Genç Olmanın Dayanılmaz Ağırlığı / Age of Youth 1 ve 2. Sezon

Ben dizinin ilk sezonunu izleyip, ikinci sezonu heyecanla bekleyen takımdan değil, heyecanla bekleyenlerin çıkardığı yaygarayı duyup, dizinin ilk ve tabii sonra da ikinci sezonunu izleyenlerdenim. Benim gibi olanlar da çok. Neden derseniz bu dizi herkesin beğendiği ünlü bir oppa, ya da oppalar içermiyor ki Kore Dizi dünyasında bu dizinin duyulup, ünlenmesi için önemli bir unsurdur. Öte yandan dizide  senaristinin de söylediği gibi çoğu Kore Dizisinde olduğu gibi mucizeler de yok. Olaylar gayet doğal akıyor, aynı evde yaşayan beş üniversite öğrencisinin gündelik yaşamları, heyecanları, öfkeleri, sıkıntıları, aşkları, ilişkiler, mutluluklar, mutsuzluklar başarılı bir biçimde yansıtılıyor. Dizide gençler de yaşlılar da kendilerinden bir şey bulabilir. Hele benim gibi üniversite yaşamında yurtta kaldıysanız, ya da arkadaşlarınızla bir evi paylaştıysanız dizi sizin için çok tanıdık, çok bilindik sahneler içerecektir.

İLK SEZON

 

Öncelikle ilk sezondan başlayalım. İlk sezon 2016 yazında 12 bölüm olarak JTBC kanalında oynamış. Senarist Wild Romance’ın da yazarı. Lee Dong Wook’un bu dizisinin izlediğim halde yazmamışım şimdi farkettim. İlk sezonun kızlarını teker teker tanıtalım önce.

Yoon Jin Myung : Pek çok yarı zamanlı işte çalışarak komada olan erkek kardeşini ve annesini desteklediği gibi kendi üniversite masraflarını da çıkartan çalışkan ve dayanıklı kızımızı Han Yeri oynuyor. Dizi boyunca o işten bu işe o kadar koşuşturdu ki benim bile başım döndü. Dizide romans yaşadığı şefi ise Yoon Park oynamış. Han Ye Ri Haemoo filminin Hong Mae’si. Açık söyleyeyim orada bana çok çirkin gelmişti. Six Flying Dragons’ta da oynamış, ama o dizi tarihi olduğu için ben es geçmiştim. Somurtuk yüzü, duygusuz görünen tavrı ile başlarda rahatsız oldum kendisinden, ama karakteri açılınca hem iyi oyunculuğuna hem de dizideki rolüne bayıldım.

Kang Yi Na : Eski T-Ara üyesi Ryu Hwa Young’ın oynadığı Kang Yi Na rolü dizideki en zor rollerden biriydi bence. Kendisini üniversite öğrencisi gibi tanıtıp Belle Epoque’a yerleşen Yi Na aslında zengin genç erkeklerle birlikte olup onların paralarını yiyerek hayatını sürdürmektedir. geçmişinde ölümden dönmüş olmasının hayatı tiye almasında büyük önemi vardır tabii. Geçmişteki travmasının kırılma noktasının ardından hayatını baştan aşağı değiştirecektir. Bu değişimde Yoon sunbaenin de çok büyük rolü vardır. Karakterinin olumsuz pek çok yön içermesi dizinin sevilmeyen kişisi olacağını düşündürüyor insana, ama aksine en sevilen karakterlerden biri. Harbi kişiliği, duygularını açıkça ifade edişi, hatalarından ders çıkarmayı bilişi, zayıflıklarını kabullenişi bunda büyük etken. Bu arada kendilerini yeni başlayan Mad Dog’da izleyebilirsiniz. Orada da tam bir kicibe.

Song Ji Won : Dizinin bu en eğlenceli kızını Park Eun Bin oynuyor. Erkek arkadaş edinmeye uğraşan, ama başarılı olamayan, cinselliği aklından çıkaramayan, ama bunu vurgularken de hiç bayağı olmayan, aksine komik ve sevimli görünen, ağzı kalabalık, delimsirek, gerçek hayatta  psikoloji ve medya iletişimi okumuş, kampüs gazetecisi ve gazetecilik öğrencisi minnoş giydiği giysilerle de gönlümü çeldi. Kankası Son Seung Won ( Im Sung Min) ile olan kimyası ise beni benden aldı. İtiş tepiş ilişkileri ise gençliğimi anımsattı itiraf edeyim. İlk sezonda pek az görebildik ikiliyi, ama ikinci sezon daha tatmin ediciydi.

 

Jung Ye Eun : Han Seung Yeon’un oynadığı bu kızımız ilk sezonda oppasına saplantılı bir biçimde aşık, bu yüzden de dizi sonunda manyak çocuk tarafından kaçırılmaya kadar giden bir serüven yaşayan saftirik bir kızdı. İkinci sezonda ise bu travmadan ötürü tamamen farklı bir karakter çizdi. Kara grubunun eski bir üyesi olan 88’li kızımızı benim ilk izleyişim. Manyak sevgilisini ise Ji Il Joo oynadı.Beyimizi  Weightlifting Fairy Kim Bok Joo‘da Nam Joo Hyuk’un kankası rolünde izlemiştik. Suspicious Partner‘da da vardı, şimdi de Temperature of Love’da izliyoruz.

Yoo Eun Jae : Belle Epoque’un en genç üyesini de Park Hye Soo oynamış. Utangaç, çekingen, taşralı bu kızın geçmişten getirdiği bir sırrı vardır. Başlangıçta ev arkadaşlarıyla anlaşamadıysa da, iletişimin ne denli önemli olduğunu gözümüze sokan bir biçimde herkesle arasının düzeldiği süreci izleriz. Bu minnakın da sunbaesiyle olan ilişkisi ilk sezonda çok hoşuma gitti. Çocuk da pek sevimli bir şeydi. İkinci sezonda daha sonra ayrıntılı bir biçimde açıklayacağım tatsız durumlar oldu. Sevgiliyi Shin Hyun Soo oynuyordu.

 

Birinci sezon Song Ji Won’un evde bir hayalet gördüğü yalanından sonra herkesin kendi travmasına bağlı olarak o hayaleti birisi sanması etrafında ve kızların gizemlerinin çözülmesi yolunda gelişti. Bu arada her birinin yaşamını, ilgi alanlarını, hayatla mücadele etme yollarını gördük. Bu bağlamda ilk sezonun senaryosunun daha oturmuş olduğunu düşünüyorum. İkinci sezonun da senaryo açısından aynı sağlamlıkta gideceğini düşünmüştüm, ama yanılmışım.

İKİNCİ SEZON

İlk sezonu bitirir bitirmez, ikinci sezona başladım. Dizinin İngilizce tercümesi bile geç geliyordu, izliyordum, ben neredeyse bitmek üzereyken başladığım için bundan etkilenmedim. İlk bölümde ilk şoku Kang Yi Na’nın sadece misafir oyuncu olarak diziye katılacağını öğrenmekle yaşadım. İkinci şok ise maknae Yoon Eun Jae’yi oynayan oyuncunun değiştiğini farkedince geldi. Yerine gelen Ji Woo ise bence sevimsiz ötesi. Dizinin sonuna kadar bu kızın sahnelerini atlatma hissiyle dolup taştım. Bence böyle durumlarda o karakteri diziden çıkarmak daha uygun bir çözüm.  Nasıl Kang unni gidip eve yeni bir kız geldiyse, gelen kız sayısı iki olabilirdi. İşte yeni ve eski Yoon Eun Jae :

Bir de bu kızcağızı sevgilisinden ayırmışlar. Gerçi o sevimli çocukla bu sevimsiz kız çıkmaya devam etselerdi, ben ona da sinir olurdum ya , hadi neyse. Aslında kız iyi bir  oyuncu, ona diyecek lafım yok, ama ilk kızla karşılaştırıldığında sevimsiz bence. Yalnız kızın konuşma stili o kadar açık ve ağır ki, bir de aksan kullanıyor sanırım, rahat Korece öğrenirsiniz konuşmasından.

Bu sezon diziye katılanlardan ilki Jo Eun rolünü oynayan Choi A ra 93 doğumlu olan oyuncu neredeyse 1.80 boyunda. ( 1.78 ) Minik bir devi andırıyor. Bu sezon zıtlıkları işleyen senarist onu tutup minnak bir cüceyle eşleştirmiş. Kim Min Suk. Kim Min Suk’u zaten ne kadar sevdiğimi farklı yazılarda belirtmiştim. Daha önce Descendants of the Sun, Doctors, Defendant da severek izledim. Burada da çok sevilesi bir tipi oynuyor, ev sahibinin taşradan gelen vasisi. Erkek uzun kız kısa durumu hep sevimli bulmuşumdur da, tersi bana sevimsiz gelmiştir. Bu çiftin ikisi de pek şeker olduğundan durumu kabullendim, ama yine de komik durduğunu söyleyeyim. ( Uzun kızlar darılmaca gücenmece yok )

Jo Eun’un babasıyla ilişkisi ise kelimenin tam anlamıyla hüzünlüydü. Konuyla ilgili her sahnede kalbim sıkıştı.

 

Hale bak 🙂

Kızlar arasında boy farkı

İlk sezonda travma yaşayan Jung Ye Eun bu sezonda ürkek, panik atağı olan, devamlı siyahlar giyip kiliseye giden huzursuz, rahatsız bir tip olup çıkmış. Sonlara doğru biraz düzeldiyse de yine de tedirgin edici bir yanı vardı. Bir de psikolojik rahatsızlık o tarz bir kızda bu kadar uç yaşanır mı bilemiyorum. Sanki daha farklı olsaydı, daha inanılır olurdu gibi geldi bana. Biraz uçlarda yazmış senarist. Sonra da gidip nerd bir çocuğa aşık oldu. Çocuk biraz Lucky Romance’ın Ryu’su tarzındaydı. Bu rolü de önce Onew’e teklif etmişlerdi, ama sonra Lee Yoo JIn oynadı. Onew daha popüler tabii, ama bu çocuk da rolün altından kalkmış.

