İyi Bir Dizi Nasıl Olur 1 / Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

15

Sanırım bu ara izlediğim dizilerden en az dört tanesi bu seride anlatılabilir. İlk biten Weightlifting Fairy Kim Bok Joo olduğuna göre onunla başlayayım anlatmaya. Dizi 16 bölümlük senaristi King of High School Life Conduct ve Oh My Ghost dizilerinin de yazarı olan Yang Hee Seung, MBC’nin Çarşamba Perşembe dizisiydi.

Bir diziye fiziği güzel ve sevilen iki başrol oyuncusunu koyup tutmasını beklemek anca bizim ülkemizde beklenen bir şey. Bir diziyi alıp götüren farklı unsurlar var bence. Başrol oyuncularının iyi oyuncu olması dışında, senaryo, yan roller, çiftin uyumu, gerçekçilik ögesi, görüntü yönetmeninin yeteneği, var oğlu var işte. Bu diziye gelince, benim gibi bir ajumma bile  bir gençlik dizisini ağzı kulaklarında izliyorsa, olmuştur o.

Bu dizi bir üniversite gençlik dizisi, pek çokları gibi. Ama insanın içini ısıtan, üniversiteyi bitirmiş olanları üniversite çağlarına geri götüren, henüz girmeyenleri özendiren, hala okuyanlara da dersler veren , çoğu sahnesinde insanın  gözlerini doldurtan bir dizi. İnsan ilişkileri, sevgili ilişkileri, aile ve iş ilişkileri de dozunda verilmiş.

Başrolleri daha taze Scarlet Heart  Ryeo‘da izlediğimiz 13.Prens Baek Ha yani Nam Joo Hyuk ile en son Doctors / Doctor Crush’ta oynayan huysuz doktorumuz Lee Sung Kyung oynuyor. Nam Joo Hyuk’u ilk farketmem Cheese in the Trap’te olmuştu. Daha o zamanlardan başrol oynayabileceğinin sinyallerini vermişti zaten. Partneri hoşuma gitmese de, nuna nuna diye o çirkin kızın  peşinden koşuşu çoğumuzun onu farketmesine yol açmıştı. Aynı dizide Lee Sun Kyung da ikinci erkeğin ( Yoksa birinci mi desek ) yani Seo Kang Joon’un ablası olarak dikkatleri üzerine çekmişti. Ama benim onu izlemekten keyif aldığım bir başka dizi It’s Ok That’s Love’dır. Orada da Lee Kwang Soo’nun asi sevgilisi rolündeydi. Doktorları izlemiş olan eşimin ise ben bu diziyi izlerken  o kırpık saçlarına rağmen kızı tanıyıp” Aaa o bizim doktor değil mi ya?” diye sorması kızın gerçekten hoş olduğuna bir kanıttır. Bu arada kızımızın çocuktan 4 yaş büyük olduğunu da ekleyelim. Ama hiç de hissedilmedi dizide, çocuğa ” Oppa ” dese o da yadırganmazdı, o derece. Kırpık saçlar gerçekten küçük göstermiş kızı, tabii mimikler, tavırlar da o yaşa uymuş.

43

5

61

62

Çiftimiz Spor Akademisinde ikinci sınıf öğrencileri. Kızımız halterci, oğlumuz da yüzücü. Yalnız kızımız halter takımının göz bebeği, madalyalı sporcusu.  Kızımızın annesi ölmüş, tavuk lokantası çalıştıran babası ve amcası var sadece. O yüzden biraz erkek fatma yetişmiş. Çocuğumuzun da babası yok, anne de var ama yok, yurtdışına gidip evlenmiş, onu da amcasıyla yengesi yetiştirmiş. Ama yenge ve amca çok içten, duyarlı insanlar. Eczaneleri var onların da. Çocuklarımız böyle de kırık dökükler yani. Dahası kızın babası böbrek hastası, habire diyalize giriyor ve çocuğumuz geçirdiği travmadan dolayı hep faullü  çıkış yapıyor yüzerken. Ama bunları sayıp döküyorum diye acıların çocuğu Emrah hikayesi izleyeceğinizi sanmayın. Bunlar dizinin içine öyle güzel yerleştirilmiş ki, gayet doğal, gerçekçi, “Herkesin sorunları vardır, onların üstesinden gelmek önemlidir.” bakış açısıyla işleniyorlar. Bu diziyi izlenir kılan özelliklerden biri bu zaten. Bir de çiftimiz ilkokul arkadaşı. Taa çocukluktan tanışmış olma klişesi de var yani dizide. Ama çocukluk yılları da çok sevimli işlenmiş.

 

14

bizim2

Senin yüzünden bizim takım kaybetti 🙂

bizim3

Bu da Kim Bok Joo nasıl tombul 🙂

bizim1

İkinci kızımız Nam Joo Hyuk’un eski sevgilisi ritmik jimnastikçi

kurdele

 

İkinci erkek ise Nam Joo Hyuk’un kuzeni doktor, Oh Hae Young’ın eski nişanlısı 🙂

doc

Efendim bu doktor kuzen Kim Bok Joo’ya ilk kez kendisini kız gibi hissettiren adam. Kızcağız kendi kendine aşık olup, bir de çellistim diye yalanlar kıvırıp, diyet yapma bahanesiyle doktora gidiyor, amaç adamı görebilmek. Adam da saf mıdır nedir, bir şey anlamıyor. Kızımızın doktora olan aşkı dizide tam kabak tadı vermek üzereydi ki, Allahtan her şey ortaya çıktı, asıl çocuğun aklı başına geldi, kızı kaptı.

Dizide halterci ve jimnastikçi kızların dramı senkronize işlenmiş. halterciler kilo almak zorundayken, jimnastikçiler de vermek zorunda. Sonuçta her iki grup da habire tartıda.  Tabii kızımızı şişman, ya da adaleli göstermek için bazı ilaveler yapılmış durumda. Sofralar kuruluyor, habire yiyor halterciler, çok komik yani. Jimnastikçiler ise blumik, gizli gizli çikolata tatlı yiyen tipler.

Kızımız da çocuk da yurtta kalıyorlar. Kızımızın iki, çocuğun da bir kankası var. Kızların ve çocukların arasındaki ilişkiler de dizimizin konusu.

ekip60

Kızımızın babası ile olan ilişkisi ve amcasının gönül ilişkileri de dizide konu edildi. Amca W Two Worlds ve Let’s fight Ghost’tan  hatırlayacağımız sevimli Kang Ki Young.  Babayı da pek çok diziden anımsayacaksınız. Örneğin Cheese In the Trap’te Hong Seol’un ( Kim Go Eun ) babasıydı.

baba

Kim Bok Joo ve Jung Joon Hyun başlarda itiş tepiş kanka modunda dolanıp durdular, serde ilkokul arkadaşlığı da var. Üstelik çocuk pencereden Kim Bok Joo’nun üzerine düşüp kurtulmuş çocukken, ama ilk aşkı da,  birbirlerine takıla takıla zor zamanlarında yardımcı ola ola başladılar. Hatta klasik kızın aşkına yardım etmelere bile kalktı çocuk. Ama nereye kadar ?  Bir gün saçını kuruturken  “Ne oluyoruz??”  oldu. Sonrası iyilik güzellik. İşte o sahne :

9

10 11

Çıkmaya başlamadan önce de çok hoş sahneleri vardı, sonrasında tadından yenmez oldu. Klasik sahneler bile bir başka komikti. Kızımız halterci ve ağır olduğu için çocuk kızı market arabasında taşıdı sarhoş olunca :
4 3

46

Bu da ilk itiraf senden kadın olarak hoşlanıyorum paboya 🙂

 

 

 

 

 

 

Ardından da ilk öpücük tabii :

first

47

Arkadaşlarla datee çıkılmış, kızın bucket listindeki aynı içeceği içme kısmı gerçekleştiriliyor.

48 45 44 49

 

51

Kızımız ve ekibi açlık grevi yapıyorlar hava soğuk, çocuk kızı giydiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

Nam Joo Hyuk’un eski dizi arkadaşları da diziye misafir oldu. Eski kız arkadaşının kardeşi rolünde zaten Z Hera vardı. Ji Soo’da kızın iş arkadaşı rolünde gözüktü, Nam Joo Hyuk onu kıskandı filan :
1 2

Ayrıca diziye Seohyun doktor kuzenin eski sevgilisi, Seul Gi’de amcanın yeni sevgilisi olarak katıldılar.

Çıkmaya başladıktan sonra Bok Joo’nun da kıskandığı bir sahne vardı efsaneydi. “Çek o pis ellerini onun üstünden! O kim ? Ellediğin çocuğun kız arkadaşıyım !” Bir de saklamaya niyetliydi halbuki. Çocuk yakışıklı diye endişelere gark oldu durdu yazık 🙂

3034

 

33

35

36 37 38

cok

57 56

 

Tabii acıklı şeyler de oldu. Joon Hyung’un annesinin dönmesi gibi. nam Joo Hyuk bu sahneleri gayet güzel kotardı. İlerde daha da iyi olacağının ipuçlarını verdi :

42 41

Tabii komik sahneler de vardı 🙂

 

39 40

Vee kavuşma sahneleri de 🙂

53 52

Damat adayı bir sorgu sualden geçti , olmazsa olmaz 🙂

 

58

55

Kızımız kırpık saçlarla başlamıştı ama uzun saçlarla bitirdi. Nasıl da güzelleşmiş, aşktan mı acaba ?

 

54

Nam Joo Hyuk’un yeni işine karar verildi bile. Bride of the Water God. Goblin gelininden sonra bir de su Tanrısının gelini çıkacak başımıza. Hoş gelinin kim olacağı da daha belli değil, ama çocuk emin adımlarla yürüyor. Pek de yakışmışlardı birbirlerine acaba olur mu bir şeyler ?

 

 

Yazıyı böyle bitirmişim. 24. 04 2017 itibarıyla çiftin çıktığı onaylandı. Allah tamamına erdirsin ne diyelim 🙂

 

 

 

 

 

You may also like...

6 Responses

  1. G.KİPER says:

    Sevgili Ajumma; yine harika bir derleme ve değerlendirme olmuş, ellerine sağlık…Ben ne bu diziyi ne de içerisinde referans olarak geçen dizileri izlemedim, hala “it’s OK,that’s love” dayım, bu aralar mod’um da azmim de yerlerde sürünüyor canım dizi bile izlemek istemiyor, baktım atlaya zıplaya bitirmeye çalışıyorum, bıraktım. Değerlendirmelerin benim gibi yeni K/dramacılara ışık tutuyor gerçekten…Kendime gelince seyredileceklerin başına da bu diziyi yazdım,sevgiler, kolay gelsin.

    • Deli Ajumma says:

      Ben de bazen Kore Dizisi izleyemiyorum, o zaman Batıya dönme zamanım gelmiş demektir. Ya da ağır okumalara 🙂 Bazı dizileri hep atlaya zıplaya izliyorum ama. Şu ara Kim Rae Won’un eski bir dizisini yalnızca Kİm Rae Won sahnelerini izleyerek bitirmeye çalışıyorum mesela. Ama hiç atlamadığım diziler de var, hatta iki kez izlediğim. Misal Another Oh Hae Young 🙂 Çok teşekkürler 🙂

  2. Nabori says:

    Çok övmüşsünüz bu dızıyı ama baya bır gençlik dizisi gibi geldi başlasammı karar veremedım :/

  3. Mina says:

    Bir şer sorabilir miyim gerçekten çok aradım fakat bulamıyorum hangi üniversite de çekildiğini biliyor musunuz?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: