미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Kanun her kurbanı korumaz / Juvenile Justice

On bölümlük bu dizi aslında travmatik günler yaşadığımız şu sıra izlemeye uygun muydu bilmiyorum, ama biz yobo ile izleyip bitirdik. Kim Hye Soo’yu Lee Sung Min ve Lee Jung Eun’u sevdiğimizden konu karanlık da olsa izlemeyi tercih ettik.

Kim Hye Soo bu kez çocuk mahkemesinde yargıçtı. Hyena’daki karakterinden farklı bir karaktere can verdiğini hemen anladık. Dizide soğuk, acımasız görünen ama yaşadığı bir travma nedeniyle acısını içine gömmüş, kalın bir kabuk geliştirmiş bir kadını oynuyor.

Dizinin genç hakimi Kim Moo Yeol’u Bad Guys Vile City ve pek çok filmde izlemişim, ama çok etkilenmemişim sanırım, anımsamadım çünkü. Sadece yüz tanıdık geldi o kadar. Ama bu diziden sonra anımsarım.

Lee Sung Min ilk mahkeme başkanını, Lee Jung Eun ise ikincisini canlandırdı. İkisi de deneyimli oyuncular, izlemesi zevkliydi.

Çocuklarla ilgili suçlar zaten her zaman incitir insanı. Ev içi şiddetten, tecavüze, hırsızlıktan, uyuşturucuya, cinayete pek çok konuyu ele alıyor dizi. 10 bölüm olması iyi olmuş, 16 bölüm iyice şişerdi insan. Suç ve ceza ile ilgili yargı ile ilgili, çocuklar ve aileleri ile ilgili düşündüren bir dizi. Çocuk mahkemeleri her ülkede olduğu gibi Kore’de de daha tam oturmamış, değiştirilmesi gereken yanları olan kurumlar diziden anladığım. Yargıçlar da insan olduğundan zayıf ve hatalı yanları olabiliyor. Kore dizi filmlerinde ve filmlerinde sevdiğim kendilerini eleştirebilmeleri. Ha sonra eleştirdiklerini düzeltiyorlar mı onu bilemem. Ama en azından bu yasaklanmıyor. Bu da düzelme yolunda ilk adımı oluşturuyor.

Eğer gündem sizi yeterince şişirmemişse iyi oyuncuların rol aldığı bu diziyi izleyin derim. Ama başrol oyuncusu Kim Hye Soo’nun dizideki karakterinin dediği gibi çocuk suçlulardan nefret edebilirsiniz. Öte yandan onlara nasıl yaklaşılması gerektiği hakkında bir fikir de edinebilirsiniz. Kanunun her kurbanı korumadığını, delillere göre yargılama yapıldığını şu ana kadar bilmiyorduysanız da bu diziden sonra öğreneceksiniz derim.

Exit mobile version