미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Hukuk adil değildir / Law School

“Ama adil olmak zorundadır.” Dizinin son bölümünden bir alıntıydı bu. Bitsin de ondan sonra izleyeyim diye bıraktığım dizilerden Law School’u bugün bitirdim. Bitirdik yani yobo ile izleyip. Daha önce izlediğim hukuk dizilerini derlediğim yazıya bir link daha atmanın zamanı geldi. 16 Bölümlük bu JTBC dizisi hukuk dizisi arayanlara tavsiye edebileceğim bir başka dizi oldu.

Dizide daha önce The Miracle we met dizisinde izlediğim Kim Myung Min başrolde. Eskiden savcı olduğu halde bir dava yüzünden görevini bırakıp hukuk fakültesinde ders vermekte olan profesör Yang Jong Hoon rolünde. Dizide bir başka profesörü öldürmekle suçlanınca, o ve öğrencileri olayı çözüp, öğretmenlerini temize çıkarmaya çalışırlar.

Üstte hukuk fakültesi profesörleri ile öğrencilerini görüyorsunuz. Kim Bum Gumiho rolünden sonra zeki öğrenci rolüyle devam ediyor. Bildiğiniz gibi Kim Bum Boys Over Flowers’taki rolüyle parladıktan sonra Padam Padam, That Winter the Wind Blows, Dream, Mrs Cop 2, Hidden Identity gibi dizilerde oynadı. İki ayrı ünlü kız arkadaşı oldu . ( Moon Geun Young ve Oh Yeon Seo. ) Fanlar bu dizideki rol arkadaşı Ryu Hye Young ile çok yakıştırdıklarından ikiliyi Hyebeom olarak anıyorlar.

Ryu Hye Young ise Reply 1988‘in huysuz ablası. Burada aslında iki rolde oynuyor. İkiz kardeşleri. Ama ikizini çok az bölümde görüyoruz. Dizideki rolü Kang Sol A da çok sevimli. Kang Sol’un adındaki a iki tane Kang Sol olmasından.

Dekanın kızı, soğuk ve çalışkan Kang Sol B sinir bir tiptiyse de o anneyle başka türlü bir şey olamazdı.

Dizinin kötü adamı olan milletvekilinin oğluyla çıkan ve dayak yiyip mağdur olan öğrenciyi Ko Yoon Jung oynamış.

Milletvekili ile tek ilişkisi olan öğrenci yukarıdaki değil, aslında neredeyse tüm öğrencilerin bir biçimde ilişkisi var. Bunlardan Seo Ji Ho rolünü oynayan David Lee haksızlığa uğrayıp intihar eden babasının suçlularını yakalamaya çalışıyor.

Laurel Tree Tailors’ta oynayan Hyun Woo burada da tıp okurken hukuk fakültesine geçen evli bir öğrenciyi oynuyor. Dizide o da yaptığı bir yanlışın ceremesini çekmek zorunda kalacak.

Dizinin bu nasıl savcı, hakim olacak dediğimiz tipli öğrencisi ile hukuk dizilerinin kaypak savcı ve hakimi olmaya aday öğrencileri de aşağıda.

Fakültenin kıdemli fotokopicisi rektörden daha forsluydu valla. Gollum diyorlardı, komik adam Woo Hyeon.

Dizinin bir kaç kötü adamı vardı ama çıbanın başı milletveliydi.

En sevdiğim ajummalardan Lee Jung Eun da Medeni Hukuk profesörüydü. Bu kadın hangi role girse o rolü unutulmaz kılıyor.

Daha önce söylemişimdir hukuk dizilerini seviyorum ben. Bu dizi eğitim yanı ve genç oyuncularıyla da öne çıkıyordu. Hiç sıkılmadan, ilgiyle izleyip bitirdik. Bu tarz dizileri sevenlere öneririm.

Dizinin albümü işte şurada.

Exit mobile version