미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Kore Dizilerinde Chaebol Karakterler / Sorunlu Olanlar 5. Bölüm

 

Aslında her chaebolün bir sorunu var, sorunsuz olsalar dizi olmaz. Ama sanırım geriye kalanlardan çoğunda belirgin bir problem var. Dolayısı ile dizi boyunca bu sorunla uğraşılıyor, oyuncular kendi sınırlarını zorluyorlar ve ortaya daha sağlam ve izlenilesi bir dizi çıkıyor.

Eskileri aklıma getirince farkettimki Ji Sung üç ayrı dizisinde ayrı sorunlu, zor karakterleri oynamış. Güçlü oyuncu, ele aldığı aldığı karakteri unutulmaz kılıyor. Kill Me Heal Me’de yedi ayrı karakteri oynadı, hepsini su gibi bir çırpıda sayabilirim. Ama öne çıkan Cha Do Hyun ve Shin Se Gi iki farklı tipte çeboldü. Twitter paylaşımlarımda ne zaman Shin Se Gi’nin bir fotoğrafını paylaşsam günün en çok likelanan paylaşımı oluyor hala. Tabii ki iş yalnızca giyim kuşamda, gözlere çekilen o eyelinerda değil yalnızca, o karakteri dibine kadar yaşatan Ji Sung’da iş. Artık eyeliner deyince aklıma yalnızca iki kişi gelir oldu. Ji Sung ve Lee Min Ki. Hemen anımsatalım.

 

Shut up Flower Boy Band’taki rolü chaebol rolü değildi ama bu Min Ki’nin de sürmeli hali, bir acayip a dostlar. Bir sürmeli erkekler yazı dizisi mi yazsam ne yapsam 🙂

Bizde olsa o yüzükler ne , o gözlerinin, saçlarının hali ne ! diye paralardı öğretmenler billahi. Öğrenciye bak, hizaya gel 🙂

Asıl karakter Cha Do Hyun da şöyle bir şeydi :

Hala izlememiş olanlar için belirtelim, KMHM’deki çebolün geçirdiği travma sonucu kişilik bölünmesi vardı. Çoklu kişilik bozukluğundan muzdaripti kendisi. Çılgın kız karakter Yo Na’da dahil olmak üzere 7 ayrı kişilik. Ben melankolik, nerd kişilik Ahn Yo Seob, ve Perry Park’ı da çok severdim.

 

Vee Yo Na. Yakışıklıysan oppamsın 🙂

 

Ne güzel fanartlar yapılmıştı dizi için :

 

 

 

Şimdi de unutulmaz Shin Se Gi ile ilgili bir video :

O yea !  Sekşi magic 🙂 Bir video ile de Yo Na’yı analım :

 

Ji Sung Secret dizisinde de sorunluydu. Adam resmen sadistti yahu. Tamam kız arkadaşın ölmüş, senin çocuğuna hamileymiş şu bu ama, o yaptıkları neydi ? Eline kuş geçirmiş kedi gibi oynadı durdu kızla. Tam bir stalkerdı.

Protect the Boss dizisinde de Ji Sung agorafobisi ( Açık alan, kalabalık yerlerden korkma, evden uzak yerlerde rahat hissedememe durumu ) mysophobia ( mikrop korkusu) nyctophobia ( karanlık korkusu ) olan  bir karaktere can veriyordu. Yine  psikolojik bozukluklar  yani. Kuzeni rolünü oynayan Jaejoong ile itiş tepiş hoş bir kimyaları vardı.

Video linki diziyi izlemeyenlere bir fikir verir sanırım.

Aslında dahi olmak bir sorun sayılmaz ama, yine de normal insanlarla iletişim kuramama açısından  bunu bir sorun olarak ele alabiliriz. Lucky Romance’ın IQ’su yüksek Je Soo Ho’su ( Ryu Jun Yeol )sevimlilikte resmen level atlamıştı. Bu çocuk ne zaman dönecek ya, özledim resmen 🙂 Komik sahneler .

Falling For Innocence’ın  Kang Min Ho’su ( Jung Kyung Ho ) kalp transplantı sonrası kişilik değişikliğinden muzdarip. Dünyada pek çok örneği görülmüş bu sendrom chaebolümüzü kalbini aldığı erkeğin de sevgilisine aşık ediyor. Min Ho da az manyak değildi doğrusu, işte bir video :

 

Introverted Boss bir PR şirketinin içe dönük sosyal fobisi olan sahibinin (Eun Hwan-Gi) öyküsünü anlatır. Yeon Woo Jin’in oynadığı bu dizide karakterimiz  milletten saklanmak için kapuşonlu şeylerle dolaşır hep. Şöyle yani.

 

Beyimiz yakında Park Min Young ile oynayacak, ama dizi tarihi maalesef. Seven Day Queen isimli dizi 20 Bölümlük ve 31 Mayıs’ta başlayacak.

Psikolojik bir sorun sayılmasa da, ( psikolojik sorun olarak megalomaniyi verebiliriz belki, çünkü o da vardı ) dibine kadar maço olmak da bir sorun sayılabilir. One Percent of Something’in Lee Jae In’i, bir kadını delirtebilecek kadar maço, kıskanç ve kendini beğenmişti. ( Ha Seok Jin ) Anlaşma koşullarını belirtiyoruz videoda.

 

Hyde Jeckyll Me, daha önce de söz ettiğim gibi yine çoklu kişilik bozukluğu olan bir chaebol içeriyordu. KMHM’den çok daha az rating alan bu dizi, Hyun Bin için bile çok fazla izlenmedi. Videosu şurada.

Tabii gençlerin arasında koyduk ama Cheese In The Trap başrolü Park Hae Jin de rahatlıkla bu yazıya girebilirdi ve yine ikinci erkek chaebollerle ilgili ayrı bir yazı yazacağım için buraya almıyorum ama I miss you dizisinin ikinci erkeği Harry ( Yoo Seung Ho ) yine bu yazının konusu olabilirdi. İkinci erkek seri katil ve katillerimiz de mevcut, ama hepsi yarın yazacağım bölümde olacak 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version