Bir Takım Japon Dizileri

Kafama göre dizi bulamayınca ya batı bilim kurguya ya da Japon Çin dizilerine takılıyorum. Daha çok da Japonlara. Niye ? Çünkü kısalar. Çin dizileri çoğu kez bezdirebiliyor.

İşte aslında epeydir Netflix’te filan bulduğum bazı Japon dizilerini izledim, ama yazmamıştım. Sonuncuyu bitirince bari hepsini toptan yazayım kısa kısa dedim. İzleme sırasına göre yazayım oldu olacak.

MIU 404

Bu polisiye dizide Tokyo’da olayları 24 saat içinde çözmek üzere kurulmuş bir soruşturmsa biriminde çalışan polislerin maceralarını izliyoruz. Başrollerde Japon dizisi izleyenlerin yakından tanıdığı Go Ayano, Gen Hoshino, Kenshi Okada gibi oyuncular oynuyor. Go Ayano Matrimonial Chaos Japon versiyonunda Son Seok Go’nun rolünü üstlenmiş. Ben görür görmez hal ve tavrından çok benzetmiştim, sonra açıp oynadığı dizilere bakınca şaştım kaldım. Gen Hoshino’yu Full Time Wife Escapist dizisinde izlemiştim, o diziyi de bundan sonra yazacağım zaten. Kenshi Okada ise Meet me after School dizisinin başrolü. O diziyi de şurada yazmıştım.

Dizi bizim ciddiye aldığımız Kore polisiyeleri gibi ahım şahım bir dizi değil, öylece çıtır çerez izlenip geçecek bir dizi. Japon dizilerine aşina izleyici, sevdiği oyuncuyu izlemek adına izleyebilir.

THE FULL TIME WIFE ESCAPIST / WE MARRIED AS A JOB

Bu dizi en sevdiğim konulardan biri olan anlaşmalı evlilik konusunu içeriyor. Aslında şimdiye kadar izlediğim anlaşmalı evlilik dizilerini tanıtan bir yazı yazmanın zamanı gelmiş de geçiyor. Farklı temalı dizileri tanıttığım Temmuz 2020 döneminde anlaşmalı evlilikli diziler temasını üşenip yazmamıştım çok fazla var diye. Ama şu ara zaman bulursam toplayıp yazayım bari.

Dizinin ikinci ilginç yanı başrollerin bu diziden sonra 2021 yılında evlenmiş olması. Zaten ikilinin kimyasına bayılmıştım. Hangi dizileri var diye araştırırken evlendiklerini görüp pek sevindim. Başrolleri Yui Aragaki ve Gen Hoshino paylaşıyor.

Yüksek lisans mezunu Mikuri işinden çıkarılınca ailesinin bulduğu işe başlar, Hiramasa’nın evinde temizlikçi olarak. Hiramasa çok titizdir, Mikuri’de işini iyi yapan bir çalışan. Tabii sonunda yavaş yavaş ilişki değişir, dönüşür. Hiramasa da tipik nerd bilgisayarcı. Bana biraz da Because This is my first life’daki Lee Min Ki karakterini anımsattı.

11 bölümlük dizi bence çok sevimli, yobo ile birlikte izledik hatta. Bir de Yılbaşı Özel bölümü var. Anlaşmalı evlilik konusunu sevenlere öneririm.

LET’S GET DIVORCED

En son izlediğim bu Japon dizisi ise biri politikacı, diğeri oyuncu olan bir çiftin ilişkisini ve boşanma süreçlerini anlatıyor. Yoksa bir türlü boşanamama mı diyelim.

Dizide aile dinamikleri, politikacı ve oyuncu sorunları gibi konular bana Kore’yi anımsattı doğrusu. Çok da farklı değil yani. Chaebol aile düzeni, tutaraklı anne, ajans bakış açısı, politikacı zaten her ülkede aynı. Ama diziyi izlerken sıkılmadığımı söyleyebilirim.Öte yandan ülke ve dünya gündemi o kadar sıkıcı ki, belki de ne izlesem aynı hissiyatı taşıyacaktım, bilemiyorum. Dokuz bölümlük bu dizi de göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Laf aramızda Japon dizilerinin en sevdiğim yönü. Kısa ve öz olmaları.

Japo dizilerinden sonra bir de Çin dizisi izledim, onu da bir dahaki sefere anlatırım. Kalın sağlıcakla.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: