미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

38 Task Force

s10

Romantizm dozu az, ama çok zekice yazılmış bir senaryosu olan güzel bir diziyi daha bitirdik yoboyla. Vergi dairesinde memur olan Baek Sung Il ( Ma Dong Seok ) ile dolandırıcı Yang Jung Do ( Seo In Guk )’nun vergi toplamak adına dolandırıcılık için iş birliği yaptıkları olaylar dizisinde, birlikte çalıştıkları ekip de harikaydı.

Daha çok filmlerde gördüğümüz 71 doğumlu Ma Dong Seok Kore sinemasının tecrübeli oyuncularından. Kendisini en son aynı yönetmen ( Kim Jung Min ) ve aynı senaristin ( Han Jung Hoon) Bad Guy dizisinde izlemiştik.Burada sessiz sakin, uzun süre itaatkar kendisine denileni yapan bir vergi memuru rolünde izliyoruz. Günleri durağan ve aynı şekilde geçmektedir. Vergi toplamakta zorlanmakta, zengin ve güç sahibi iş adamları Belediye reisi ve üst düzey müdürlerle anlaşıp vergi vermeden kurtulmaktadırlar. Bunlardan biri tarafından iyice aşağılandığı bir noktada karşısına çıkan dolandırıcı Yang Jung Do ki kendisini dolandırmıştır, ona vergi toplamakta yardımcı olacağını söyler ve serüven bu noktada başlar.

Her gün aynı

 

 

Sonraları dolandırıcımızın hedefledikleri üç büyük iş adamıyla kişisel intikam olayı olduğu ortaya çıkar, bu noktada işler daha da karışır.

 

Esas kızımız Girls Generation grubundan Sooyoung. Netizenlerce grubun içindeki en ajumma tipli kız olduğu yönünde düşünceler var. 2016 yılında Tiyatro ve film bölümünü bitirdi. Burada Baek Sung Il’in yanında çalışan bir vergi memurunu oynasa da, Belediye reisiyle de sonradan ortaya çıkacak bir bağı vardır. Ayrıca dolandırıcımızın eski sevgilsidir ki travmatik bir biçimde ayrılmışlardır. Bildiğiniz gibi bu tip dizilerde romantizm oranı az oluyor, bu aşk biraz fazlaca işlenseydi de dizinin yapısı bozulmazdı bence, hatta daha güzel olurdu.Ağırbaşlı memur rolü Sooyoung’a gitmiş, ama dizi içinde rolü çok da ağırlıklı değildi, az göründü. Sooyoung’ın ayrıca sevimli Jung Kyung Ho’nun da sevgilisi olduğunu belirtelim. Böyle hoş bir adamı kapmış olması da netizenlerce ayrı kıskançlık kaynağı. Bence temiz yüzlü Kyung Ho ile düzgün tipli Sooyoung yakışıyorlar. Ben önceden kızın genç olduğunu filan düşünmüştüm, ama çok ağırbaşlı bir havası var.

Dolandırıcılar takımından güzel kız Lee Sun Bin ise yeni çıkış yapacak bir kız grubunda Entertainer dizisinden Yoon Seo ile birlikte yer alacakmış.

Dizide o kadar çok alavere dalavere oluyor ki, bazen olayların gidişatını anlayabilmek için geri sarıp bir kez daha izlemek zorunda kalabiliyorsunuz. Pek çok deneyimli oyuncu da dizide rol almış.

 

 

 

 

Para mı güç mü istersin ?

 

İkisi de !

 

Cool 🙂

Yılın bromansı ödülüne de bizim ikili aday olmalı bence. Dizi boyunca beni çok güldürdüler.

 

 

Dizinin sonunda yönetmenin Bad Guys dizisine göndermede bulunması da hoş bir sürprizdi. İki diziyi de sevenler bir ikinci sezon umudunda ama, büyük bir olasılıkla böyle bir şey olmayacak. Dizinin özellikle tema müziği çok hoştu. İşte şurada 🙂

 

 

 

Exit mobile version