17 Yıl tavuk ayağı yiyerek ” JUST FRIENDS” nasıl kalınır rehberi / THE TIME WE WERE NOT IN LOVE

tt1

Dizi resmen iki haftadır elimde sürünüyordu, yoksa ben mi dizinin elinde süründüm tartışılır. “Ha Ji Won var dediler geldik”  biçiminde başladım diziye. Başrol erkeği daha önce seyretmemiştim, pek sevimli, iyi aile çocuğu, her eve lazım bir cutie pie imiş, Lee Jin Wook, sevdik. E üniversite zamanlarımızdan kalan, ama sonu da hüzünlü biten bir kanka arkadaşlık hikayemiz de var hesapta, merak ettik resmen diziyi. Ama yedi bitirdi ömrümü . Yine de inat ettim sonunu gördüm işte.

Şimdi efendim bunlar liseden beri arkadaş, hatta yan yana evlerde yaşayan iki arkadaş. Arkadaş dediğime bakmayın, hep bir çekim var ama ne olmuşsa olmuş, çocuk kıza ” Ben sana aşık olmayacağım” demiş, kız da altta kalır mı, ben sana hiç aşık olmam” demiş, böylece her haltı birlikte yapan, ama sözde aşık olmayan bir çift doğmuş. Biz böyle çiftleri çok iyi  biliriz. Birbirlerinin omzunda ağlarlar, şu bu, ama o çekim olmasa da asla kanka mood dolaşmazlar. İşin en sinir tarafı bu ikili 17 yıl önceki liseli hallerini de kendileri oynamış. İnsanın asabı bozuluyor, otuz küsur yaşında kadınla, adam liseliyi oynuyor ve hiç de batmıyor, ne ırkmış kardeşim !

tt16

Şimdi dizideki diğer tiplere gelelim. Bir kere dizinin başlarında beş bölüm kadar Infinite’in L’i konuk oyuncu oldu. Ha Ji Won ile bir nuna romans yaşayacaklar gibi oldu, ben “Yuh ya yine mi !” dedim ki, bitti gitti. Ama çocuk şirin itiraf edelim.

tt12

Şemsiye romansı 🙂 Infinite L sunbae hobae, nuna romans

 

Şimdi o beş bölüm “Aman ya,  kızın başkasıyla fingirdemesini mi izleyeceğiz??”  diye dertlenirken daha da kötüsü oldu, meğer ikinci erkek L değilmiş, bu Pinocchio’nun asıl çocuğunun abisi çıkıp gelmedi mi, ay gelse iyi,  bir de neredeyse son 3 bölüme kadar kızla fingirdemedi mi, resmen ” Ay bayılazagım ! ” durumları. ( Yoon Kyun Sang ) Çocuğun bir gülümsemesi var, her sözünü bitirişinden sonra, resmen şeytan ” Çarp ağzına bir tane, dişleri avucuna dökülsün” diyor. O derece yani. ( Edit : Doktorlar’ı izledikten sonra Yoon Kyun Sang hayranı oldum, büyük konuşmamak lazımmış 🙂 )

tt21

Yoon Kyun Sang

Her dizide bulunan olmazsa olmaz sinir ikinci kız, gerçekten çekilir nane değildi. Bir de çocuk onun her dediğinden ders çıkarıp, Ha Ji Won’la olan ilişkisini düzeltmeye çalışmadı mı, iyice sinir. Ben de geliyim, onu yapalım bunu yapalım, habire çocuğun peşinde, Allahtan çocuk ağırlığını koyup , bunu kibarca  tersledi de , sinirimiz daha fazla bozulmadı. Öte yandan esas kızımızın kafa karışıklığı  sinir bozdu.

choo

Bu arada çocuk uçuş görevlisi, host, kız da pazarlama müdürüydü. her ikisinin de işleri ile ilgili çevresi dizide epeyce yer tuttu. Second lead, ikinci erkek piyanist, o da kızın şirketiyle iş yaptı, bir de o sahneler, dizi uzadıkça uzadı.

Dizide bol miktarda geri dönüş, flashback sahne var, kızla çocuğun lisedeki ve sonraki hallerini epeyce izledik.

Kızın ailesi çok sevimliydi. Erkek kardeşi Pasta’daki çömez, en son The Producers’ta Soo Hyun’a akıl veren çocuk olarak görünmüştü. Her girdiği diziye sevimli bir hava katıyor bence.  Lee Joo Seung. Annenin giysilerine tavırlarına bayıldım, çok gerçekçiydi. Baba da çok sevimliydi.

 

tt14

Başrol çocuğun kuzeni, hostes hatun da iyiydi. Dizinin sonlarına doğru onun da aşk hikayesini izledik. Bu arada kızın arkadaşlarının da kendi içinde öyküleri anlatıldı.

kuzen

Kızımızın dizi boyunca giydiği elbiseler felaket ötesiydi. Nasıl rüküş, nasıl klasik. Çocuk spor giyindiğinde hoştu, host iken giydikleri tabii ki host gibi. o baston yutmuş gibi yürümesi insanı delirtiyor. Aşağıda üstü dantel, altı perdelik kumaş giysisiyle Ha Ji Won’u görebilirsiniz :

tt24

Bir de saçlar salapurya, yetmişlerden mi seksenlerden mi kalmış neyse, bi düzgün kesim yapamamışlar kıza.

Kızın en sevdiği yemek tavuk ayağıymış. On dört bölüm terasta oturup tavuk ayağı yediler azizim. Çift olayı son üç bölüme yayılmıştı. İnsan daha çok görmek istiyor çift sahnesi. Bir de yazmadan edemeyeceğim. Netizenler de bunu tartışmış, ben de netizen olma yolunda ilerliyor muyum neyim bilmem. Şimdi bu çiftin öpüşme sahneleri garipti. Çocuk öpüyor, kızın dudakları kapalı. Yani sen bir Park Shin Hye değilsin ki, Secret Garden’da izledik, böyle değildin, ne oluyoruz? İnternette resmen “Ha Ji Won kiss scene iron wall “diye yazılar var. Ha Ji Won’a sormuşlar, “Niye isteksizdin?” diye. O da “Sahneyi geceyarısı 3’te çektik , çok yorgundum.” demiş. Netizenler işin içinde başka iş olduğunu söylüyor. Sözde Jin Wook ondan hoşlanıyormuş, o yüzden de Ha Ji Won rahat hissetmiyormuş. Bu da böyle bir dedikodu.

Son söz : Bir kadın ve bir erkek eğer sevgilileri, nişanlıları ve kocaları yoksa kanka olabilirler. Üçüncü bir kişi araya girdiği an o iş biter. Kanka mood arkadaşlık da 17 yıl sürüyorsa, arada bir çekim olmadan o iş o kadar sürmez. Ve bir dizi 14. bölüme kadar tavuk ayağı yiyen bir çiftin nasıl çift olamadıklarını gösteriyorsa , çift ne kadar sevimli olursa olsun bayar. Son bölümün Kore’de 6.2 ratingi de bu yüzdendir.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: