미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Bir Küçük Seri Katil Öyküsü / The Frog

Mini bir Netflix dizisi olan The Frog, iki hafta önce izlediğim ama nedense yazmanın pek içimden gelmediği bir dizi.

Birincisi psikopat bir ressam kız vardı aynı The 8 Show’daki gibi. Asabım bozuluyor böyle tipleri izleyince. İkincisi dizi biri günümüz diğeri 2000’lerde olmak üzere iki ayrı zaman diliminde geçiyor, bi öyle bir böyle biraz başım döndü. Bir de aklıma şu geldi. Biz oyuncuları tanıyoruz, kdrama severler olarak ayırt edebiliyoruz. Kırk yılın başı bir Kore dizisi izlemeye kalkan sıradan vatandaş 20 yıl öncesi, sonrası karakterleri birbirine benzetip , karıştıracak ve işin içinden çıkamayacak. Ben zaten kavga , işkence vs sahnelerinde gözümü kapatıyorum. Dizi piç oluyor afedersiniz. Yani ruh dinlendirici bir dizi değildi anlayacağınız. Öte yandan kötü çekilmiş, ya da oynanmış bir dizi de değildi, yanlış anlamayın, oyunculuklar gayet iyi yönetmen zaten Misty, The World of the Married’in yönetmeni olan Mo Wan Il.

Sekiz bölümlük dizi biri otel diğeri ev olmak üzere iki ayrı mekanda, iki ayrı zaman diliminde geçen cinayetleri anlatıyor. Bu olaylardan etkilenen kişiler, pişmanlıkları ve yaşadıkları anlatılmış. Her iki davayla ilgilenen ortak kadın polis çok sevdiğim oyuncu Lee Jung Eun tarafından canlandırılmıştı.

Dizide kpop hayranlarını ilgilendiren bir başka oyuncu var. EXO üyesi Chanyeol. Fanları gerilim dizisi sevmese de izleyecektir sanırım.

konuyu daha fazla açmayayım, gerilim dizisi ve sekiz bölüm zaten, fazlaca spoiler olmasın. gerilim kaldırabilecek ruh durumundaysanız izleyin efendim.

Not : Kendisinin olmayan eve, tesise postu serip, gitmeyen insan teması Kore dizi ve filmlerinde fazlaca mı yer almaya başladı, ben mi yanılıyorum ?

Exit mobile version