İşe yaramaz kocayla kaybolan yıllar / Doctor Cha

Bu aralar çok az dizi izleyebiliyorum. Daha doğrusu o uykusuz filan kalıp dizi maratonu yapma günleri çok gerilerde kaldı. Gündüz daha çok Borglar, Talaxianlar, Kazonlar ile Delta Çeyreği’nde dolaşıyorum. Kalan zamanda da Digital Kültür, Tipografi , Görsel İletişim Tarihi çalışıp, su kabağı boyuyorum. Bahçedeki 20 kediye bakmak, ev işleri ve diğer rutinlerden söz etmeyeyim. Ama bahçedeki kedilerimin antik kuntik öykülerini okumak isterseniz. Hemen diğer blogumun linkini verebilirim.

Dr Cha bir yeniden okula, ya da işe dönme öyküsü. Bu tarz dizilerden çok izledim. Bir kısmı da fantastikti. Ama bu normal bir dizi. Tıbbı bitirdikten sonra ev kadını olan Dr Cha, karaciğer nakli gerektiren bir hastalığa yakalanıp hayırsız doktor kocasının ona karaciğerinden ufacık bir parça bile vermediğini görünce, hayal kırıklığına uğrayıp geçmişini masaya yatırır. Başkasından aldığı karaciğerin naklinden sonra tekrar uzmanlık yapmaya kocasının çalıştığı hastaneye döner. Bu arada kocasının yıllardır kendisini aldattığını, üstelik bu ilişkiden bir de kızı olduğunu öğrenir. Evliliğinden yine doktor olan bir oğlu ve üniversite sınavına hazırlanan bir kızı vardır. Karaciğer naklini yapan doktor da kendisine aşık olur, dizi bu minvalde ilerler. Bu noktada başrollere bir bakalım.

Doktor Cha’yı Uhm Jung Hwa oynuyor. Sektör ile ilgilenenlerin bildiği gibi kendisi diziden çok filmlerde oynuyor. En son benim daha sonra izlerim diye yarım bıraktığım Our Blues dizisinde rol almıştı. Ben severim kendisini. Kocasını ise yine daha çok kaypak rollerde izlediğimiz Kim Byung Chul oynuyor. Ben onu da severim. Burada da yine sinirilleti ama komik.

Karaciğer transplantını yapan yakışıklı doktor ise Min Wook Hyuk. Kendisini daha önce hiç izlememişim, ama bundan sonra izlemek isterim.

Diğer hatun da Aile hekimi aynı hastahanede.

Yan konulardan birisi de Dr Cha’nın oğlu ve doktor sevgilisiydi. Oğlunu Jong Ji Ho, sevgilisini de eski idol Jo A Ram ( Gugudan ) oynuyordu.

Dr Cha’nın annesi de çok tanıdık bir yüz.

Ben diziyi çok sevdim. Bu pek intikam dizisi olmasa da minik öç almalar var tabii. İnsanı hayat hakkında düşündürüyor ki bence bir dizi bunu yapmalı. Öte yandan doktorlu bir dizi olmasına rağmen ağır vakaları anlatmıyor ki bu tip olanları izleyemiyorum zaten. Hipokondriyaklığıma iyi gelmiyorlar. Bu dizi tıbbi olaylardan çok Dr Cha’nın özel hayatına odaklanmış durumda, o yüzden de daha rahat izledim. Bu arada bunu izlemeye başladığımda Dr Romantik’in son sezonunu yarım bıraktığımı da söyleyeyim. Döner miyim bilmem ama hep aynı şeyler, sıktı sanki beni. Neyse sonuç olarak yarım bırakmadan bitirdiğim bir dizi olduğu için Dr Cha, memnunum.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: