미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Yine Birlikte Büyüyen bir Çift / I Need Romance 2012

r4

Bu serinin ikincisini de seyredip, hepsini bitirdim Allaha şükür. Peki başım göğe erdi mi ? Tabii ki hayır. Birden üçe atlamış, ikincinin kızını beğenmediğimi söyleyerek seyretmeyeceğimin sinyallerini vermiştim sözde. Ama işte bu Lee Jin Wook serserisini seviyorum ben. Bir zamanlar bir yıl kadar da Gong Hyo Jin ablamız ile çıkmışlardı. Gerçi sonları olmadı, biz arkadaş kalsak daha  iyiymiş deyip yollarını ayırdılar ama sevimli bir çifttiler. Gong Hyo Jin 10 yıl başkasıyla çıkmıştı. So Ji Sub ve Jo In Sung ile shipleyenleri de oldu. Bence Jo In Sung ile de hoş duruyorlardı, ama keyifleri bilir tabii, bize soracak halleri yok ya 🙂

Lee Jin Wook

 

Esas kızımız da bu :

Jung Yu Mi başta bana biraz ablak suratlı gelmişti, sonra göre göre gözüm alıştı.

Lee Jin Wook’u The time we were not in Love’da seyretmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki, senaryo çok benzerlikler taşıyor. Yani yazan da aynı değil ama nedense böyle bir benzerlik var. Bir kere her iki çiftimiz de çocukluktan beri arkadaş. İlk öpücüklerini birbirleriyle yaşamışlar. I need romance 2012’de ilk birliktelik de birlikte. Lee Jin Wook’un her iki dizide de babası yok. I need romance’da kız hem öksüz hem yetim bir tane büyükannesi var. The time we were not in love’da karşı karşıya oturuyorlar, burada da yalnızca bir kapıyla ayrılan büyük bir evde. Ev çok hoştu bu arada hemen bir fotoğrafını koyalım. Görür görmez bu evi çizmeliyim dedim.

Her iki dizide de lise çağlarını genç oyuncular değil, başroller oynuyor ve ben bunu her gördüğümde rejime giriyorum arkadaşlar, olmaz ki, böyle de yapılmaz ki !

The time we were not in love’da Ha Ji Won ile

 

 

I need romance 2012’de Jung Yu Mi ile

Vee en önemlisi her iki dizide de erkek başrolün kızla ciddi ilişkiye girmemesini gerektiren bir sır var. Aldırmazmış, bencilmiş, öküzmüş gibi yapıp, kızları çileden çıkarıyorlar, kız elden gidince akılları başlarına geliyor. Bu dizide de ortada kalmış kızı seve seve kapan ikinci erkek Personal Taste’in de ikinci erkeği Kim Ji Suk. Ben o dizide kendisine gıcık olmuştum itiraf edeyim. Sonlara doğru aydınlık tarafa dönüş yapması da fayda etmemişti, karaktersiz sıfatını yapıştırmıştım baştan. Burada ise eli yüzü düzgün, sevimli ve canayakın bir tip olmuş. Dürüst de bir erkek. Tamn ikinci erkek yani. Ama ben kendisini hala yakışıklı bulmuyorum, hatta esas erkeğin yanında, o kadar da geçmişe rağmen kızın ne olursa olsun ona gitmemesi gerekirdi diyorum, ama başrol erkek de öküzlüğün önde gidenini yaptı, kadınlar bu kadar zorlanmamalı.

ikinci erkek ile romans

Dizi 16 bölüm, çarçabuk seyrediliyor ve + 18 sahneler de var. Klasik 10. bölümde erkek kızın elini tuttu amanın tarzı değil, tüm oyuncular çatır çatır sevişiyorlar. Bunun için seyretmeyecekseniz seyretmeyin, ama durun durun siz çocukları leyleklerin mi getirdiğini sanıyorsunuz hala yoksa ?

 

Bu da ikinci kız Kim Ye Won, ama bişi olmuyor bu şapşal uyurgezer önüne gelenin yatağına dalıyor.

Bu dizide de diğer ikisi gibi esas kızın iki kız arkadaşı var. Yan hikayelerde de onlar var. Yine kızlardan birisi bencil ve tecrübeli, diğeri saftirik ve masum. Bu arada hoş bir ayrıntı. Kızlardan saftirik olanın sevgilisi, ilk dizideki kızın erkek arkadaşı ve onun erkek arkadaşı da kızın ilk sevgilisi. Bir sahnede karşılaşıyorlar ve böylece ilk dizi ile bir ilinti kurulmuş oluyor.

Dizinin final yorumlarına baktım kızın gittiği erkeğe yönelik aferin iyi ki onu seçti, ya da salak nasıl onu seçer aptal mı nedir biçiminde bir çok yorum var. Ben kızın finaldeki seçimini yerinde buldum. Olay akışı da onu gerektirirdi zaten.

Hep aynı anda hasta oluyorlardı, boğazları şişmiş 🙂

Esas çocuk kızı ikinci erkekten kurtarıcam derken az kalsın kendi gümbürtüye gidiyordu, bromance 🙂

Lise kicibeleri

Aşkları bazı sahnelerde çok güzeldi 🙂

Oppaa yazmayı bırak da benimle ilgilen 🙂

Sen ağlama dayanamam 🙂

Dikkatimi çeken bir şey de şu I Need Romance’ın  üç ayrı serisinde de erkekler düzenli, titiz, kızlar pasaklı. Erkekler peşini topladı durdu hep kızların. Üç seri içinde en beğendiğim esas çocuk kimdi derseniz;  kişiliğini ele alacak olursak, I need Romance 3’teki Sung Joon’u seçerdim. Olgun mu olgun. Ama tip derseniz I Need Romance 2012 ve Lee Jin Wook. Kızlara gelince üçü de birbirinden balık hafızalı iş ilişkilere gelince. O yüzden şunu sevdim diyemiyorum. İkinci erkeklerdeki seçimim ise tartışmasız Choi Jin Hyuk. Askerliği bitse de tekrar seyredebilsek sevimli şeyi. * Bir de bana I need romance 4’ü de çekerler yakında gibi geliyor. İyi bir kadro kurup çekseler de seyretsek ağız tadıyla.Bu gözlerini kapatıp, dudaklarını duvar gibi kullanan kızlardan gına geliyor bana bazen çünkü. Bir dip not, The time we were not in Love’da sorun Lee Jin Wook’ta değilmiş. Ya da belki esas kızımız çocuğu beğenmedi olamaz mı, kaç yıllık iki oyuncunun öpüşememesi nasıl olur yoksa ?

P.S Jung Yu Mi’nin Gong Yoo ile evleneceği , ya da çıktıkları dedikodularına inanıyor musunuz ? Ben inanmıyorum.

Exit mobile version