Kore Draması ağırlıklı bir blogda Japon Draması, anime ya da Tayland draması da yazabilirim diye düşünüyorum. Tabii diğerine nazaran az olacaktır, ama bu işe ucundan kıyısından bulaşmış hemen hemen herkes belirli bir süreç içinde hepsinden bir gıdım alıyor. Kötü olan şu ki Kore Dramaları dışındakilerin Türkçe alt yazılılarını bulmak biraz zor. Bu durumda da İngilizce alt yazılı olanlara ulaşabilenler oluyor.
Ben bu aralar hala Kimutaku dizileri izliyorum. Hatta şu anda bir androidi ve bilim adamını oynadığı Ando Lloyd adlı dizisini bitirmek üzereyim ki, bu dizide geleneksel Takuya Kimura çizgisinden epeyce uzak. Daha önce kendisinin Pride ve Beautiful Life dizilerini yazmıştım. Sonrada iki dizisini daha izledim, belki onları birlikte yazarım ve bir de bu. 1996 yapımı bu dizide kadın oyuncu Tomoko Yamaguchi oynuyor. ve 1964 doğumlu. Yani dizinin oynadığı sırada 32 yaşında. Kimutaki ise 1972 doğumlu malumunuz. yani dizimiz 11 bölümlük bir nuna romans.
Başrol çiftimiz tanıştığında kızımız üstteki gibi kimono gelinlik giyip, peruk takmış durumda ve müstakbel kocası kaçmış. O da onu aramak için nişanlısının Kimutaku ile birlikte oturduğu eve geliyor. Bir süre sonra da paraları başka bir kızla kaçan nişanlısına kaptırdığı ve evinden de çıkmak zorunda olduğu için gelip Takuya ile yaşamaya başlıyor. Kız artık tohuma kaçmaya yüz tutmuş bir model, çocuk ise konser piyanisti olmak isteyen yetenekli ama yerel bir okulda piyano dersi vermek durumunda kalmış bir genç piyanist.
Nişanlının kaçtığı kızı adamla kendisi tanıştırdığı için bir miktar da suçluluk hisseden piyanistimiz, kızın eve yerleşmesine bir şey diyemez. Ama farklı kişiliklerdedirler tabii ki. Çatışmalar, arkadaşlıklar ikinci erkek ve ikinci kadın.İkinci kadın masum görünüşlü bir başka piyanisttir. Masum görünüşlü diyorum, çocukça bu özelliğinden dolayı övülür. ( Aynı noktada nunamız da yerilmiştir kaşarlığı öne sürülerek )
Kızın erkek kardeşi bu genç piyanisti ayartır. Çocuk da masumluk denilen şeyin bir erkeği sevene kadar sürdüğünü anlamış olur 🙂
Araya piyano yarışmaları girer, kızın işindeki zorlukları görürüz. Süreç tabii ki çiftin aşık olmasına doğru gidecektir.
Olayların iyiye gitmediği, her şeyin karmaşıklaştığı zor dönemleri Uzun bir tatil olarak nitelendirmişti çocuk. Yani öyle görmeliyiz demek istemişti. Dizinin adı buradan geliyor.
Bu Japon dizileri 11 bölüm oluyor genellikle, göz açıp kapayıncaya kadar başlayıp bitiyor. Bu özelliklerini seviyorum. Bir de doğal olarak hep Kore dizileriyle karşılaştırıyorum olayları, evleri, mekanları.
Bu dizinin bir özelliği de müzikleriydi. Cagnet grubu tarafından yapılmış. Yine Takuya’nın Love Generation isimli dizisiyle bu dizide müzikleri yapmış olmalarından dolayı çıkışını Santa Monica ,California’da yapmış olan grup Japonya’da ün kazanmış. Parçalardan özellikle birini çok sevdim. Deeper and deeper 🙂