미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Sonuna kadar dayananların tebrik edildiği dizi/ Melting me Softly

Hayır gerçekten abartmıyorum, hem ülkemizde hem de diğer ülkelerde böyle bir intiba yarattı bu dizi. Askerden döndükten sonra Ji Chang Wook’u ağız tadıyla izlemek isteyenleri hayal kırıklığına uğratan bir dizi olarak tarihe geçti bence. Hayır, ben Ji Chang Wook’un Healer‘dan sonraki hemen hemen her projesinde hayal kırıklığına uğradım , şu ya da bu yüzden. Ama bitirmekte bu kadar zorlandığım bir başka dizisi de olmamıştı sanırım.

Bu başarısızlık çeşitli sitelerde farklı nedenlere bağlanmış, ben bir de kendi bakış açımı anlatayım. Aslında 16 bölüm halinde tvN’de oynayıp biten dizinin senaristi en sevdiğim senaristlerden. My love Eun Dong‘da harikalar yaratmıştı. Baek Mi Kyeong’un The Miracle we met’de ki performansını da alkışlamıştım. Strong Woman Do Bong Soon hepimizin severek izlediği bir dizi olmuştu. Yönetmen Shin Woo Cheol ise Where Stars Land, Secret Garden, Gentleman’s Dignity, Gu Family Book, The City Hall gibi en kaliteli dizilerin yönetmeni. Başrol oyuncuları Ji Chang Wook da Won Jin Ah da şimdiye kadarki dizileri ve filmleriyle oyunculuklarını kanıtlamış gençler, peki niye böyle oldu ?

Konuya gelince en sevdiğim fantastik konulardan aslında. İyi işlenirse çok güzel sahneler, akılda kalıcı diyaloglar çıkarabilir. Bir deney için dondurulan bir programcı ve onun programlarında yer alan genç kız , konuyla ilgili profesörün saldırıya uğrayıp, komaya girmesi nedeniyle 20 yıl sonra uyanırlar. Çocuğun sunucu bir sevgilisi varken, kızın da onu aldatan bir psikoloji öğrencisi eski sevgilisi vardır. Uyandıklarında hepsi kırklı yaşlarındadırlar, dünya da doğal olarak çok değişmiştir. Zaman içinde birbirlerine aşık olurken, deneyle ilgilenen saldırganlardan da korunmaya çalışırlar. Uyandıklarında ters giden bazı sonuçlar nedeniyle vücut ısılarını 31. 5 derecede tutmak zorundadırlar. Profesör bir süre sonra uyanır, bu arada çiftimiz değişen dünyaya ve iş hayatına, ailelerine uyum göstermeye çalışırlar. Şimdi bence bu konu çok yönlü işlenebilecek, eldeki iyi oyuncularla uçup gidebilecek bir konu. Bazıları konunun saçma olduğunu, bazı dedikodulara da adı karışan Ji Chang Wook’un askerlik dönüşü alelacele bu diziyi kabul ettiğini söylemiş. Dizi gördüğünüz gibi aslında çok iyi bir yönetmen ve senaristin dizisi. Öte yandan dizide Won Jin Ah Ji Chang Wook’dan daha iyi oyunculuk sergiledi bence.

Healer’da ve ben beğenmesem de diğer dizilerinde sergilediği oyunculuğu niye bu dizide gösteremedi acaba Ji Chang Wook. Üzerinde bir tutukluk vardı, ve ben hiç bir duyguyu önceki dizilerindeki gibi hissedemedim.

Won jin Ah’ı bu dizide sevimli bulsam da apaçık bir şey vardı ki çift kimyası iyi değildi. Çiftin hiç bir sahnesinde kalbim pır pır etmedi ve heyecanlanmadım. Bana aşk namına hiç bir şey sunmadılar. Üstelik son bölümlere kadar Ji Chang Wook’un “Bu ilk görüşte aşk değildi, ben seni niye seviyorum bilmem , ama çok seviyorum.” filan demesi öylesine inandırıcı olmayan sözlerdi ki, kendimi “Yok artık, daha neler!” filan derken yakaladım. Sanırım Ji Chang Wook bu partneriyle bir çekim yakalayamadı ki sahne arkalarında ne flörtöz olduğu hepimizce malum.

İlk bölümlerde misafir oyuncu olarak Hong Ki’yi gördük. Askere gitmeden önce son misafir oyunculuğunu gerçekleştirdi.

Fakat sonra onun yaşlılığını oynayan Lim Won Hee – ki iyi oyuncudur kendisi- ve müdür rolündeki Jung Hae Kyun o kadar sevimsizdi ki, onların sahnelerinin çoğunu dayanamayıp atlattım. Komedi sahneleri resmen eziyet sahnelerine dönüştü.

2009 oyuncularından biri de Won Jin Ah’ın sevgilisi rolündeki Baro’ydu. Baro’nun oyunculuğunu hep sevmişimdir.

Dizinin ikinci kadın oyuncusu Yoon Se Ah, onun gençliği de Chae Seo Jin’di. Yoon Se Ah da olması gerektiği gibi sevimsizdi.

Dizide en sevdiğim karakter Won Jin Ah’ın kardeşini oynayan Yoon Na Mu’ydu. Kendisini Fight for my Way ve Dr Romantic’te izlemişim aslında ama farkına varmamışım. Altta kızın ailesi bizimki solda.

Bu arada sonlara doğru Jinyoung’ın misafir oyunculuğu vardı ki daha yeni He is Psychometric izlemiş biri olarak “Aayy Jin Young kalp kalp oldum 🙂 “

Dizide başlıca oyuncuları iki zaman döneminde değiştirmiş olmalarına rağmen, dizinin kötü adamı ve ikiz kardeşini değiştirmemiş olmalar çok göze batan bir hataydı.

Dizinin duş altında öpüşme sahnesi bile çoğumuzu etkilemedi.

Kızın okul arkadaşı ve eski sevgilisinin oğlu rolündeki Choi Bo Min gelecek vaat ediyor bence. Kendisi Golden Child grubundan idolmüş.

Dizi müzikleri de işte şurada.

Ji Chang Wook yeni dizisi için görüşmelere başlamış bile. Genetikle ilgili bir dizi için teklifi değerlendiriyormuş. Bekleyip göreceğiz artık. Askerlik ve oyun arkadaşı olan Kang Haneul ne kadar isabetli bir dizi ve rolle döndüyse, onunki de o kadar isabetsiz oldu bence. Ne diyelim, bitirene aferin, bitirmeye çalışana sabır, başlamayıp da başlamayı düşünene de Allah akıl fikir versin 🙂

Exit mobile version