Hak ettiği ilgiyi göremeyen dizi / My Unfamiliar Family

Kıymeti bilinmeyen de diyebiliriz, underrated yani. Ben bile zamanında izlememişim. Geç olsun da güç olmasın derler, sonunda izleyebildiğime memnun oldum. Ayrıntılı yazılmış karakterler, hayatın içinden sorunlarla gerçekçi bir diziydi. Üstelik oyuncular da deneyimli ve iyi, daha ne olsun? Dizi üç çocuklu bir aile ve onların arkadaş ve partnerlerinin hayatını anlatıyor.

Anne ve baba zaten her dizinin deneyimli oyuncuları. Burada da hayranlıkla izledim kendilerini. İletişimsizliğin ve yanlış anlamaların bir çifti nereden nereye getirebildiğini çok iyi gösterdiler.

Ben Kim Ji Seok ve Han Ye Ri’yi de çok severim. Han Ye Ri ailenin ortanca çocuğu. Kim Ji Seok da kankası. Han Ye Ri’yi en son Nokdu Flower’da izlemiştim. Hello My Twenties’teki rolünü de unutamam. Haemoo filmindeki rolü ise benzersizdi. Kim Ji Seok’u da en son Monthly Magazine Home’da izledim. Ama sona doğru nedense sıkılmıştım. Diziyi bitirmişim ama yazmamışım şimdi fark ettim. Onu da bir ara yazayım bari. Another Miss Oh’daki rolü ne hoştu nunayla. Bu dizide Han Ye Ri ile olan arkadaşlıkları çok izlenilesiydi, karşılıklı döktürüyorlar resmen. Tabii arkadaşlıktan sevgililiğe geçiyorlar zamanla.

Green Mothers’ Club’ta izleyip sevdiğim Choo Ja Hyun da ailenin en büyük kızıydı. Kocası rolünü oynayan Kim Tae Hoon’u oldum olası sevmem, babasını da sevmezdim. 😂 My Love Eung Dong’ta kızın yalancı kocasıydı, nefret etmiştim kendisinden. Navillera’da da sinir illeti bir baletti hatırlar izleyenler. Aslında adamcağız çok iyi oyuncu da oynadığı karakterler sinir bozucu. Bu çiftin ilişkileri de ilgiyle izleniyor.

Maknae’yi yani Shin Jae Ha’yı en çok Prison Playbook’taki Kim Min Sook rolüyle anımsıyorum, ama pek çok başka dizide de izlemişim. Sevimli çocuk.

Dizide geçmiş yanlış anlamalar ve acı çekmeler nedeniyle birbirine yabancılaşmış, hatta düşmanlaşmış aile bireylerinin, zamanı gelip de gerçekler ortaya çıkınca hem kendilerini hem de ailenin ne anlama geldiğini anlamalarını izliyoruz. Dizinin sonlarına doğru anne çocuklarına “Sizce aile nedir ?” diye sorar. Hiç ne olduğu hakkında düşünmediniz mi ?” der. Sonra kendisinin de ailenin ne olduğunu bilmediğini itiraf eder. Dizinin sonunda herkes kendi yolunu kendine en uygun bir biçimde buluyor bence. Aile dizilerinden,insan ilişkilerini irdelemekten hoşlananların 2020 yapımı bu diziyi kaçırmamasını öneririm.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: