Bir Japon nuna romansı / Long Vacation
Kore Draması ağırlıklı bir blogda Japon Draması, anime ya da Tayland draması da yazabilirim diye düşünüyorum. Tabii diğerine nazaran az olacaktır, ama bu işe ucundan kıyısından bulaşmış hemen hemen herkes belirli bir süreç içinde hepsinden bir gıdım alıyor. Kötü olan şu ki Kore Dramaları dışındakilerin Türkçe alt yazılılarını bulmak biraz zor. Bu durumda da İngilizce alt yazılı olanlara ulaşabilenler oluyor.
Ben bu aralar hala Kimutaku dizileri izliyorum. Hatta şu anda bir androidi ve bilim adamını oynadığı Ando Lloyd adlı dizisini bitirmek üzereyim ki, bu dizide geleneksel Takuya Kimura çizgisinden epeyce uzak. Daha önce kendisinin Pride ve Beautiful Life dizilerini yazmıştım. Sonrada iki dizisini daha izledim, belki onları birlikte yazarım ve bir de bu. 1996 yapımı bu dizide kadın oyuncu Tomoko Yamaguchi oynuyor. ve 1964 doğumlu. Yani dizinin oynadığı sırada 32 yaşında. Kimutaki ise 1972 doğumlu malumunuz. yani dizimiz 11 bölümlük bir nuna romans.
Başrol çiftimiz tanıştığında kızımız üstteki gibi kimono gelinlik giyip, peruk takmış durumda ve müstakbel kocası kaçmış. O da onu aramak için nişanlısının Kimutaku ile birlikte oturduğu eve geliyor. Bir süre sonra da paraları başka bir kızla kaçan nişanlısına kaptırdığı ve evinden de çıkmak zorunda olduğu için gelip Takuya ile yaşamaya başlıyor. Kız artık tohuma kaçmaya yüz tutmuş bir model, çocuk ise konser piyanisti olmak isteyen yetenekli ama yerel bir okulda piyano dersi vermek durumunda kalmış bir genç piyanist.
Nişanlının kaçtığı kızı adamla kendisi tanıştırdığı için bir miktar da suçluluk hisseden piyanistimiz, kızın eve yerleşmesine bir şey diyemez. Ama farklı kişiliklerdedirler tabii ki. Çatışmalar, arkadaşlıklar ikinci erkek ve ikinci kadın.İkinci kadın masum görünüşlü bir başka piyanisttir. Masum görünüşlü diyorum, çocukça bu özelliğinden dolayı övülür. ( Aynı noktada nunamız da yerilmiştir kaşarlığı öne sürülerek )
Kızın erkek kardeşi bu genç piyanisti ayartır. Çocuk da masumluk denilen şeyin bir erkeği sevene kadar sürdüğünü anlamış olur 🙂
Araya piyano yarışmaları girer, kızın işindeki zorlukları görürüz. Süreç tabii ki çiftin aşık olmasına doğru gidecektir.
Olayların iyiye gitmediği, her şeyin karmaşıklaştığı zor dönemleri Uzun bir tatil olarak nitelendirmişti çocuk. Yani öyle görmeliyiz demek istemişti. Dizinin adı buradan geliyor.
Bu Japon dizileri 11 bölüm oluyor genellikle, göz açıp kapayıncaya kadar başlayıp bitiyor. Bu özelliklerini seviyorum. Bir de doğal olarak hep Kore dizileriyle karşılaştırıyorum olayları, evleri, mekanları.
Bu dizinin bir özelliği de müzikleriydi. Cagnet grubu tarafından yapılmış. Yine Takuya’nın Love Generation isimli dizisiyle bu dizide müzikleri yapmış olmalarından dolayı çıkışını Santa Monica ,California’da yapmış olan grup Japonya’da ün kazanmış. Parçalardan özellikle birini çok sevdim. Deeper and deeper 🙂
Bayılıyorum yorumlarına yazılarına.. Japon dizilerine sarsan da bu sıralar yorum açısından senden Kore dizilerini heyecanla bekliyorum ☺️
Teşekkürler. Kore Dizilerine de devam ediyorum bir yandan 🙂
Sayende ben de japon dramalarına bir bakayım dedim,izlemediğim bir dolu k/drama olduğu halde hemde..Ama ben önceliğimi şu meşhur manga’lara veriyorum, hiç yapmadığım birşey, bir keşif olacak benim için;ilk olarak da tabii BOF’un orijinalini izleyerek başlıyorum yani “hana yori dango”dan söz ediyorum.Hem manga olarak (51 bölüm) hem de j/drama olarak başladım ki o da 2 sezon toplam 20 bölüm ama bildiğin gibi kısa. Daha ilk bölümde bana konu diğerinden ayrıntılı geldi, BOF’u birkaç kere izlediğim halde, çocukların iç dünyasına inememiş, anlayamamışım meğerse . Tipler Kore’de daha yakışıklı, bunda daha sinir ama duygusal olarak bana ilk bölümde vermek istediğini verdi. Bakalım sonuna kadar aynı duygularla mı devam edeceğim bilemem, kesin olarak söyleyebileceğim tek şey koreli çiçek çocuklar , japon çocuklardan daha güzeller.Selamlar.
Evet öyleler ve her iki drama tamamen farklı. Japon dramaları daha yüzeysel ve anime gibi gözükmelerine rağmen iyisine rastlarsan Kore Dramalarından duygulu ve derin olduklarını anlıyorsun. ( Bunca Kore Dramasında ağlamadım, ama bir Japon draması beni ağlattı, ahh ah 🙂 ) Bir de bence Koreli erkek oyuncular daha yakışıklıyken, Koreli kadın oyuncular daha güzeller. ( Ama Takuya Kimura’da ayrı bir karizma var, çirkin mikrop, ama yürüyüşü, gülüşü, mimikleri çok çekici bence, özellikle de gençlik dramalarında , bak içimdeki fangirl uyandı yine. Bu arada ben BOF’un Japon versiyonunu izlemedim.
Kolay ağlayan biri olmama rağmen izlediğim onca kdramadan çok azı beni duygulandırdı. İzlediğim bir jdrama beni göz yaşları içinde bırakmaya göğsüme bir öküz oturmuş gibi hissetmeye yetti de arttı bile. Ve evet japon kadın oyuncular Koreli kadın oyunculardan daha güzel, Koreli erkek oyuncular Japon erkeklerden daha yakışıklı. Ve evet Japonların gözleri daha büyük ?
Ben de tam ilk kez ağladığım Jdramayı yazıyordum, tesadüfe bak 🙂 Kdramaların ise birinde bile ağladığımı anımsamıyorum 🙂