미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Kore Dizilerinde Kavuşmalar

Aslında her dizide en çok beklediğimiz şeydir kavuşmalar. Bazen dizi sonunda kavuşur çiftimiz, bazen de dizinin herhangi bir yerinde. Söz konusu Kore Dizileri oldu mu,farklı kavuşmalar izleyebiliriz de.Evlenme kavuşması, aşkını itiraf etme kavuşması, yurtdışından dönme kavuşması, hafıza kaybı yerine geldikten sonra kavuşma, yani  yok yoktur dizilerde.

Her Kore Dizisinde en az bir tane kavuşma vardır. Ama benim bu yazıda üzerinde  duracaklarım beni etkileyenler tabii ki. O diziyi düşündüğümde hemen gözümün önüne geliverenler. 2016 yılının bitmesine iki gün kalmışken bu yılın bence ve pek çoğunuzca en çok sevilen sahnelerinden biriyle başlamak istiyorum. Bu yazının yapısı gereği ağır spoiler içereceğini de eklemeyi unutmayalım.

Bu yılın en huysuz ama bir o kadar da en etkileyici çiftlerindendi Another Oh Hae Young çifti. Eric Moon ile Seo Hyun Jin göstere göstere gelen kavgalarını etmiş, ayrılmış ama ikisi de ayrı kaldıklarından hasta olmuşlardır. Hastanenin acil servisinde karşılaşırlar. Eric  “Seni de burada gördüğüm için memnun oldum, sadece ben hasta olmamışım.” der. Eğer geri dönebilseydik, yine düğününü bozardım, seni komşum yapar, tanışırdım.” der. “Özür dilerim, ama düğünün bozulduğu için üzgün değilim.”diye ekler.  ve “Sana sarılamadım diye hasta oldum.” diyerek hepimizi ekran başında eritir. Sonrası mı , yürür gider, ama Oh Hae Young o sözlere dayanabilir mi, acaba ? Biz ekran başında dayanamadık, o nasıl dayansın, peşinden koşar, sarılır ve öpüşme.

Kavuşma bazen de arkadaş olarak süregiden ilişkinin aşka ya da evliliğe evrilmesinin başlangıcıdır. En güzel okullu çiftlerden biri Playful Kiss dizisindeydi. Çocuk o gururlu, kendini beğenmiş, ukala nerd haliyle kız elden gitme raddesine gelene kadar alay etti, küçümsedi, reddetti. Ama ne zaman ki kız vazgeçip başkasıyla evlenmeye kalktı, işte o zaman aklı başına geldi duygusal zekadan yana fakir Baek Seung Jo’nun. Tabii ki Kim Hyun Joong oynuyordu beyimizi, ve kızımız da Jung So Min’di. Kırılma sahnesi bir yağmurlu günde oldu. Şemsiyesiyle kızı karşılamaya geldi çocuk, eve yaklaştıklarında da evlenme teklif etti, “Başka erkeklerden hoşlandığını söyleme.”  diyerek.

 

Söz konusu yağmur olduğunda duygusallık artıyor. Bir kavuşma sahnesi de Beloved Eun Dong’tan. Üç ayrı çiftin oynadığı dizide farklı zaman dilimleri sonucu kavuşmalar çok oldu. Ama benim favorim hafıza kaybı geçiren kızın hafızasının yerine geldiği ve telefon ederek oppasını kalmakta olduğu eve çağırdığı sahne. Joo Jin Mo uçarak gelir, ağlamaktadır, bir taraftan yağmur yağar, kız yalınayak dışarıya koşar, Joo Jin Mo elinden şemsiyeyi atar ve öpüşme. Adamın çektiklerinden sonra ne bekledikti bu sahneyi.

Dizi sonundaki kavuşmalara güzel bir örnek de You are beautiful dizisindedir. Jang Keun Suk sevgilisinin karanlık konser salonunda olduğunu bilir, şarkısını söyler sonra kör köstebek gibi kızı görmeye çalışır, yurtdışına gitmeden aşkını itiraf etmek için. Bu noktada ikinci erkek Yonghwa’mızın ışıkları ayarlatmak vasıtasıyla bir yardımı olacaktır çifte. Sonunda kız yakalanır, aşk itiraf edilir ve mutlu son.

Bazen de öyle kavuşmalar  olur ki çiftinizin kavuşmasına sevinemezsiniz bile. Sahnenin ne olduğu, nasıl olduğu yıllarca tartışılır, öyle olsaydı, böyle olmasaydı denir. En sevdiğiniz oyuncuların dizisinin murdar edilmesine mi yanasınız, kafa karışıklığına mı  mı bilemezsiniz. İşte Gong Yoo ile Lee Min Jung’un oynadığı Big dizisi böyle bir son ve kavuşma içeriyordu. Üstelik dizi ünlü Hong Kardeşlerin elinden çıkmıştı. Nuna romansın fazlaca konuşulacak dezavantajından kaçınmak için olsa gerek, kız yaşça küçük aşığını seçtiği halde dizi sonunu Gong Yoo ile bitirdiler. Bazılarımız aslında her iki çocuğun kardeş olduğunu dondurulmuş embriyoların sonunda iki erkeğin aynı görünmesine yol açtığını filan söylediler ama yemezlerdi.

