미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Kore Dizilerinde Chaebol Karakterler / Genç ve Huzursuzlar 3. Bölüm

Bugünkü bölüm zengin aile veletleriyle ilgili. Yani genç olanlar. Lisede, üniversitede okuyan ya da okumayan ama genç olanlar. Genç chaebollerin yer aldığı dizilerde daha farklı bir yapı oluyor bence. Gençliğin getirdiği bir asilik, öfke, bir yerinde duramama durumu, duyguların çok çabuk değişmesi, yaşlıların ağır müdahalesi yani demem o ki senaryo daha hareketli.

Genç, zengin yakışıklı deyince akla ilk gelen dizi BOF . Henüz izlemeyen kaldıysa ve Lee Min Ho’yu o kıvırcık saçlarla izlemeye tahammül edebilirlerse, nostalji olsun diye baksınlar. Tabii imajı lekelenmemiş Kim Hyun Joong da var. Hatta o zamanlar diziyi izleyenler ikiye ayrılmıştı. Gu Jun Pyocular ve Ji Hoocular diye. Benim Kim Hyun Joong’u ilk tanıdığım dizidir, ama bahçedeki kediye Gu Jun Pyo adını koyduğuma bakılırsa ben  başrol erkekçiymişim demek. Tüm dizilerde olan düzenleme burada da var. O da nedir, başrol erkek aksi, lanet, sinirilletiyse yanına koydukları ikinci erkek bal gibidir. Ya da tam tersidir,  The Heirs’te olduğu gibi. Duygulu bir birinci çocuk, baş belası bir ikinci erkek.

BOF’ta bir değil, iki değil, dört genç zengin chaebol var. Başlarda lisedeler ( Bu da nasıl liseyse ) Dizinin sonlarına doğru üniversiteli oluyorlar, dizinin başrol kızı dahil. Diziyi anlatan yazımda da vermişim, onları tanımak adına bir kez daha vereyim videoyu. Marka arabalar, saatler, giysiler, zenginlik paçalarından akıyor çocukların. Bakınız.

Tabii kadınlar kötü erkekleri sever mottosundan hareketle ihale Gu Jun Pyo’ya yani Lee Min Ho’ya kaldı. Kim Hyun Joong ise baktı iyi olmak işe yaramıyor, ikinci dizisinde ( Playful Kiss ) kötü namca oldu. Dizimizde zengin olmalarına karşın her bir karakterin kendi yarası vardır. Chaeboller de acı çeker teması işlenir yani. Bir de aşık oldukları sıradan kızlar Jan Di ve arkadaşı, izleyenlere biz de fakiriz, sarsağız ama böyle zengin , taş çocuklar bulabiliriz düşüncesi oluşturmak için yaratılmıştır. Neden ? Çünkü bu dizileri sıradan kızlar izliyor, zengin olanları zaten bu gibi çocukların yanındalar, dizi filan izlemiyorlar.

Neyse efendim biraz önce belirttiğim gibi bu dizinin başrol iyi, ikinci rol kötü namca versiyonu The Heirs’te yine Lee Min Ho’nun başrolü oynadığı ve dizi boyunca zır zır ağladığı dizidir. Ben bu diziyi niçin yazmamışım acaba, en kısa zamanda bir toparlayıp yazayım, durmadan diziye gönderme yapıyorum çünkü. Benim The Heirs’i bitirme nedenim Kim Woo Bin, Choi Jin Hyuk, Kang Ha Neul, Kang Minhyuk, Park Hyung Shik ve Kim Ji Won’dur itiraf edeyim. Bir de Kim Mi Kyung anne. Yoksa ne LMH’nun ne de PSH’nin çekilir hali vardı. Burada da başroller yaralı tipler. Kim Tan metres çocuğu, Kim Woo Bin ise annesi kaçmış, babasınca hep eziklenen, sevgi açı bir çocuk. Başrol kız zaten hizmetçinin kızı, yani demem o ki pek çok olumsuzluk bir araya gelmişti. Gençlerin sorunları, kavgası, ebeveynin itirazı derken 20 bölüm geçti gitti. BOF’ta da bilindik cadı anne teması çok belirgindir. Eğer çebollerimiz büyümemişlerse bu tip engeller çok çıkıyor. Hoş büyüdükten sonra da durum pek değişmeyebiliyor. Anne terliği her zaman hazır ve nazır.

Ünlü havuz sahnesi 🙂

Genç ve yakışıklı çebollerin mebzul miktarda bulunduğu bir başka drama Cinderella and Four Knights.

Üç kuzen ve bir yakışıklı sekreterin olduğu bu dizide huysuz karakter boşluğunu iki kuzen doldururken, idol olan sevimli üçüncü kuzen ( CNBLUE’dan Jungshin )  iyi erkek karakterini oynamaktaydı.

