Because This Is My First Life / Birinci ve İkinci Bölüm

Bildiğiniz gibi ben dizileri bittiğinde yazıyorum. Ama sevdiğim dizileri bölüm bölüm yazmayı epeydir düşünüyordum. Tabii fazla zaman bulamadığımdan hep niyetlenmeme rağmen şimdiye kadar yapamadım. Epeydir beklediğim Lee Min Ki dizisi başlayınca da, bari bunu her hafta oynadığında ikişer bölüm halinde yazayım dedim. Tabii bunu düşünüp uygulamaya koyana kadar da dört bölüm bitmiş oldu. Bu kez ilk dört bölümü ardı ardına yazıp, sonra her hafta oynadığında yazmaya devam edeceğim.

Lee Min Ki şebeğini pek sevdiğim, askerden dönüşünü de hevesle beklediğimi bazılarınız biliyordur. Asker dönüşü ilk dizisinin Tomorrow With You olacağını sanmıştık. Ama ne olduysa oldu bir taciz davası çıktı ortaya, diziyi kabul edemedi, ya da diziden onu istemediler bilemiyorum. Yerine Lee Je Hoon geçti. O da unutulmaz bir oyunculuk çıkardı ama benim ve Lee Min Ki sevenlerin hevesi de kursağında kaldı tabii. Sonra davadan aklandı. Bu suçlanma aklanma durumları da pek sinir bir süreci içeriyor. Çamur at izi kalsın misali. Beyimiz Busan’da bir kulübe gitmiş Bayan A ile tanışmış. Sonra hanım tacize uğradığına dair bir suçlama evrakı doldurmuş. Min Ki’nin ajansı “Oyuncumuzun kulübe gittiği doğrudur, ama hanım yanlışlıkla şikayet etmiş, sonra suçlamayı geri aldı, özür de diledi, umarız gelecekte bu tür yanlış anlamalar bir daha olmaz.” demiş. Yani neremle gülsem şaşırdım. Siz hiç birini yanlışlıkla şikayet ettiniz mi ? Ya taciz doğrudur, kadın şikayeti geri alsın diye para vermişlerdir, ya da kadın ünlü olmak için ya da para almak için şikayet etmiş, ve amacına ulaşmıştır. Tabii dürüst ve namuslu birinin şikayetini geri alması, karşısındakilerin çok güçlü olduğu durumlarda da olmuyor değil. Neyse yani, belki kadın karanlıkta Min Ki sanmıştır tacizciyi, bilemiyorum. Bir de mahkeme Min Ki’nin suçsuz olduğuna hükmetti de diyor. O nasıl oldu onu da bilemiyoruz. Ama izlediğimiz savcılı dizilerden adli makamların ne menem şeyler olduğunu da az çok öğrendik. Gıybet kotamız ilk iki bölüm için bu kadarla dolmuş olsun da diziye geçelim.

Dizi 16 bölümlük ve TVN kanalında oynuyor. Bildiğiniz gibi bu kanal daha çok polisiye ve fantastik dizileriyle ünlü. Ama romantik komedide de bu kez turnayı gözünden vurdu diye düşünüyorum. Nedenlerini birazdan açıklayacağım. Dizinin senaristi Yoon Nan Joong Flower Boy Ramen Shop’un da senaristi.

Ben daha önce Min Ki’nin pek çok filmini izledim. Drama olarak da yalnızca Dal Ja’s Spring dizisini yazmıştım. Adama yakışıklı diyemeyiz, tuhaf bir cazibesi var. Sürmeli gözleriyle oynadığı Shut up Flower Boy Band’ın gifleri nette her yerde. Ben o diziyi bitiremedim nedense.

Bir Shin Se Gi iki Joo Byung Hee sürmeli gezsin çebal 🙂

Dizinin başrol kızı Jung So Min uzun soluklu My father is Strange aile dizisinden yeni çıkmıştı. Bir süre dinlenir diye düşünüyordum, ama heyhat teri soğumadan bu diziye başladı. So Min’in daha önce de söz ettiğim gibi en önemli özelliği şimdiye kadar ki partnerleriyle mutlaka bir kimya yakalaması. Her partneriyle shiplemeye kalksak yedi kocalı Hürmüz olmuştu şimdiye kadar. Her biriyle de dergi çekimi yapılıyor mutlaka. Ben onu ilk Playful Kiss ile tanıdım. Sonra D Day’i izledim.  Father is Strange’i ise Lee Joon sevgime rağmen 50 küsur bölüm olduğundan atladım.

Kim Young Kwang ile

D Day promosyonu için Ceci’ye poz vermişler

Adam o kadar uzun ki ayağa kalksa kısa olmamasına ramen kızcağız cüce kalacak 🙂

 

Lee Joon da yakında askere gidiyor. Jung So Min beni ziyarete gelir demiş.

Diziyi izlemedim ama videolardan çok hoş bir çift oldukları belliydi.

Yakışıyorlar değil mi ?

ve tabii Min Ki ile de kural bozulmadı :

 

Dizi ev arkadaşlığı ve anlaşmalı evlilik üzerine kurulu.Bu iki konu da hem Kore hem de Japon dizilerinde çok görülen konulardan. O kadar çok izledik ki, o anlaşmalı evliliklerin sonunun aşk olacağını, ev arkadaşlığının yine aşkı getireceğini hepimiz biliyoruz. genellikle de ev arkadaşı olan  kişiler zıt karakterdedirler. kavga gürültü olur, ama birbirilerine de muhtaç olurlar o evin içinde. Birbirlerinin hem iyi hem kötü yanlarını görürler, iyice tanırlar, o zamanda olan olur. Güney Kore dizileri içinde ilk ev arkadaşlığı dizisi sanırım Kim Rae Won’un embriyo iken oynadığı Attic Cat. Üstelik bu dizi oynadığında bir erkekle bir kızın aynı evde birlikte kalması durumu çok tabuymuş. Buna rağmen dizi çok ilgi çekmiş. Bu konuda aklıma gelen ikinci dizi Personal Taste. Ev arkadaşını gay zanneden kız öğrenene kadar çok rahattı. Japon dizileri içinde de bu konuda izlediğim iki dizi var. İlki Good Morning Call ikincisi de Long Vacation .