Yine 2015 sonunda başlayıp 2016 başında sona eren   Oh My Venus‘te birden fazla kavuşma vardı. Ama benim favorim, hastalık sonrası ayrılıktan dönen So Ji Sub’un kızla buluşmaya gelmesi, Shin Min Ah’ın günlerdir adamın hayaliyle yaşamasından dolayı onu yine hayal zannedip üstüne üstüne yürüyüp çarpması sahnesiydi. O sahnede So Ji Subcuğumun paltosu da harikaydı, söylemeden geçemeyeceğim.  Ya ördüğü pembe atkıyı takması, ah bu çıta yükselten erkekler yok mu !

 

2015 yılının en güzel kavuşmalarından birisi She was Pretty dizisindeydi. Aslında dizinin başından beri başka kızı çocukluk arkadaşı sanan başrol erkeğimiz Seo Kang Joon, kıza yaptığı öküzlüklerle hepimizi sinir edip, Siwon’dan yana oy kullanma raddesine getirdikten sonra, ilk aşkının kim olduğunu anlayabildi de, bir miktar rahatladık.Maalesef o kavuşma Siwon’un da kalbinin kırıldığı anı içeriyordu öncesinde. İşte ikisi de burada :

 

Yıllar sonra liseli kızların büyüdüğü ve artık çıkılabilir hale geldiği buluşmalar da Kore Dizilerinin olmazsa olmazlarından. O zaman erkek oyuncu çekinmeden kıza teklifte bulunabilir. Gerçi benim örneğimde erkek oyuncu edepsizdi, kıza lisedeyken de teklif ettiydi, ama sevimlilikten öldüğü için hepimiz görmezden gelmiştik. İşte Hong Ji Hong ( Kim Rae Won ) ve Yoo Hye Jung ( Park Shin Hye ) hasta getiren helikopterin önünde karşılaşıyorlar. O acil durum esnasında doktorumuz kıza evlendin mi, erkek arkadaşın var mı ? diye sorup işi sağlama alıyor, hasta mı o da kim ? Doctors ya da Doctor Crush kavuşması.

 

Ayrılmış çiftlerin tekrar bir araya gelmelerinde en büyük etkenlerden biri kıskançlık. Ayrılmaya karar vermiş aşık bir çift bir görücü usulü buluşma sonrası kavuşuyor, çocuğun gözünü kıskançlık bürümüş çünkü . One Precent of Something’ten bir kavuşma sahnesi. Kıskanç maço chaebolümüz o adamdan hoşlanıyor musun ? diye başlıyor söze, videonun sonunda kız içeri giriyor ama, sabah yine kızın dibinde bitip evlilik teklif edecek 🙂

Evli bir çiftin ayrılıp tekrar kavuşması da yürek sızlatan duygulu sahnelerden. Son günlerde izlediğim My Daughter Seo Young isimli aile dizisinde Lee Sang Yoon ve Lee Bo Young , kızın soğuk karakterini kırıp açık açık duygularını söylemesiyle tekrar bir araya gelmişti, güzel sahneydi.

Personal Taste’in kavuşma sahnesi de akılda kalıcıydı. Lee Min Ho hasta. Kız ateşini düşürüyor. Uyanınca önce git sonra gitme demeler, kolundan tutmalar filan, ka kacimayooo , tam klişe sahneler. Ama ihtiyacımız olan da o değil mi ? ( Haa çocuğun ateşi sonra tekrar çıktı doğal olarak, kim olsa çıkar 🙂 )

Lee Min Ho Jun Ji Hyun’un öpücükleriyle iyice balık hafızalı oldu The Legend of The Blue Sea’de, ama Jun Ji Hyun ile Kim Soo Hyun’un oynadıkları  My Love from Another Star dizisinde uzaylımız ne yapmış etmiş gittiği yerden geri dönmüştü, kırmızı halıda zamanı durdurarak hem de, bir de kadına açık saçık giyinme demedim mi diye ceketini giydirip,  maço tavırlar sergileyerek :

En güzel nuna romanslardan biri olan Biscuit Teacher Star Candy’de, favori oyuncularım Gong Yoo ve Gong Hyo Jin’in bir kavuşma sahnesi vardır. Yaramaz velet kızın nikahını bozup, üstelik de onu kendine aşık ettikten sonra ortalıktan kaybolur, bir yıl kadar yogi cogi orada burada dolanır durur. Unuttum zannedip geri döner. Ama ne mümkün! Arkadaşlarının öğretmenleriyle yaptıkları toplantıya gitmez, ama toplantı sonunda dayanamaz gider. Orada daha önce dershanede karşılaşıp ona aşık olduğunu öğrendiği hocasını bir kez daha sorgulayacak, olumlu cevap alınca da mutluluktan ne yapacağını bilemeyecektir. Gong Yoo seviyorum seni 🙂

 

 

 

Yazıyı güzel bir sahneyle kapatalım. Çocukluktan tanışıp, sonradan bir araya gelen bir çiftin aşık olarak devam etmesinin buluşması. Beni gönderirsen hayatın boyunca pişman olursun dedi, bizim çocuk da önce istemiyorum, sonra yan cebime koy dedi, ertesi sabah da at sineği gibi yapıştı kıza. Healer :

Not : Bu yazıya bir de bonus olarak bromans buluşması eklemek istiyorum. Dizimiz Entertainer.  Gong Myung ve arkadaşı Seo Kang Joon buluşuyorlar. Gong Myung Seo’yu hep yenemediği rakibi olarak görmüş konservatuarda. Ama hep de sevmişler birbirlerini. Buluşmada her şeyi hallediyorlar neyseki 🙂

 

 

 

Exit mobile version