미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Kaynana yüzün kara, benimki senden kara / Can We Get Married ?

Bu diziyi de izleyip bitirdim ya, bitene kadar iki kaynanayı da bir temiz dövesim geldi. Konu genç bir çiftin evlenmesi. Fakat çift değil, aynı Türkiye’de olduğu gibi aileler evleniyor. Tüm sorun da bundan çıkıyor tabii. Dizinin bir yerlerinde çocuğun babası çocuğa “Burada başrol ikinizsiniz, geri kalanların hepsi figuran ona göre davranın.” dedi. Dedi ama öyle olması ne mümkün !  Evdi, eşyaydı, çeyizdi, sizin taraf mı yapacak, bizim taraf mı, siz cimrisiniz, yok siz görgüsüzsünüz tartışmalarından girildi, mis gibi anlaşan çiftimiz, dizi boyunca bir kaç kez ayrıldı. O ağlar, öteki ağlar, ay içim çekildi resmen.

Başrollerde Bang Sung Joon ve Jung So Min var. Bang Sung Joon biliyorsunuz 90 doğumlu, ama yaşından olgun gösterir. O yüzden de çoğu kez nunalarla oynatırlar. En son Madam Antoine’da izlemiştim kendisini. Burada nasıl olmuşsa 89 doğumlu Jung So Min ile eşleşmiş. İkincil çiftler Kim Young Kwang ve Han Groo. Erkekler kuzen. İki çiftin hikayesi de kendi içinde ilginç ve izlemeye değerdi. Bu arada kızın ablası ve eniştesinin ilişkisi, boşanma ve velayet süreçleri ve kızın teyzesi ile çocukların motosikletli arkadaşının ilişkisi de izlendi. Ajummam ahjussi aşkı da eksik edilmemişti yani. Tabii olmazsa olmaz kaynanalar ve diğer yan karakterler bizi yedi bitirdi.

Üstteki ana çiftimizin erkeği, zengin bir aileden. babası doktor annesi chaebol kızı, hep korunmalı bir hayat yaşamış. Baba artık mallarını vakfa bağışlayıp kırsal bölgede sakin bir hayat kurmayı planlıyor. Tabii  bu durumda orta ölçekli bir firmada memur hayatı sürdüren oğluna pek bir mal mülk kalmayacak. Kızına zengin koca arayan anne taraf kaynana buna pek memnun olmuyor tabii. Bir kozmetik dükkanı olan anne kızlarını yalnız yetiştirmiş, para sıkıntısı çekmesinler istiyor. İlk kızı evli bir doktoru karısından boşatıp evlenmiş hamile iken, ama evliliği pek düzgün gitmiyor. Kocası çapkının teki. Kendisinden çok genç bir manken kızla birlikte. Abla bunu öğrenince sancılı bir boşanma süreci başlıyor. Bu arada plastik cerrah olan kocanın ikinci erkek ve ahjussi ile motorcu olduklarını belirtelim. Hepsi arkadaşlar.

Kızın ablası ve plastik cerrah kocası. Bu çiftin öyküleri de en az birinci çiftin öyküsü kadar , hatta bazen biraz daha fazla verildi.

İkinci çiftimizin çocuğu şef. Aile zengin, ilk çiftin çocuğu ile kuzenler. ( Teyze çocukları ) İki anne de evlere şenlik, al birini vur ötekine. İnsanı evlenmekten soğuturlar. Kız ise düğün fotoğrafları çekiyor, sonra bir düğün tasarım şirketi kurdu. Aslen ailesi Busan’ın çok zengin bir ailesi olmasına rağmen bozuşmuşlar, evden ayrılmış, aile de bunu reddetmiş. Gerçi baba bir ara peşinden koştu gel işlerin başına geç diye ama, erkek kardeş filan intihar etmiş, evdeki durumlar yüzünden, kız dönmedi. Ama başlarda durumunu saklıyordu çocuktan. İlk çiftin evlenme teklifinden sonra kıskanıp benimle evlenmek istemiyorsun diye çocuktan ayrıldı. Çocuk da başlarda tam bir öküzdü. Gidersen gitler, ben evlenmemler, bak bir hafta içinde dönersin senler, Kim Young Kwang’ın bu durumlarına alışmamışım, yadırgadım doğrusu. Her zaman sevecen aşık oynadığı için. Neyse sonlara doğru aslına geri döndü.

Anneler dediğim gibi düşman başına. Başta kızın annesine sinir oluyordum, sonra çocuğun annesine daha çok sinir olmaya başladım. Ama şeker gibi bir kayınpeder vardı. Kayınpeder biz hayatı paylaşıyoruz. Çocuklar hep giderler, sen benimle ilgilen dedi durdu kadına.

Kızın annesi mavi abartılı göz farlarıyla dikkat çekiyordu. Az makyaj yap diyenlere hiç aldırmadı.

Aşağıdaki çift de kızın teyzesi ve onun ahjussi sevgilisi. Bunlar da sevimli bir çifttiler. Bir de motor sevdaları vardı.

 

Şu alttaki fotoğraf da evlenmeden öncesinin fotoğrafı, atı alan Üsküdar’ı geçmişti zaten her iki çiftte de 🙂

 

Bu dizi çoluğu çocuğu evlenecek ahjummalar ahjussiler için ideal. Bir de evlenmeyi planlayan genç çiftler başlarına neler gelebilir bilgi sahibi olabilir. Kore evlilikleri Türk evliliklerinden bin beter. Hoş bizde de hediyesi behiyesi, çeyizi, başlığı çeşitli yörelerin saçma sapan gelenekleri var. Bence en ideali çiftin kendini geçindirebilecek duruma geldiğinde evlenmeye niyetlenmesi ve kendi düğünlerini de eğer istiyorlarsa kendileri yapmaları. Benim gibi gençliğinde kot ve botla evlenmeyi planlayan biri için düğünler dernekler tuhaf geliyor ve ben de eşimin isteği üzerine düğün yapmıştım ama, böyle dizileri izleyince de aman evlenmesinler daha iyi diyor insan.

Dizi müziğinden bir örnek 🙂

Exit mobile version