Kızcağızın zengin ama ruhsuz, sevgisiz ailesi de düşman başınaydı. Hele bir yemek sahnesi vardı, hepsini sıra dayağından geçiresim geldi.

 

 

 

Yoon Sunbae’ye gelince bu sezonda şefimizi çok az gördük, o da misafir oyuncuydu. Yanında ondan genç bir müzisyen yer aldı partner olarak. Onların öyküsü de hoştu, ama şefle kimyaları mükemmeldi ve bu sezonda onlara daha çok yer vereceklerini düşündüğümü ve hayal kırıklığına uğradığımı itiraf edeyim. Bakalım bir üçüncü sezon olacak mı ve Yoon sunbae ile şefin aşkları devam edecek mi ?

Song Ji Won’a gelince bu sezonda ilkokulda olan , ama anımsayamadığı olaydan dolayı epeyce sıkıntı çekti. Tüm arkadaşları da öyle. Fakat birinci bölümde bir katilin elinden kurtuldular, sonlara doğru Ji Won’un arkadaşının haydut erkek arkadaşından şiddet gördüler, dizinin doğal akışına ağır gelen iki olaydı bu. Birinden biri olmasaymış da olurdu yani.

Im Sung Min bazı sahnelerde müthişti. Song Ji Won’un aegyo sahnesi, Sung Min’in hacima deyişi, Ji Won’un güzel giyinip saçlarını yaptırdığındaki şaşkınlığı, arabada eteği açıldığında az kalsın kaza yapacak olması, Ji Won’un başı her sıkıştığında yanında oluşu, o hep bir şey var aramızda bakışları, ama bir şey söyleyememesi, çok tatlı çocuk yahu 🙂

Biz bu ikilinin arasındaki romansın 3.sezonda gelişeceğini düşündük doğal olarak. Ama senarist 13. bölümün sonunda verdiği epilogda  kaşıkla verdiği mutluluğu sapıyla çıkararak hepimizi mutsuz etti. Siyahlar giyinmiş bir genç adam ve sekiz yaşlarında bir kız, sekiz yıl sonra evin önündeydiler. Kızın Choi A Ra gibi uzun bacakları, Jung Ye Eun’ın tercih ettiği renk olan pembe kurdelesi vardı ve elma yiyordu. Elma ağaçları olan maknae Eun Jae’ydi.  Tek göz kapağına vurgu yaptılar o da Yoon sunbae’yi işaret ediyordu.Konuyla ilgili öngörüler farklıyken verilen bir röportajda epilogdaki kişinin Im Sung Min olduğu kesinleşti.  Daha önce hepsinin mezar taşlarını göstermişlerdi ve en erken ölen 2025’te ölmüştü. Yani spoilerin dibine vurdular yorobun. Hoş benim yaptığım da aynı şey ama, senarist her an ters köşe yapabilir. Yine de nefret ederim böyle durumlardan ! Bırakın sevimli çiftimi 🙂 Aşağıda Ji Won Im Sungmin’in  hala bakire olmasıyla dalgasını geçiyor.

Sıradan bir gün

Kimya müthiş

Son bölüm Ji Won’un taciz edilen arkadaşının olayını ortaya çıkarması ve Im Sung Min’in Ji Won’a aşık olduğunun açık açık ortaya dökülmesi ile son buldu. Maknaemiz sancılı ayrılık sürecini kabul etti, ama henüz kimseyle çıkmadı. Uzun kızımız sevgilisini askere uğurladı. Yoon sunbae idol çocuğumuzun son bir kez sahne almasını sağladı. Jung Ye Eun sanırım sevgi dolu bir aile buldu. Dizi üçüncü sezonu olacakmış gibi sona erdi, Oyuncuların çekilen son fotoğraflarda 3 işareti yapmaları da bir sezon daha olacağının işareti.  Hoş da dizi müzikleri vardı. Bir kaçı için şuraya ya da şuraya bakabilirsiniz. Bir de şuraya. İlk sezondan da şuraya.

 

 

You may also like...

8 Responses

  1. betül says:

    Çok güzel bir yazı olmuş.<3

  2. betül says:

    Çok güzel bir yazı olmuş<3

  3. Zeynep says:

    Song ji won psikoloji öğrencisi değildi. Gazetecilik okuyordu galiba. Eun jae psikoloji okuyor.

    • Deli Ajumma says:

      Valla internet çok ağır bulunduğum yerde, kontrol edemeyeceğim, şehre dönünce bakarım, teşekkürler.

    • Deli Ajumma says:

      Şimdi kontrol ettim. Park Eun Bin gerçek hayatta psikoloji ve medya iletişimi okumuş. Onu da yazmak için başlamış, sanki orada da psikoloji okumuş gibi bitirmişim. Şimdi düzelttim, her ikisini de yazıp, tekrar teşekkürler.

  4. Elif says:

    8 yıl sonraki olayı nereden görebilirim?

    • Deli Ajumma says:

      13. bölümün sonundaki epilogda göstermişti orayı. Ama 3. sezon olsa bile artık aynı oyuncu oynamayacak. Son Seung Won alkollü araba kullanmaktan hapiste çünkü.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: