미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Yollarımız farklı, hedefimiz aynı/ Different Dreams

Bu kez yaz mevsimi dolayısıyla normalden daha uzun sürede bitirdiğim bir dönem dizisini anlatacağım. Dönem dizisi olması hasebiyle yine eşimle birlikte izledik. 20 bölüm dizi MBC’de yeni usül yarım saatlik 40 bölüm halinde yayımlandı. Yönetmeni Yun Sang Ho en son Saimdang Light’s Diary dizisini yönetmiş. Ben kendisinin Bride of the Century dizisini izlemişim. Yazar Joo Kyu Won ise IRIS dizilerinin yazarı.

Diziyi izleme nedenim dönem dizisi olması yanı sıra çok sevdiğim Yoo Ji Tae ve Lee Yo Won’un başrolleri paylaşmasıydı. Yoo Ji Tae’yi Old Boy’dan beri izliyorum. Kendisinin Mad Dog dizisini yazmıştım daha önce ve tabii Healer’daki gazeteci rolü de unutulmazdı. Jugglers dizisinde de bir bölümde misafir oyuncu rolü var.

Kendisi dizide gerçek birini Kore bağımsızlık hareketinin gizli örgütlerinden birinin liderini Kim Won Bong’u oynuyor. Yapılan bir söyleşide bunun bir belgesel değil, kurgu olduğunu, dolayısıyla kişiliğin birebir aynı olmadığını belirtmiş. Tarihi gerçeklikler ve biyografiden çok, Kim Won Bong’un bağımsızlık savaşçısı yanını yansıtmaya çalıştığını söylemiş. Kim Won Bong Japonlar tarafından kafasına en fazla para konulan adammış. Dizi de en yüksek fonu alan diziymiş. ( Diziye kimlerin sponsor olduğu belirtilmemiş ama hükümetteki Cumhuriyetçi parti dizide Kim Won Bong’un olmasına karşı çıkmış. ) Yani epeyce bir baskı olmuş devlet televizyonunda bu dizinin oynamamasına karşı. Fakat Yoo Ji TAe dizinin pek çok bölümünü ağlayarak oynamış, çok duygulanmış. Japonlar tarafından Comfort Woman ( Japon Askerlerle beraber olmak üzere zorlanan Koreli kadınlar, ki bu kadınlarla ilgili de bir fşlm izlemiştim, çok iç acıtıcıydı ) olarak çalıştırılmış bir Koreli kadınla olan karşılaşmasından söz etmiş. Kadın, “Savaş her zaman kötüdür ve hiç bir şeyin cevabı değildir.” demiş. Niye böyle düşündüğünü sorunca ona bir Japon askerinin bıçakladığı yeri göstermiş karnında ve ona ” Ülkesiz bir insan, insan değildir.” demiş.

Lee Yo Won ise Koreli kadın oyuncuların içinde en sevdiklerimdendir. Daha önce Ms Temper and Nam Jung Gi ile Avengers Social Club dizilerini yazmıştım. Dizide anne ve babası Japon saldırısında ölmüş , Japon ebeveyn tarafından ( Askeri doktor ) büyütülmüş, özgürlük hareketi için çalışan kod adı Bluebird olan bir doktoru oynuyor.

İki farklı grup için çalışan çiftimiz, bir an gelir kaçınılmaz olarak tanışır ve ortak hedefleri için birlikte çalışmaya başlarlar, birbirlerine de aşık olurlar tabii. Bu arada her ikisi de evli ve çocuklu bildiğiniz gibi, ama bu romantik sahnelerden bir şey alıp götürmedi. Tabii aşırı romantizm beklemeyin, dizinin anlattığı şey başka çünkü.

İkinci erkek Japon savcı Fukuda rolündeki Lim Ju Hwan’dı. Eski bir kaç dizide izlemişim, oynadığı yeni dizileri de izlememişim, ama sevdim kendisini.

Savcı Fukuda’ya yanık şarkıcı rolünde ise Nam Gyu Ri vardı.

Lee Young Jin’in babası rolünde Lee Hae Young oynadı. Acımasız olmasına rağmen yumuşak karnı kızıydı.

Japon polis Matsura ki aslen Koreliydi tabii, dizide şer cephesindeydi. Heo Sung Tae Matsura’yı oynuyordu.

Tabii özgürlük savaşçıları vardı, her birinin ayrı hikayesi vardı.

Dizinin genelinden o devrin yaşamını, mücadele edenlerin neleri göze aldığını algılayabiliyorsunuz. Gerçi dizide özgürlük savaşçıları bazen çocukların bile yapmayacağı yanlışlar yaptılar. Hele de efe efe ortalıkta dolanmaları pek inandırıcı değildi, ama yine de görmemezlikten geldik.

Ben diziyi sıkılmadan izledim. Bu başrollere sıkı bir aşk hikayesi yazıp oynatsalar tadından yenmeyecek bence. Ama her ikisi de daha ciddi dizileri tercih ediyorlar, deneyimleri ve duruşları itibarıyla, ne yapalım buna da fitiz.

Dizi müzikleri işte sırayla. Oliver.

Nam Gu Ri’den Candle in the Rain.

I miss you. Taesabiae

Exit mobile version