DUYGUSAL ZEKANIN SAYISAL ZEKAYA ÜSTÜNLÜĞÜ PLAYFUL KISS ÖRNEĞİ

palyfl12

Playful Kiss sanırım ikinci seyrettiğim Kore Dizisi. 16 Bölümlük, 2010’da yayınlanmış ve bir Japon mangası, Itazura na Kiss’ten uyarlanmış. Mischievous Kiss olarak da geçiyor. Boys over Flowers seyreden herkesin yakışıklı second lead Kim Hyun Joong dizisi aradığına da şüphem yok. O zamanlar Kim Hyun Joong’u second lead olarak o kadar sevmiştim ki,  SS501 lideri olarak Youtube’da tüm videolarını izlemiş, KHJ şarkılarını birer birer taramıştım. WGM’sini ve Barefood Friends’ini de zevkle izlediğimi anımsıyorum. SS501 videolarındaki kahkahaları, elektrik düğmesine yastık atmaları, WGM’deki awkward hali, Barefoot’ta vazgeçmez tavrı çok hoşuma gitmişti. Geçmiş zaman konuşuyorum, çünkü beni oldukça hayal kırıklığına uğrattı.

Yakın zamanda kız arkadaşını dövmesi olayı, başta sert oynamayı seviyor diye düşündüğüm halde, sonra “Kaburgalarını kıracak kadar da değil herhalde!” dememe, ardından özür dilemesi, demek ki doğruymuş diye hayıflanmama, aradan geçen kısa süre içinde kız arkadaşının mahkeme ertesi hamile kalması sonucu da demek ki inişli çıkışlı bir ilişkileri var ve psikolojik yardım almaları gerekiyor diye düşünmeme yol açtı. KHJ’den nefret etmiyorum tabii ki, o ortam içindeki baskı sanırım hepsinin bir miktar saçmalamalarına yol açıyor. Bu kadar da ilgi odağı içindeyseniz bunun olması kaçınılmaz gibi. Yine de BOF ve Playful Kiss’te çizdiği imaj yıkıldı gitti bence.

Bu kadar dedikodudan sonra dizide KHJ ( Baek Seung-Jo ) ve Jung So-Min ( Oh Hani ) ‘nin başroller olduğunu söyleyelim. Lee Tae Sung ve Lee Si Young’da aşk dörtgenini tamamlıyor.

playful-kiss3

Oğlumuz okulunun en yakışıklı, havalı, zeki öğrencisi. IQ’su 200 filan. Kızımız da pek çok Kore Dizisinde olduğu gibi saftirik, sakar, üstelik fakir. Ama duygu bakımından çocuğa beş basar. Yine pek çok dizide olduğu gibi duygularını ilk açığa çıkaran kızımız. ( Kore’de kızlar teklif ediyormuş ) Çocuğa bir mektup yazıyor. Ama çocuk aptal kızlardan hoşlanmadığını söyleyerek ve mektubun imla yanlışlarını düzelterek iade ediyor. Bundan sonrası deprem sonucu kızın ve babasının babasının yakın bir arkadaşının evine taşınmasıyla devam ediyor. Bilin bakalım o yakın arkadaş kim ? Tabii ki Baek Seung Jo’nun babası. Bu arada çocuğun bal gibi bir anne ve zehir gibi akıllı bir kız kardeşe sahip olduğunu ekleyelim. Şimdiye kadar izlediğim Kore Dizileri içinde Allah herkese böyle kayınvalide versin denilebilecek tek kayınvalide budur herhalde. O cadı annelerden sonra böylesi herkesin başına.

family

Soğuk ve burnu büyük Seung Jo bir süre sonra kıza yardım etmeye başlıyor. İlk önce bir teşhirciden koruyor ki bu çok hoş bir sahneydi, sonra da ders çalıştırmaya başlıyor. Kızımız da evin kızı gibi anneye yardımlar ediyor, bir yandan da babası leziz yemekler yapıyor.

göz

Bundan sonrası kıza aşık bir çocuk ve çocuk gibi zeki ve güzel bir kızın da olaya dahil olmasıyla devam ediyor. Kızın çok zeki olmasa da yardımsever, aşkla dolu ve sempatik olduğunu görüyoruz. Çocuk da ne kadar zeki olsa da duygusal açıdan eksik. Birbirlerini tamamlayan bir çift. Yağmurlu bir günde Seung Jo duygularını kabulleniyor. İşte şurada. Bundan sonrası birlikte olduktan sonra ki gelişmeler. Dizi o kadar sevilmiş ki, çiftin evlendikten sonraki halleri Special Edition olarak çekilmiş. Seyredildikçe daha da olsa denilen bir seri. OST’u da güzel.

You may also like...

1 Response

  1. Ela says:

    Herkesin olduğu gibi benim de ilk dizimdir.Herhalde bundan 4 5 yıl önce izlemişimdir hala da sıkıldıkça yılda 2 kez falan izlerim.O derece ben de bağımlılık yaptı.Baek Seung Jo’ya nasıl aşıktım o zamanlar Oh Ha Ni’nin şansını da çok kıskanırdım :DDD Hele ki özel bölümler çok iyiydi.Çünkü dizinin finalinden sonra baya merak ediyordum ne oldu diye.Hatta japon versyonunda kızın hamilelik çocuklu halleri de varmış keşke kore versyonunda olsa da dedirtti bana.Ayrıca baek seung jo günlüklerini de okumadıysanız okuyun orada baek seung jo’nun oh ha ni’ye nasıl aşık olduğunu kıskandığını öğrenebiliyorsunuz.O yüzden öneririm.Kısacası benim için asla unutulmayacak bir dizidir.Çoğu kişinin kore dizilerine başlama sebebidir bu dizi.Başrol kızımız jung so mini hala çok severim.Zaten jung so min ‘de o zamanlarda da ışık görmüştüm.Şimdi de harika işler çıkarıyor kendisi :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: