Olmamış bir dizi / A Model Family

Şimdi niye olmamış diyeceksiniz. Eğer çok fazla Kore dizisi ya da filmi izlemeyen biriyseniz izleyip geçebilirsiniz. Ama Kdrama, kmovie tutkunuysanız, izledikten sonra bir olmamışlık hissine kapılıyorsunuz. Sanki Netflix için hazırlanmış, aksiyon olsun, üç beş sahne de seks koyalım, on bölüm sonra bitirelim, ikinci sezon devam ederiz kafasıyla yapılmış gibi. Yoboyla izleyip bitirdik, o da çok sevemedi, üstelik yönetmeni de Healer, Good Doctor gibi iyi dizilerin yönetmeni.

Şimdi efendim henüz kadroya geçememiş, ekonomik sıkıntı içinde bir üniversite hocası var, karısı da çevirmen, iki de çocukları var. Çocuklardan küçüğü erkek olan,hasta, büyüğü kız olan kicibe, asi. Neyse efendim bu adam bi gün iki ceset ve uyuşturucu parası taşıyan bi arabaya rastlar, cesetleri bahçesine gömüp, parayı alır. E kartel de kendi içinde birbirin yemektedir, bunun peşine düşerler. Tepedekilerden ayrı iş yapmak isteyen bir tanesi hocamızı uyuşturucu kurtesi olarak kullanmaya başlar. Ama ondan önce arabada ölenlerden birisiyle karısının ilişkisi olduğunu anlar. Hocayı Jung Woo oynuyordu. Reply 1994’ün Çöp’ü yani.

Karteldekiler hep ünlü ve deneyimli ahjussilerdi. Choi Moo Sung,( Reply 1988’te Park Bo Gum’un babası, Nokdu Flower ve Prison Playbook’ta da önemli rolleri vardı. Kim Sung Oh, Park Hee Soon. Polislerin içinde Kim Joo Hun vardı ki en son Extraordinary Attorney Woo’da 15 ve 16. Bölümlerde siyanür içen şirket sahibini oynamıştı. Ondan önce de Now We ‘re breaking Up’ta komik müdür ve Juvenile Justice’te de izlemiştim. Ama bu kadar deneyimli oyuncunun bir araya gelmesi bile diziy kurtaramamış, adamlara doğru düzgün rol yazmamışlar, karakterler oturmamış.

Şimdi dediğim gibi dizide empati yapacak kimse yoktu bence, yani ben açıkcası o salak hocaya bile acıyamadım. Dizinin romantik yönü de yok. Romantik yönü olmadığı gibi arkadaşlık, bromans yani ilişki açısından insanı çekecek bir tek ilişki yok. Kartelin kendi içindeki kavga gürültü çekişme anca oradaki tiplerin insani yönü ortaya çıkartılmış olsaydı ilgi çekebilirdi. Yani insanlar niye izlesinler bu diziyi ? Merak edilen bir gizem yok, ilgi çekici bir ilişki yok, tempo düşük, on bölüm izlediğimize pişman olduk resmen. Hep bir şeyler olur diye bekledik olmadı.

Dizinin gidişatından ikinci sezonu da çekmeye niyetliler gibi görünüyor. Ama benden bu kadar, ilk bölüm yetti de arttı bile.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: