Taa çocukluktan tanışmak, bir Kore Dizisi klişesi daha

15

Healer‘ın ünlü çifti çocukken birlikte oynarlarmış, çok iyi iki arkadaşın çocukları olduklarından. Nasıl da tatlılar değil mi ?

“Seninle karşılaştığımda küçük bir kızdın, saçlarında bir menekşe, bana gülümseyerek kuş gibi çok uzaklara uçmak istediğini söyledin” der Ji Sung’un Kill me Heal me için yeniden seslendirdiği Manchurian Violet şarkısında.  Her iki Kore Dizisinden birinde esas çift çocukluk arkadaşıdır, ya da bilmeden karşılaşmışlardır çocukluklarında. Kore Dizilerindeki bu saplantının nedenini bilmiyorum, ama çocukluk aşklarının etkileyici olması, ya da tanışıklığın çok eskiye dayanması önemli sanırım onlar için. Tabii en önemli unsur da kader. Kader karşılaştırmış oluyor onları ilk kez ve de sonradan.

Kill me Heal Me’de de çocukluk arkadaşıydı ikili. Hatta kardeş olmalarından korkmuştuk, ama kız başkasının çocuğu çıktı da kurtulduyduk. Küçük Shin Se Gi nasıl da güzel rol yapıyordu, ateş çıkaran gözleriyle.

5

Cha Do Hyun aslında kızın ismiydi, ama burada daha Shin se Gİ2yi oluşturmamış sanırım 🙂

4

Bu da Hwang Jung Eum’un KMHM’deki küçüklüğü

 

Konu benzer olduğundan hemen ardından yazalım Hyde Jekyll me’de de karakterlerden Robin kızla çocukluktan tanışıyordu. O zaman da hayatını kurtarmıştı. Diziyi seyredenler ve seyretmeyenlere bir bilgi olsun diye, Robin gülümseyip gamzeleri olan, esas kişilik somurtkan olanı ama bendeniz onu beğeniyordum izlerken.

 

En etkileyici küçüklük öyküsü, ya da aşkı Missing You‘da işlenmişti. Çok da travmatikti. Bu ikili sonra büyüdü, şimdi aşk hikayelerinin aranan yıldızlarından oldular, Kim So Hyun ve Yeo jin Go.

 

1

 

 

Bazen çocuklukta karşılaşıyor, ama sonra unutuyor oluyorlar. Genellikle de dizinin en sonunda aslında onların çocukluklarında en az bir kez karşılaşmış olduğunu gösteren kareler oluyor. Oh My Venus’te böyleydi. Çiftimiz aslında çocukken karşılaşmış, kız çocuğa yara bandı vermiş. O dizide de yara bandı klişesi vardı. Bu klişe için şuraya bakabilirsiniz.

Screen Shot 2016-08-08 at 12.39.19 PM

Shin Min Ah’ın çocukluğunu oynayan küçük kız

Screen Shot 2016-08-08 at 12.39.13 PM

Bu da So Ji Sub’un küçüklüğü

Screen Shot 2016-08-08 at 12.39.25 PM

Bu da küçükken karşılaşmaları dizi sonunda vermişlerdi

Bazen dizinin geneli çocuklukta geçen olaylarla çok ilintilidir. She was pretty’de esas çocuk esas kızı çocukluktaki yaralarına merhem olduğu için arıyordu. Şişman ve kimse tarafından sevilmezken kız sevmişti onu çünkü ve yardım etmişti. Gerçi salak oğlumuz kızın yerine arkadaşını çocukluk arkadaşı sandı ve dizinin yarısı böyle geçti, ama olsun, sonunda çift birbirini yıllar sonra buldu.

 

Bazen de çocuklukta olan olaylar pek tatsızdır. One more happy ending’te böyleydi. Okuldaki piyeste Romeo ve Juliet olan çiftimiz, kıskanç bir arkadaşlarının oyununa gelmiş. Oyunda tam kızı öpecekken çocuk kusmaya başlamıştı. Kız da kızgınlığından bir başka gün “Bir bakalım sen  erkek misin?” diyerek çocuğun pantolonunun indirmişti. Neyse ki çocukluktaki tatsızlıklar orada kaldı da, biz de bu sevimli çiftin nasıl güzel aşıklar olduğunu izleyebildik.

8

onemore

 

Tarihi filmler de bu klişeden nasibini almış. Bir dönem dizisi olan Gaksital, Bridal Mask’ta çiftimiz farklı isimlerle çocukluktan tanışmaktadırlar. Hatta hem birinci erkek hem de asıl çocuk farklı isimlerle tanırlar kızı. Üstelik birbirlerini ararlar da. Sonunda bir hançer sayesinde birbirlerini bulurlar ve ilk aşklarına kavuşurlar.

12

Bu çocuğun büyüyüp Joo Won’a evrilebileceğini kim düşündüyse, onun alnını karışlıyorum, bir kere gamzesi yok.

11

En tatlı çocukluk çiftlerinden biri Beloved Eun Dong’taki çiftti. Junior ve Lee Ja In oynamıştı. Resmen Joo Jin Mo ve Kim Sarang’tan rol çaldılar. O nasıl sevmekti. Bazen büyük çiftler bile sevgiyi bu denli geçiremiyor izleyiciye.

 

 

Bazı dizilerin yapısına göre de çift birlikte büyürler. Bu genellikle yakın arkadaş olan çiftlerde görülüyor, sonra ilişki aşka dönüyor, ya da zaten baştan beri aşık olmuş oluyorlar da itiraf etmemiş oluyorlar. İşte The time we were not in love’da böyleydi. Çiftimiz eşek kadar ama liseliyi oynayabilecek kadar genç gözüküyorlar, ah bu genler!

2

I need romance serisinin iki tanesi de yapısı gereği böyleydi. I need romance 2’de yine Lee Jin Wook liseli, serinin üçüncüsünde I need Romance 3 yani, dizi nuna romance olduğu için iyice komikti. Çiftimiz küçükken kız çocuğa dadılık yapıyormuş 🙂   Sung Joon’u sırtında dolaştırıyormuş uyusun diye. O yüzden de çocukluğunu rezil eden adama başta hiç yüz vermemişti. Sonra Sung Joon kızı sırtında dolaştırmıştı kendisini affettirmek için.

ıneedromance2

 

 

14

Kız nuna 🙂

 

 

Tabii Reply Serilerinde de 94 ve 97′de çiftler birlikte büyüdüler.

reply94

 

reply97

Hello Monster‘da kız küçükken Seo In Guk’un stalkerıymış. Kız da Jang Nara ha. Ama söz konusu Seo In Guk ise stalker olmamak da imkansız.

 

11

12

Bu da Seo In Guk’un çocukluğu

Çocukluğumda arkadaşım olan tüm erkek çocukları patakladığım için, ben büyüdüğümde tanıştığım biriyle evlendim. Henüz evlenmeyenler çocukluk arkadaşlarınızı bir tarayın bakalım, belki kısmetiniz uzun zamandır bildiğiniz birisidir 🙂

 

 

 

You may also like...

7 Responses

  1. xiuminforme says:

    Reply 88’de de çocukluk aşkı vardı 😀

  2. Elif says:

    Süper yorumlar:)))

  3. Neva says:

    Can you hear my heart,giant,may Qeenn ,Ji chang wookun savasci dizilerinde cocuklar buyuyunce dizileri biraktim bir kac gun.Hele giantta cocukluklari daha sevimliydi.O sevimli cocuk cirkin bir adama donustu.Bu koreliler ne dizi cekiyorlar ya dizinin sonunda adami Joo sang wooktan bile yakisikli buldum.Savasci dizisini iljameden sonra seyredince tam buyumus cocuk ji chang olmus ormanda kosarak geliyor aktorude ilk kez goruyorum lee jun ki mi bekliyorum ne seyretmedim orda biraktim.Bir aile dizisiydi come bo ri is here.Kizin kucuklugune kadin cok kotu davraniyordu.

  4. özge says:

    thirty but seventeen dizisi de direk cocukluk aski uzerine kuruluydu. orta okulda birbirine asik iki gencin yillar sonra birbirlerini bulmalari uzeinden gidiyordu. daha önce izlemediyseniz kesinlikle öneririm, nadir kötu karakterin olmadigi dizilerden. ve zengin patronlar sekreterler etrafta dolanmiyor cok daha samimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: