미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Kore Dizilerinde En Sevdiğim Sahneler / Birinci Bölüm

Hepimiz Kore Dizilerini seviyoruz.  Tabii ki  hepimizin favori dizileri ayrı. Bazen büyük bir zevkle izlediğimiz diziyi, bir daha açıp bakmıyoruz, bazen de belirli sahneleri açıp açıp izliyoruz. İşte bugün ben o sahnelerden oluşan beğeni listemi anlatacağım. Tabii çok  fazla sahne olduğundan bunu bölüm bölüm yapmam gerekiyor. E izlediğim diziler de artık sayamayacağım kadar fazla olduğundan,  bari bunu konusuna göre yapayım diye düşündüm. Öncelikle eğlenceli romantik komedilerden başlayayım. Sonra sırada dramlar, nuna romanslar, fantastik diziler filan var.

Secret Garden Fantastik romantik komediye giriyor, ama çoğumuzun beğenerek izlediği dizilerden olduğu için onu öne aldım.  Dizide hoşuma giden çok sahne var. Benim seçtiğim Hyun Bin’in kızın  odasına girip zorla yatağa yattığı sahne. Önce ayaklarımı yıka diyor, sonra susadım bana su getir,  arkasından TV kanalını benim için değiştir. Sonra yastığını alıp, ben de burada uyuyacağım diye geliyor.Tabii kızımız “Kafayı mı yedin, defol!’ “u yapıştırıyor. Çocuk dil döküyor, olmuyor, sonra allem edip kallem edip o yatağa yatıyor. İtişmeler, tepişmeler, bırak beni bırakmamlar filan, sonunda kız sakinliyor, ama beyimiz kendini sakinleştirebilmek için o çok bildik tekerlemeyi söylemeye başlıyor. Bin kez izlesem de, binbirinci kez izleyebileceğim tatlılıktaki bir sahne.

Aynı dizide çok ünlü bir kaç sahne daha vardır. Artık klasikleşmiş kahve krema köpüğü sahnesi ve mekik çekme sahnesi. Ben bir de Hyun Bin’in kızın geçmesini engellemek için habire ayağını koyduğu sahnelerde çok gülmüştüm. Dizi aslında az biraz dram da içeriyordu. Hyun Bin’in ağlama sahneleri de meşhurdur. Hadi onları da Scar parçasından görün. Bois’ten.

Bu aralar zevkle izlediğimiz Because It Is My First Life’ın başrol kızı Jung So Min’in ilk izlediğim dizisi Playful Kiss‘ten bir sahne ile devam edelim. Zeka küpü beyimizin artık yelkenleri suya indirdiği sahne. Yağmur yağıyor, kızı karşılamaya gidiyor. Kız ikinci erkeğin evlenme teklifini kabul edecek diye içi içini yiyor, kıskançlıktan kavrulmuş durumda. Beni seviyorsun sen diyor, kızımız da evet ama sen beni görmüyorsun bile diyor. İşte oralarda bir yerde kızı durdurup öpme sahnesi vardır. Kız ikinci kiss der, çocuk üçüncü olduğunu söyler. Artık bundan sonra saymasına gerek olmadığını bir de. En sonunda sen sadece beni seviyorsun, başka erkeklerden hoşlandığını söyleme der. Ardından evlilik teklifi gelir zaten.

 

Playful Kiss’te bir teşhirci sahnesi vardır. En iyi beş sahne videosunun sonunda izleyebilirsiniz ve tabii balayı sahnesi de çok şekerdir.

Çoğumuzun en iyi dizilerin ilk beşinde saydığımız It’s OK That’s Love’da da pek çok sahneyi açıp açıp yeniden izliyorum ben. Örneğin o şok edici sahne unutulur mu Jo In Sung’un Do ile koştuğu, ve aslında tek başına olduğu.

Peki sevgilisi uyanmasın diye yengece sus işareti yaptığı sahne. İlk kez o sahil sahnesinde beraber olmuşlardı.

Ya Jo In Sung’un hastane ve ağlama sahneleri. Normalde acıklı sahneler açılıp izlenmez, ama Jo In Sung ne oyuncu be kardeşim, izlenmez mi o sahneler.  Ama tüm dizi içinde en sevdiğim sahne, son bölümde hamilelik haberi sahnesidir. Jo In Sung’un gururla bahçeye çıkışı, inanılmaz güzeldi.

Soruna gel 🙂

Çift çizgi 🙂

 

 

 

Herkes bilsin 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cunning Single Lady Joo Sang Wook ve Lee Min Jung’un çok şeker bir romantik komedisidir. Bonus olarak ikinci erkek Seo Kang Joon da vardır. O dizide beni en çok etkileyen sahne, aslında komik bir sahne değil, acıklı bir sahne. Beyimiz karısının kendisini terk etme nedeninin para olduğunu sanır çok uzun süre. yavaş yavaş öyle olmadığı kafasına dank eder. En son olarakta kadıncağızın çocuğunu düşürdüğünü öğrenir arkadaşına anlatırken, gerçek ayrılma nedenleri budur. İşte o sahne.

Gong Yoo’nun çevirdiği her diziyi sonradan açıp izlemişimdir. Adam zaten çok da dizi çekmiyor ki. En sevdiğin nuna romansı, ve en sevdiğim kadın partnerinin olduğu Biscuit Teacher Star Candy, belki eski bir dizisidir, ama bence en sevimli olduğu dizidir. Ben Gong hyo Jin’i de çok sevdiğimden ara ara açıp izliyorum diziyi. Müzikleri de çok güzel, çoğu kez yürürken dinlediğim müziklerdendir. İşte unutulmaz bir kaç sahne.Önce asi çocuğumuzun yağmur altında dans sahnesi.  Sonra aşkını itiraf ettiği sahne. Bir yıl aradan sonra tekrar buluştukları ve Gong Hyo Jin’in aşkını itiraf ettiği, kavuştukları sahne.  Bunları saydığıma bakmayın. Daha ne sahneler var.  Her biri ayrı sanat eseri. Bir kaç örnek.

Gong Yoo güzellemesi mi desek bunlara.  Bir de OST görüntüleri.

Jang Hyuk benim ilk izlediğim oyunculardan biridir. jang Nara da öyle. Fated to Love You’da ilk dizilerimden. Aslında Romantik komediden çok drama yakın gibi. O dizide de pek çok güzel sahne vardır. SAma en akılda kalanlardan biri basın konferansı sahnesidir. 

Peki ya kaza sahnesi. Onu kurtarın, o benim karım çığlıkları. işte o sahne. Jang Hyuk büyük oyuncu. Peki doğum öncesi jimnastik sahnesi. Gülmekten ölmüştüm. Bu diziyi açtığımda arka arkaya bir çok sahne gelir aklıma. Peki ben taş değilim sahnesine ne dersiniz ? İkinci erkek de Choi Jin Hyuk’tu. gelsin kıskançlık sahneleri. 

Yarışa yarışa bir hal olmuşlardı iki taş 🙂 Çok da komikti tabii. İşte o sahnelerden biri.

İlk yazı bu kadar olsun. Sahnelerimiz çok, devamı yarın 🙂

 

 

Exit mobile version