미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Kim öldürdü, şu öldürdü, o da değil, bu öldürdü / Graceful Friends

2020 Temmuz_ Eylül’ü arası oynamış bir JTBC dizisini daha izleyip bitirdik yoboyla. İzleme sürecinde Aman da pek heyecanlıymış, şimdi ne olacak, oyunculuklar da harika, tam ahjumma, ahjussi” dizisiymiş diye mutlu olup, yine finali batıran yönetmene söverek bitirdik. Yahu elinde kaliteli bir dolu oyuncu var, o kadar bölüm heyecanı da canlı tutmuşsun, son iki bölüm antik kuntik eklemelere çıkarmalara, kafa karıştırmaya ne lüzum var ? Finalde kafam karıştığından açıp nete baktım, üç ayrı yerde üç ayrı katil anlamış izleyenler, yuh yani, bu kadar da olmaz ! Bunun dışında neden yapıldığını anlamadığım sonuca ulaşmayan bir takım eylemler de var da, onu geçiyorum, tüm dizinin ana noktasında kafa karıştıktan sonra gerisi için çekiver kuyruğunu. Ama izlemeyin de diyemem, deneyimli oyuncuların sahneleri gerçekten çok iyi hele can arkadaşların bir çocuk parkı ve deniz kenarı sahnesi vardı, baktık kaldık eşimle, duygular nasıl bu kadar iyi geçirilebilir diye. Sırf o iki sahnenin hatrına bile izlenir bu dizi.

Dizi 17 bölüm. Konuya gelince üniversitenin tiyatro kulübünde arkadaş olan beş arkadaş var. Bir de onların karıları, sevgilileri filan. Bu arkadaşlar okul zamanı öldürülen profesörlerinin ölümü ile ilgili bir sırrı paylaşıyorlar. Aralarından biri dizi başında kalp krizi geçirip öldü. Her dizide gördüğümüz ahjussi Kim Won Hae. Birinin de karısı tacize uğradı ve taciz eden çocuk ki 5urprise grubu üyesi Lee Tae Hwan oynuyordu, öldürüldü. Dizi sonuna kadar arkadaşların ve eşlerinin ilişkileri, çocuğu kim öldürdü sorunsalı irdelendi. Bu arada Lee Tae Hwan’ı ilk defa bu kadar kötü bir rolde izledim, becermiş de.

Ölen en soldaki ahjussi
Rolünü çok iyi oynadı, o yüzden hiç acımadım, beter olsun.
Biri ölünce ağırlıklı olarak bu dördünün hayatını izledik.

Başrol taciz edilen kadın rolünde psikiyatrist rolüyle Song Yoon A vardı. Biliyorsunuz bu soğuk hatun yüzünden The K 2′de birbirimize girmiştik, genç Yoona dururken Ji Chang Wook’u bu kadınla yakıştıranlar olduğu için. Şimdi hakkını teslim edelim kadın iyi oynuyor, ama bu dizide de soğuk , mutsuz ve sevimsiz. Yobonun içi şişti kadını gördükçe 🙂

Onun kocası rolünde ise Yu Jung Sang oynuyordu. Ben kendisini pek çok filmde izledim, ama Pied Piper’dan da net anımsıyorum. Burada da saftirik, iyi kalpli koca rolündeydi. “Ben iyi değilim” deyip durdu ama yemezler oğlum !

Dizinin üroloğu ki bu mesleği üzerinden epey bir espri yapıldı, aynı zamanda aşk üçgeninin üçüncü bacağını oluşturuyordu. Bae Soo Bin’i yine pek çok diziden anımsayanınız olacaktır. Beş arkadaşın en snop, en soğuk üyesiydi.

Arkadaşlardan Kim Sung Oh’u en son LUCA’da Kim Rae Won’u kovalarken kötü adam rolünde gördüm. Burada Erotik film yönetmeni, kendisi de bar işleten eski bir erotik film yıldızı nuna ile evli. Saçların sarısı iğrenç ama role de uygun.

Arkadaşların sonuncusu en ezik ve zavallı olanı. En zavallı kim tartışmalarını hep kazanıyor. Bu ahjussi de bildiğimiz bir ahjussi, Jung Suk Yong. Kore dizilerinin bir yerlerinden hemen fırlayan ahjussinin buradaki rolü başrol.

Beş arkadaş

Dizide bir insanın arkadaşları için ne kadar ileri gidebildiğini görüyorsunuz. Bazen gözlerinin yaşarırken, bazen de” Ay batsın böyle arkadaşlık , bu kadar da olmaz ki” diyorsunuz. Öte yandan dizi insan duygularının hemen hemen hepsini içeriyor, aşk, sevgi, nefret, tutku, kin, kıskançlık 32 kısım tekmili birden. Dizinin çok da hoş bir tema müziği vardı. Tüm albüm şurada. Dediğim parça ilk parça.

Exit mobile version