미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Nunasını Boşver, Donsengine Bak / What’s Up Fox ?

 

Kore Dizisi izlemeye başladıktan sonra herhangi bir nuna romansa rast gelmeyeniniz yok gibidir. Hele de bu işin tutkunu olmaya başlamışsanız, kendinizi nuna romans diziler başlığını aratırken bulursunuz. Ben bu konuda Kore’nin ve Kore Dizilerinin olmazsa olmazı Nuna Romanslar başlıklı yazımda da açıklamalarda bulunmuştum. Kore nuna romanslarından sonra Japon nuna romanslarına atladım. Japon dizileri ana başlığının altında da bunları bulabilirsiniz. Ne var ki hemen hemen her referans veren seçmede olan bir diziyi bekletiyordum. Hemen izlemememin nedeni ise başrollerin pek tanıdık gelmemesiydi. Geçen hafta içinde başladığım bu eski diziyi nihayet bitirdim, daha önce izlemediğime de pişman oldum resmen, çünkü çok sevimliydi.

Bu nuna romansta başrol çiftin arasındaki yaş farkı 9. Hem dizide hem de gerçek hayatta. Kız 71 doğumlu, çocuk da 80. Ama dizide de ifade edildiği üzere çocuk yaşından da küçük gösteriyor. Dolayısıyla çevrenin ablan mı, teyzen mi yakıştırmalarına maruz kalıyorlar. Hatta bir yerde adamın biri “Başkalarının karılarına mı musallat oluyorsun ?” bile dedi çocuğa.

Başrol erkek bir nuna romansta olması gereken sevimliliğe ve köpek yavrusu görüntüsüne yeterince , hatta fazlasıyla sahip. Dizinin başında dünyayı dolaşmaktan dönen bir özgür ruh olarak görüyoruz onu. Saç sakal da birbirine karışmıştı, “Aman Allah başrol bu mu!” dedimdi. Neyse sonra traş oldu, yüzü gözü açıldı, adama döndü.

 

 

Kızımız da bir adult dergide sex üzerine yazan bir yazar. Bu konuda uzman olduğunu da sanmayın, 33 yaşında ve bu zamana kadar hiç deneyimi olmamış. Sadece hayal gücü geniş. Dergi ikide birde şikayet ediliyor, poşette satılıyor tabii ki ve müstehcen dediğimiz, ama ergenlerden, olgun erkeklere her kesimin şöyle ya da böyle satın alıp okuduğu dergilerden. Kızın en iyi arkadaşı da çocuğun ablası. hatta çocuk doğduğunda hastanede zor bela izin alıp bebeği görmeye bile birlikte gitmişler. Çocuk ve ablasının anne ve babası öldüğünde de kızın ailesi ile çok yakın olmuşlar. Kız da çocuk için gerçek bir abla gibi mi acaba 🙂 Değil tabii ki dizi ilerledikçe Chul Su ( Çocuğun adı ) ‘nun nunası hakkında neler hissettiğini yavaş yavaş anlıyoruz. Bu arada kadın başrol oyuncunun en son Return dizisinden yönetmenle kavgası sonucu çekildiğini hatırlatalım. Epey bir gürültü kopmuştu.

Diziniin senaristi My Lovely Sam Soon‘un senaristi Kim Do Woo. Dolayısıyla oradaki anne ve kızları ilişkisinin bir başka versiyonu burada da var.

Dizinin konusu aslında aralarında 9 yaş olan başrol oyuncuları ve başrol kızın kardeşiyle patronu arasındaki yine 17 yaş farklı diğer bir ilişki ( erkek 17 yaş büyük ) üzerine dönüyor. kızın annesinin yanında çalışan beyle hafif ve komik bir romans durumu var. Ayrıca üroloji, jinekoloji, seks konularında da komik ama düşündürücü diyaloglar mevcut. Öte yandan bazı kaynaklarda dizinin + 18 olduğu söyleniyor, ama dizide olup bitenler şimdilerin yedi yaşındaki veletlerinin size uzmanlık taslayacağı olaylar. Kim demiş +18 diye bilemiyorum.

Başrol kadın (  Ko Byung Hee ) bir kontrol sırasında rahminde bir kist olduğunu öğrenir. Kanser olabileceği şüphesiyle epeyce içer. Aslında doktor da iyi huylu bir tümör olduğunu bir ara aldırmasını söylemiştir. İçer içer ve yaşadığı yerden uzakta bir yerde son treni kaçırıp mahsur kalır. Kanlasına telefon ettiğinde o da erkek kardeşini kızı alması için gönderir. ne olursa orada olur, şişede durduğu gibi durmayan soju yüzünden birlikte olurlar. Hadi kız sarhoştur, çocuğu öpmeye kalkmıştır da çocuk sarhoş değildir aslında.  Sonra durumu “Namcayım ben namca” diye açıkladı, çok komikti. Kız tabii uyanınca şok geçirir. İlk deneyimini kardeşi gibi gördüğü biriyle yaşamıştır. Peki Chul Soo cephesinde durum nasıldır ?  Bunu da söylemeyeyim de izleyenleriniz dizinin temposuyla öğrensin.

Dizinin sonrasında da hep kız kaçtı, çocuk kovaladı. Ortaya bir ürolog çıktı, üniversite mezunu, parası var, eli yüzü düzgün filan. İkinci erkek de oydu. Kıskançlıklar, şebeklikler, gelmeler gitmeler, aşkın bin türlü hali birbirini kovaladı.

 

Tabii bir süre sonra durum ortaya çıktı, bu kez de çocuğun ablasında dayak yemeler, eşek kadar kızın eve hapsedilmesi, kızın anası manyaktı zaten, iki kızının da ellerine birer teneke verip “Çıkmayın odadan, ihtiyacınız olursa buna yaparsınız.” diyordu.

Kızın kardeşi cephesinde de irritabl bağırsak sendromu olan , ondan da vahimi manyak olan bir patron ile modellik yapan kızın arasındaki ilişkiyi izledik.

Kızın annesi ve kızkardeşi ve çocuğun ablası da her işin içindeydiler.

İşin romantizm dozu yerindeydi.

 

Bizim ülkede genellikle erkek kadından büyüktür. Kadın biraz bile büyük olsa adamı jigolo yapar çıkarlar. Açıkcası ben erkek de olsa kadın da olsa çok yaş farkından hoşlanmıyorum. Ama gönül bu nereye konacağı da belli olmuyor. Her iki biçimde de beş yaş iyidir diye düşünüyorum, fazlası hoşuma gitmiyor.

Chul Soo nunasına kendisini armağan ederken 🙂 Köpek yavrusu değil de nedir ?  Lee Dong Wook’un nuna romansında da ( Kim Sun Ah ile ) vardı buna benzer bir sahne. O dizi için de şuraya bakalım.

 

Chul Soo bence diziyi alıp götürüyor.  Başrol nuna bir Son Ye Jin değil tabii güzellikte. Ama bana çok da sevimsiz gelmedi, saftirik bir tipti. Beyimizin yeni bir dizisi başlayacakmış yakında. Romantic Comedy King. Bir fantastik romans.  Partneri de Song Ji Hyo. İkinci erkeğin de bir robot olduğunu söyleyelim tam olsun. Song Ji Hyo’yu biraz tutuk buluyorum ben. Başkası olsaydı daha iyi olurdu ama,  Chun Jung Myung uğruna izleyeceğiz elimiz mecbur. Bu dizi Japon dizisi Absolute Boyfriend / Zettai Kareshi’nin Kore versiyonu olacak.

Dizinin bir de müziğini koyalım, diziden sahneler olan. Bir fikir edinirsiniz. Ve de en sevimli OST. 

Chul Soo temalı OST.

 

Exit mobile version