Dizimizde Min Ki Lucky Romance‘daki So Hoo gibi IT konusunda çalışan, zeki, ama duygusal zekası düşük bir genci oynuyor. Krediyle ev aldığından evine kiracı almıştır ama kiracıları beğenmeyip habire kovmaktadır. Şirketteki komik patronunu ise Park Byung Eun oynuyor.

 

Ve evet evet kadınlar hakkında öğüt verdiği arkadaşı ise Kim Min Suk. Ayrıca başrol kızımızın iki en yakın arkadaşından da birinin sevgilisi. ( Kim Ga Eun ) Kızlardan diğerinin de ( ESOM ) Byung Eun ile ilişkisi olacak sanırım. Min Suk girdiği her diziyi güzelleştiriyor minnak.

Başrol beyimizi anası evlendirmeye çalışırken ( habire görücü usulü randevu ayarlamaktadır. ) kızımız ise ataerkil bir ailenin kızı olarak evdeki erkek kardeşinin yanında hep ikinci planda kalmaktadır. Drama yazar yardımcısı  olarak çalışır. Temperature of Love dizisinin sinirilleti çagannimi burada da karşımıza aynı rolde çıktı ve en az oradaki kadar sinir bozucu.

Kızımız kendini çalışmaya o kadar çok vermiştir ki, bir tatilde eve geldiğinde kardeşiyle birlikte yatakta yakaladığı kızın onun karısı olduğu ve bebekleri olacağını öğrendiğinde resmen şok geçirir. Aile de evde genç çiftin kalmasını istemektedir. Torun da erkektir zaten, yapılacak bir şey yoktur. Evin parasını kız ödemiştir halbuki.  Tabii ev aramaya başlar, ama depozito verecek parası yoktur. Bu noktada arkadaşları aracı olup kızı çocuğun evine yerleştirirler, ama isimlerinden dolayı kız çocuğu kız, çocuk da kızı erkek sanmaktadır. Kiracının görevi kediyi beslemek, evi temizlemek, yeniden dönüşüme gidecek çöpleri ayrıştırmak filandır. Kızımız da titizin önde gidenidir, böylelikle çocuğun gözüne girer, taa ki birbirileriyle karşılaşana kadar. Ama ilk karşılaşmaları evde değil dışarıda olacaktır.

Çiftimiz ilk kez tesadüfen karşılaşır ve ikisinin de futbol sevdiğine tanık oluruz. Kızımız hoşlandığı iş arkadaşının aslında başka birisini sevdiğini öğrenmiştir ve altüst durumdadır. Sonra kısa bir sohbetleri olur ve o yaşına kadar hiç öpüşmemiş kızımız bari ahir ömrümde birisini öpeyim diyerek otobüs durağında çocuğu öper. Böylelikle 8-9 ya da 10. bölümde değil ilk bölümde ilk öpücüğü izleriz. Sonra da otobüse binip ayrılır.

 

 

 

Şimdiye kadar dizinin asıl yıldız oyuncusundan söz etmeyi unuttum. Lee Min Ki’den çok onun sahnelerini beklediğimiz doğrudur. Goyangi, yani kedi. Kendileri Lee Min Ki’nin kedisi olur, dünya tatlısı bir şeydir.

 

Sırrın açığa çıkması ikinci bölümde olur. Önce asansörde karşılaşırlar, sonra da aynı evde yaşadıklarını anlarlar. Kiracıyla ilgili her şey mükemmeldir, kız olması ve kendisini öpmesi dışında. Sonra beni niye öptün diye sorar Min Ki. Öpücüğün sadece meraktan olduğunu kızın kendisini çekici bulmadığını anladığında da kararını vermiştir, bu temiz titiz kız kiracısı olarak kalacaktır.

 

Başta her şey iyi giderse de çocuğun annesi eve gelip durumu farkedince kız evden ayrılmak zorunda kalır. Bu arada yeni bir dizi yazmaya başlamıştır, ama eski cagannim başına beladır. Yazdıklarını acımasızca değiştirip durur. Bu arada boş bir atölyede kalmaya başlayan kızımız Yoon Ji Ho, iş arkadaşı tarafından tacize uğrar ve o kafayla pijamalarla kendisini çocuğun kapısının önünde bulur. Annesinden,  evlilikten, her şeyden bıkmış çocuğumuz Nam Se Hee ise bölüm sonunda kıza ” Vaktin varsa benimle evlenir misin ? ” diye sorar.  Kız da ” Evet!” der.

You may also like...

3 Responses

  1. ran says:

    Çok güzel anlatmışsın, hemde uzun uzun ayrıntılı bir şekilde…blogunu yeni keşfettim takipteyimmmm 🙂 Özellikle Because This is My First Life konusunda fikir alışverişinde bulunmak çok keyifli olacaktır eminim 🙂

  2. Deli Ajumma says:

    Eyvah ki ne eyvah, Min Ki sevdiysen Dal Ja’s Spring izleyip, yerlere yapışmanın zamanıdır o zaman 🙂 Ben o dizide bayılmıştım kendisine, eski bir dizidir, ama çift uyumu da harikadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: