미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

İdeal Doktorlar / Hospital Playlist 2

En sevdiğim tıp dizilerinden biri üçüncü sezonu gelmeyecekmiş gibi bitti, üzgünüm. Zaten 12 bölüm olup haftada bir yayınlanması can sıkıcıydı,bir daha hiç yayınlanamayacak olması , hem de istenildiği kadar uzatılabilme potansiyeli varken, sevenlerinin kalbini kırdı.

Şimdi efendim bu dizinin ilk sezonu var. “Onu izlemeden ikinciyi izlesem olur mu?” sorularına yanıtım, “Hayır.” Çünkü pek çok ilişki ve olay devam ediyor. Ayrıca böyle incelikli bir senaryosu ve yetkin oyuncuları olan bir diziyi kaç sezonu varsa izlemelisiniz, ne demek ilk sezonu atlamak ! İlk sezon ile ilgili yazım ise işte hemen şuracıkta.

Bu üstteki ekip daha önce de söz ettiğim gibi üniversitede arkadaş olmuş , sonra Yulje Hastanesinde her biri kendi alanında dahi profesörler olarak görev yapmakta olan, boş zamanlarında da Mido and Falasol adlı grup ile müzik çalışmaları yapan doktorlardan oluşuyor. Her birini daha önceki yazımda uzun uzun tanıttığım için burada tekrar tanıtmayacağım. Yalnızca her birini başka çalışmalarıyla da zaten takipte olduğumu söyleyeceğim. Sadece Jeon Do Mi ilk kez izlediğim müzikal oyuncusuydu. Sanırım bundan sonra kendisini Tv dizilerinde de bol bol izleyeceğiz. Dizide bet sesli doktoru oynadı, bu sezonda en azından bir kez kendi sesiyle, rüya filan da olsa şarkı söyler dedim ama olmadı öyle bir şey. Herkesin gözünde cırtlak sesli bir beyin cerrahı olarak kalacak. Hoş Ik Jun onu dinlerken meleklerin sesini duyuyor gibi dinliyordu ama olsun. O ne çekilmez sesti kardeşim. Bu sezonda Ik Jun’a rakip olan beyin cerrahı, eski asker rakibi de çıkarmışlar, hiç bir engel yoktu kavuşmalarına. Hoş aslında tek engel kızın kafasındaki engeldi, biraz da gençliğinde kırılmış olmasından geri çekilmişti. Bu sezon onu aştı. Artık spoiler olmaz, çünkü önemli olan o aşkın gelişmesini izlemek, sonuç değil. Zaten bu sezon tüm sevgililer kavuştu, rahat rahat izleyebilirsiniz.

Üstteki fotoğrafta Ik Jun sevdiceğinin aşk itirafını dinliyor. Daha önce Kore Dizilerinde en sevdiğim sahneler yazıları yazmıştım. Yeni en sevdiklerim birikti. Bir devam serisi yazmalıyım sanırım, bu sahneyi de o yazılardan birinin içine koymak gerekiyor.

Song Hwa da utandığı için karşıya bak diyor. Alttaki fotoğrafta.

Bear, yani jinekolog ayımızın niye kıza yanaşmadığı anlaşıldı. Cadı annesi daha önceki evliliğini bozmuş, o yüzden kimselere yanaşamıyormuş. Ama kızın da inadı ve istikrarı övgüye değerdi. Hiç bırakmadı adamın peşini. Sonunda istediği olduğunda da inanamadı, adam “Senden hoşlanıyorum, itiraf etmeyi bırak artık.” dedi.

Kalp doktorumuzun kalbini ise Ik Jun’un kız kardeşi asker Ik Sun kırmıştı. Karaciğerinden hasta olduğu için, başkası var diye yalan söylemişti. Bu sezon aralarındaki ilişkinin farkına varan Ik Jun az biraz yardım etmesi gerektiğini farketti. Yüreği güzel insan ya, bu dizideki karakterine bayıldım ben.

Yoo Yeon Seok , dizideki adıyla Jung Won ile Gyeo Wool / Shin Hyun Bin arasındaki ilişki bu sezonda da sürdü. Onların aşkı pek ateşli olmadı zaten. Jung Won naif , çocuk gibi, kız ondan da saftirik, öyle el ele dolandılar yine.

Tabii dizinin yapısı gereği, pek çok hastalıkla ilgili gerekli, gereksiz bilgiler edindik. Halimize şükrettik. Kore’de de organ bağışıyla ilgili bilnçlenmenin arttığını okudum bu dizi sayesinde.

Yine her haftaki müzik bölümü harikaydı. Bir hafta Yoo Yeon Seok’un annesini oynayan Kim Hae Sook da katıldı gruba. Zaten ajumma pek çok başka dizide de piyanistliğini göstermiştir.

Dizide Kim Kap Soo ile arkadaşlığı artarak devam etti. O ajussiyi de nadiren iyi adam rollerinde görürürüz. İnsan yadırgıyor.

Jun Wan’ın servisinde doktor olan Jae Hak /Jung Moon Sung ve eşiyle ilgili bu sezon daha çok bilgi edindik. Sevimli adam. Jun Wan’a olan yakınlığı da sevimliydi. Nam Goong Min’in The Veil adlı dizisine katılmış.

Ik Jun’un doğum gününde şarkıyı Ik Jun seçti. Bon Jovi’den It’s my Life cover’ı. Ekip rockcı giysileriyle pek karizmatikti. İşte link hemen şurada.

Bir de Me to you you to me’yi koyalım. Beyin cerrahı kızımızın gerçek sesini duyun diye. İşte şurada.

Hospital Playlist’i izleyip beğendiyseniz ve Reply serisini izlemediyseniz, hemen ona atlayın. Senarist aynı çünkü. Keşke o seriye de yeni bir ekleme yapılsa sevinçten zil takıp oynarım vallahi. Yapımcı şirket oyuncular isterse belki Hospital Playlist’e 3. Sezon yaparız demiş, umut fakirin ekmeği, bakarsınız olur.

Not. Dizi ile ilgili tek eleştirim, bu kadar ideal doktorun bir araya gelemeyeceği hakkında. Aslında dizi olanı değil, olması gerekeni veriyor bize. Keşke her doktor böyle olsa diyoruz, olamayacağını bile bile. Arkadaşlıklar hakkında da aynı şey geçerli. Keşke herkesin arkadaşlıkları böyle olsa diye diye izledik hep. Keşke !

Exit mobile version