미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Aşk üçgeni yanısıra Kabuki Dünyasına bir bakış için : Pin to Kona

Efendim bu Pin To Kona dizisini niye izledim ki ben diye düşündüm, yazmaya başlayınca. Yani ilginç bir diziydi, sıkılmadan  izledim, ama başlama nedenim sanırım Yuta Tamamori.  İkemen DeSu Ne dizisinde ki Kore Dünyasında  “You are Beautiful” olarak bilinen dizinin Japon versiyonudur, rolü ile tanımıştım kendisini.    Tamamori , Jang Keun Suk’un oynadığı rolde oynamıştır. Kore Dizilerinde artık o “Ne izlesem acaba ?”  safhasını geçtim. Oyuncuları tanıyorum, hatta artık senaristleri bile biliyorum. Ne tür biz dizi izleyebileceğimi üç aşağı beş yukarı çıkarabiliyorum. Ama izlediğim bir Japon dizisini izleyene kadar binbir blog okumuş, nette oradan oraya atlayıp zıplamış olabilirim. Oyuncu adlarını da ezberliyorum yavaş yavaş, ama Japonca okuyamıyor oluşum beni sıkmaya başladı. Koreceyi okuyor, ve orta düzeyde anlayabiliyor , konuşabiliyor olmam epey işime yarıyor. Japonca öyle değil. Hayır, şimdi ona da başlasam, beni evden atacaklar resmen. Oradan da Çince’ye mi zıplayacaksın diye sordu eşim geçenlerde.  Pin to Kona da sıkıca anlamına geliyormuş. Bu dizinin konusuna bakınca disiplinli olmak anlamında olsa gerek.

10 Bölümlük dizi 2013 yapımı ve mangadan uyarlanmış. Başrollerinde Yuta Tamamori haricinde kadın oyuncu Umika Kawashima, Üçgenin diğer ayağıYuma Nakayama oynuyor. Hatırı sayılır deneyimli bir karakter oyuncusu da diziyi renklendiriyor. Ben Yuma Nakayama’yı Seo In Guk’a benzettim biraz. İki erkek de aslen Jpop gruplarından oyunculuğa geçmiş. İdol oyuncular yani.

Kızımız fakir kız kadrosundan, anne ölmüş, baba kaçmış, tek başına yaşayıp, okulun bahçesini düzenliyor para kazanmak için filan. Annesi Kabuki’yi severmiş, o da Kabuki Tiyatrosu hayranı.

Esas çocuk Yuta Tamamori ise tanınmış bir Kabuki Tiyatrosu ailesinin veliahtı. Bunlar böyle babadan dededen oğula Kabuki yapıyorlar filan. O yüzden ayrıcalıklı, ünlü, az biraz şımarık, kızlar peşinde koşuyor , ama içsel olarak yaralı, sıkılmış, yalnız bir genç. Baba aklını Kabuki ile bozmuş çünkü, anne hastalıktan ölmüş, baba Kabuki yapıyor. Oğlunu da çok sıkıyor, habire çalışma, prova filan. Öte yandan aslında Tamamori Kabuki’yi seviyor ve sahnede mutlulukla Kabuki yapıyor, başarısı buradan geliyor. Ama başka şeylerle ilgilendiğinde de performans düşüyor, babaya da kızıyor, kendisiyle ilgilenmiyor diye. O noktada bir performans sonrası kızlar peşinde koştururken, esas kızımız onu eleştirip yerden yere vuruyor. Hatta parasını geri istiyor. Beğendiği bir Kabuki oyuncusu olduğunu da söylüyor ki bu da ikinci erkektir. Çocukken onu Kabuki’ye yönlendiren de odur. İkisi de çocukluktan beri görüşmeseler de birbirlerinin ilk aşklarıdır.

İkinci erkek minnacıkken düzenledikleri bir Kabuki gösterisi ile bu dünyaya adım atmıştır.  Hongo Hiroki, sahne ismiyle Sawayama Ichiya yine Kabuki ile uğraşan Todoroki ailesinin gözetimindedir. Ailenin bir oğlu olmadığı için – ki Kabuki’yi sadece erkekler yapıyor, kadın rollerini de erkekler oynuyor-onu veliaht olarak yetiştiriyorlar. Kızları da ona aşık, yani damat gibi görüp kolluyorlar. Çocuğun aldığı roller de yetenekli olmasına rağmen bu ailenin desteğiyle oluyor.

Esas kız ikinci erkeğe aşık, ama genel geçer dizi formatından uzak olarak zor zamanlarında hep birinci erkek yanında. Hatta ikinci erkeklerin Kore Dizilerinde yaptıklarını yapıyor, aşklarına yardımcı filan kız üzülmesin yeter ki. Kız bisikletten düşmesin diye önüne atlamalar bilmemneler. Ama hayatta herkesin kendisini yalnız bıraktığını düşünürken Ayame onun yanında oluyor. Çocuk iyice aşık oluyor tabii.

 

 

İki erkek arasında başta kavga ile başlayan ilişki sona doğru bromansa dönüşüyor. İkisi birlikte kızı kurtarıyorlar filan, kızı birbirlerine ikram etmeler derecesine gelmeye başlamıştı olay sona doğru, sen onu mutlu edersin ben aranızdan çekiliyorum, yok sen edersin filan tarzında, ama beyler, bu iş size değil her zaman kıza bağlıdır. Kadın kimi severse onunla olur kapiş ?

İkinci kız, yani Todoroki ailesinin kızı epeyce sinirilletiydi. Tam bir stalker. İkinci kızların da kaderi işte.

Son olarak dizide ilgimi çeken bir Kabuki oyuncusu var. Koji Yamamato. Pek bir sevimliydi. Çocuklara öğüt verdi hep ağabeyleri olarak.  İlginç bir biçimde Japonya’da ünlü olup dizi ve film çeviren Charlotte Kate Fox isimli kadın oyuncuyla bir dizisi var, listeme aldım izleyeceğim.  ( Our House )

Kabuki dünyasını azıcık tanımak istiyorsanız, ve oyuncuları da seviyorsanız bu dizi sizin için ideal. Bir fan videosu fikir edinmek için 🙂 Bir de OST.

Exit mobile version