 

Sarhoşluk kötü şey 🙂

Burada da kuzenlerin geçmişten getirdikleri travmalar bol miktarda işlendi. Kızımız tabii olması gerektiği gibi fakir, öksüz ama  akıllı ve çalışkandı. Başrol erkek araba tamircisi olarak eğitilmiş. Bir chaebol için sıradışı bir durum tabii. İkincisi karı kız peşinde koşuyordu, bir yeri bitirmiş miydi emin değilim. Üçüncüsü hiç olmazsa müzisyendi, bir sanatı vardı elinde yani. Ama para gani tabii, sonunda hepsine yetti.

Ayrıca Kore Dizilerinde sıradan koşullarda , hatta fakir olarak yetişmiş ama sonradan chaebol olduğu ortaya çıkan başrol klişesi pek yaygındır. Ya da aslında zengindir çocuk da, babası reddetmiştir, ya da kendisi başka bir mesleği ve farklı bir yaşamı seçmiştir, aile ile arası bozuktur. İlk aklıma gelenler Beautiful Gong Shim, başrol avukattır ve ailesinden uzakta yetişmiştir. The Legend of the Blue Sea, başrol baba ile papaz olmuş dolandırıcılığı seçmiştir. Dal Ja’s Spring‘te de Kang Tae Bong 2 yılda hukuğu bitirmiş parlak bir avukatken, işini gücünü bırakıp aşçı olmaya kalkmıştır. Halbuki başlarda sefil, parasız bir tip olarak gözükür, bi bakarsınız babası dekan kendisi  chaebol çocuğu. Hotel King‘te Lee Dong Wookcuğumun zalim babası yüzünden çekmediği kalmamış hatta babasını başka birisi sanmış, sonunda ailesinin kim olduğunu anlayabilmiştir. Babaları tarafından eziklenen chaebolleri ayrı bir bölümde anlatsaymışım bir bölüme zor sığdırırmışım. Dur bakalım belki öyle bir bölüm de yazarım.

Okullu chaebol deyince en sevdiğim karakterlerden biri Park Tae In’dir Biscuit Teacher Star Candy‘nin liseli aşığı. Bu dizi aynı zamanda Dal Ja’s Spring gibi, chaebol nuna aşkının da örneklerindendir. Gong Hyo Jin yaşça Gong Yoo’dan küçük olmasına rağmen dizide öğretmenini oynamaktadır.

Başrol chaebolümüz çoğu bu tarz dizide olduğu gibi ele avuca sığmaz, isyankar halleriyle doğru yola sokulması için genç öğretmenimize emanet edilir. Serde öğretmenlik var ya, bu diziyi izlerken iyi ki bana birisi böyle bir öğrenci emanet etmedi, bu nedir demiştim.

Nasıl bir piç kurusu , bu kadar olur 🙂

Tamam Goblin’deki Lee Dong Wook Gong Yoo birlikteliğini aşacak bromans yok ama, ben Goblin’i bir kenara koyarsak,  Coffee Prince’den çok Biscuit Teacher’daki karakterini tercih ederim Gong Yoo’nun. Şu ağlayışa bakar mısınız ? Kızın aşık olmaktan kurtulması mümkün mü ? Bakınız yani 🙂

 

Vee efsane sahne,” Bekle beni öğretmenim sana evlenme teklif edeceğim, seni seviyorum :)” Biz  izleyiciler de toptan seni seviyoruz, sarangheyoooo 🙂

Son örneğimiz de Cheese In the Trap. Buradaki başrolümüz biraz karanlık tarafa geçmiş gibiydi. İkinci erkeğin öne çıkarılmasıyla dizi bka sardı, izleyiciler ikiye bölündüler diziyi izlediğimize izleyeceğimize pişman olduk. Ama chaebol başrolümüz ve sevgilisi üniversitedeydiler. Kızımız her zaman olduğu gibi fakirdi, bir dolu yarı zamanlı iş yapıp okumaya çalışıyordu. Beyimiz cool, zeki, elitist tavrıyla dikkati çekiyordu. Ben şahsen Nam Jo Hyuk’u bu dizide farkettim ve Lee Sun Kyung’un çıkardığı karakteri  ( In Ha ) beğenerek izledim.

Sunbae karanlık yönü olan chaebollere iyi bir örnektir. Yine de biz karanlık yönü olan chaebol tarzını daha çok ikinci erkeklerde ya da yan karakterlerde görmeye alışkınız. Örneğin My Love Another Star‘da Shin Sung Rok’un oynadığı Lee Je Kyung karakteri. Ya da Voice‘in ünlü seri katil chaebol karakteri, Kim Jae Wook’un  oynadığı.

Genç chaebollerimizi yazarken aklıma durmadan yenileri geliyor. Bir yerde de bırakmak gerek ama. Genç olmak bir anlamda huzursuz da olmak demek. ( Aklıma The Young and The Restless dizisi geldi bak şimdi ) Genç çebollerimizi izlerken mutlaka huzursuzluk da izleyeceğinizi göz önüne alın derim ben 🙂

 

Exit mobile version