미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Gel bi dokanayım / He is Psychometric

Devam eden diziler haricinde izlediğim dizilerden biri de He is psychometric oldu. Diziyi izlememin üç nedeni var. İlki Dream High 2’de kendisini yeniden izlemem. İkincisi, arkadaşım Berin Beloved Eun Dong izlerken kendisinin ne kadar başarılı olduğu hakkında konuşmamız ve sonuncusu da diziye Netflix’te rastlamam. Bu sonuncusunun neden önemli olduğuna gelince, iki laptop’ımın da TV bağlantı kısmı arızalandı. Eşimin PC’si anca akşamları evde oluyor, o yüzden TV’den doğrudan bağlantı yapabildiğim tek kanal Netflix. E dizileri büyük ekranda izlemek de güzel, o yüzden Netflix’i tercih ediyorum.

Şimdi izleme açıklamasını da yaptıktan sonra azıcık başrol oyuncusu Jin Young’tan söz edelim. Bir kere öncelikle kafa karışıklığı olmasın iki tane idol Jin Young var. Bizimki GOT7 üyesi Park Jin Young. Diğeri Moonlight Drawn by the Clouds’ta oynayan B1A4 üyesi Jung Jin Young. Soyadları farklı olmasına rağmen ikisi de sadece adlarını kullandığından karışabiliyor. Bizimkisi daha küçük 94 doğumlu, diğeri 91’li. İkisi de sevimli ama ben GOT7 JinYoung’ı daha çok seviyorum.

Dizi tvN’de 16 bölüm halinde oynamış. Yönetmeni 9 Nine Times Time Travel, Queen in Hyun’s Man, Bubble Gum, The Bride of Habaek, A Korean Odyssey adlı dizilerin yönetmeni Kim Byung Soo.

Jin Young Lee An adlı bir genci oynuyor. Bu çocuk psikometri uyguluyor. O zaman bu ne demek bir de onu açıklayalım. Psikometri Yunanca bir sözcük. Ruh anlamına gelen Psyche ile, ölçme anlamına gelen metron sözcüklerinden oluşuyor. Parapsikolojinin alt dallarından biri. Bir nesneye dokunarak geçmişte o nesneye dokunan kişi ya da kişiler hakkında bilgi sahibi olmaya imkan veriyor. Dokunulan bir kişi de olabilir. Bu terim ilk defa 1840 yılında Fizyoloji Profesörü Joseph R Buchanan tarafından kullanılmış. Bu arada bir de davranışların ölçülmesi ve değerlendirilmesi istatistik yöntemlerinin psikolojiye uygulanması, davranışın açıklanması ve yorumlanmasında yararlanılabilecek matematiksel modellerin geliştirilmesi ile ilgili bir bilim dalı var ki iki terimi karıştırmamak lazım. İngilizcesi farklı yazılıyor bunların, ilki Psychometry, ikincisi Psychometrics. Tabii dünyanın her yerinde şüpheyle yaklaşılan bir dal bu bizimki . Psişik yetenekleri olan kişiler polisle çalışıyorlar, ama buldukları şeyler kanıt olarak kabul edilmiyor. Ama en azından ne hakkında kant bulmak gerektiğiyle ilgili yardımcı olmuş oluyorlar.

Lee An’ı küçükken anne ve babasıyla doğum günü hediyesi hakkında tartışırken görüyoruz. Canlı bir köpek istiyor. Babası polismiş. Aile karşı çıksa da Lee An olmazsa bana bir kardeş yapın deyince hemen sığınağa gidip köpek almaya karar veriyorlar. Ama asansördelerken apartmanda yangın çıkıyor,Lee An kurtuluyor asansör düşüyor anne ve baba ölüyor. Lee An’ı apartmandan bir genç kurtarıyor, yedinci kattan atlıyorlar birlikte, yaralanıyorlar ama ölmüyorlar. Bu arada apartmanda herkese yardım eden güvenlik görevlisinin yangını çıkardığı söyleniyor. Adam hapse giriyor. Dizinin kadın oyuncularından Jin Young’ın partneri olan Shin Ye Eun ( Yoon Jae In ) önce Lee An’ın lise arkadaşını sonra polis memuru Yoon’u oynuyor.

Lee An’a yardım eden genç, sonradan savcı oldu ve olayla ilgisinin sandığımızdan derin olduğu ortaya çıktı. Hayatı çok melodramatik olan bu yakışıklıyı da Kim Kwon oynamış. Savcı dizinin sonlarına doğru seri katilin peşindeyken iyice gizemli ve karizmatik oldu.

Lee An’ın hayatında çok önemli olan diğer polis memurunu sevimli Dasom oynamış. Eski Sistar üyesi.

Tabii dizide çok önemli başka karakterler de vardı. Seri katili deneyimli oyuncu Lee Seung Joon’du mesela.

Güvenlik görevlisini Jung Suk Yong oynuyordu.

Dasom’un emniyet müdürü babasını Eom hyo Seop oynamış, o da hep polis filan olur.

Deneyimli dedektiflerden biri Park Chul Min’di.

Karizmatik savcı beyimizin annesini geçenlerde bir otel odasında kendini asarak intihar eden Jeon Mi Sun oynuyordu. Kendisi Reply 1988’de Bo Ra’nın olgunluk çağını oynamıştı. Tempted’da da kızın annesiydi. Ölmüş kişileri böyle kanlı canlı karşınızda görünce de bir fena oluyorsunuz.

Dizi başta biraz lay lay lom başladıysa da heyecan dozu giderek yükseldi, son bölümlerde doruğa ulaştı. Spoiler olmasın diye söylemiyorum, ama senarist dizi sonunda herkesi ters köşe yapıyor.

Dizi müzikleri güzeldi.Full albüm şurada. Dizi müzikleri güzeldi.Full albüm şurada.

PS . Jinyoung’ın IG hesabı : https://www.instagram.com/jinyoung_0922jy/

Exit mobile version