Kore Dizilerinde Sevgiliyi Uyurken İzleme Sahneleri

Aslında her film ve dizide olabilecek türden bu sahne, benzerlikleriyle Kore Dizilerinde klişeleşmiş durumda. O yüzden ben de bu sahnelerden bazılarını anımsatayım dedim.

Uyuyakalmanın farklı nedenleri olabilir. Her zaman uykusu gelip, gidip yatmaz Kore Dizisi insanı. Çoğunlukla sarhoş olup sızar. Kadın ya da erkek başrol kim uyuduysa diğeri de onu seyreder ağzı açık ayran budalası gibi. İşte bu tarz uyumalara bir örnek öncelikle  Cunning Single Lady’den gelsin. Kızımız eski kocasından tekrar ayrılmak zorunda olduğuna inanmaktadır. Zengin kicibe kadınla beraber olmazsa fakir kalacağını düşünerek. İçtikten sonra bir güzel itiraf sahneleri başlar. Kız arkadaşı ile konuştuğunu sanmaktadır. Sonra sızar tabii, sızmadan önce de bir güzel kusar. Bu pislik sahnelerden biri  ya da diğeri olmazsa  Kore dramada yönetmen ve senarist rahat edemiyor sanırım.  Beyimiz  duyduklarından çok memnun onu izler,  hatta bir de fotoğrafını çeker telefonuna koymak için.

 

Aslında bu uyurken fotoğraf çekmede bir çeşit klişe. Fated to Love you‘da da vardı böyle bir sahne. Kız uyurken fotoğraf çekiyordu Jang Hyuk yani Gun. Hem de fotoğrafı çekmeden önce ikinci erkek Choi Jin Hyuk’un verdiği yara bandını çıkartıyordu.

Uyurken fotoğraf çekmekten başka şeyler yapmak isteyen sevgililer de var. Örneğin Emergency Couple‘da hastalandıktan sonra dalan eski karısını öpüyordu  Choi Jin Hyuk fırsattan istifade.

Bu fırsatçılardan biri de Playful Kiss‘in Seung Jo’suydu. Hani’yi 11. bölümde uyurken öpüyordu, buna da küçük kardeşi şahit oluyordu. Kızcağız o sırada rüyasında öpüldüğünü gördüğünden olayın ayırdına varamıyordu. Çocuk daha sonra evlenme teklif ettiğinde onu öpmüş, o da bu ikinci dediğinde , üçüncü diye itiraf etmişti. Sonra da “Artık öpücükleri saymak zorunda kalmayacaksın.” diye de eklemişti.

 

Sarhoşken uyuklama sahnelerinden bir diğeri de Heartstrings’teydi. Yaşlı büyükanne büyükbabaları eğlendirirken Yong Hwa’nın yerine içen Park Shin Hye kafayı buluyordu. Bu sahnenin sonrasında bir de sırtta taşıma sahnesi vardır doğal olarak 🙂

Ve sarhoş kankasını izlerken, az kalsın öpecek gibi olan Nam Joo Hyuk’ da bir başka diziden. Weightlifting Fairy Kim Bok Jo. Bizim çiftin gerçek hayatta sonları olmadı, ama dizide pek tatlı bir çift olmuşlardı.

Drama çiftimiz geceyi birlikte geçirdikten sonra sabah uyanılır ve kim erken uyandıysa diğerini izler. Bu tip sahneler genellikle son bölümlerde oluyor Kore Dizisi genelinde. I need Romance tarzı dizilerde ise ilk bölümde bile görebilirsiniz.

İlk fotoğrafımız hepimizin çok iyi bildiği bir sahneden. Başrol erkek hastayken kız onu ziyarete gelir. İnat edip geceyi orada geçirir.Çocuk önce itiraz eder, sonra dayanamaz ve perde. Sabahına çocuk önce uyanıp kızı izler. O ne tatlı bakıştır. Dizi mi tabii ki hepinizin bildiği gibi Healer. 

Bunun tersi bir sahne de Personal  Taste’in sonunda vardır. Lee Min Ho beyimiz hastadır. Kız ziyarete gelir. Beyimiz önce Kayo der, sonra dayanamaz kacimayı basar. Ateşi düştükten sonra da ateş basar, olan olur. Sabah önce kızımız uyanır. Sevdiceğini izler. Sonra çocuk uyanınca utancından uyuma numarası yapar. İşte sahne :

Yalan söyleyemediğini söylemiştim sana değil mi diyor.

Aslında Lee Min Ho beyimiz kızları uyutup uyutup izlemekle pek ünlü. İşte Heirs, işte City Hunter :

Bazen de sevdiceğinizi uyurken izlemekle kalmaz, uyurken yaralarını da tedavi edersiniz. İşte I can hear your voice ve Lee Bo Young nunasıyla Lee Jong Suk.

Yara olmaz da sevgiliniz hasta olur, yine başında onu izlersiniz uyurken. Ra On başındayken prensimiz inşallah odur diye dua eder içinden, sonra da uyanıp elinden çeker.  Aşağıdaki sahne de Moonlight Drawn by the Clouds’tan :

Bu yatağın başında izleme ya da car car konuşma  olayından sonra kolundan çekip durdurma sahneleri de pek fazladır. Yatanı derin uyuyor sanıp konuşur da konuşur izleyen, sonra uyuyor sandığımız adam kızı ya da çocuğu kolundan çeker, ya kacima der, ya da sarangheyo filan. İşte Lucky Romance‘da da böyle bir sahne vardı.

Bir adım daha ileri gidelim. Bazen de koluna yapıştıktan sonra öper , genellikle erkek. Ya da yatağa filan çeker. İşte She was Pretty. Park Seo Joon hasta. Kız başucunda onu izliyor. Çocuk birden eline sarılıp yatağa çekiyor.

 

Bazen ölümsüz bir yaratık da olsanız hasta hissedersiniz. İşte Goblin’in gelini yerde yatan damadının başında bekliyor. Ne yapalım “İlk aşk çok acıtır “:)

First love hurts a lot 🙂

Bazen sabah kalkıp işe ilk giden sizseniz geride kalana bakmamak olmaz. İşte Oh My Venus’te avukat hanım işe gidiyor, chaebol beyimiz hala uyumakta :

Shin Min kızımızı Tomorrow With You‘da tersine bir sahnede görüyoruz. Bu kez zaman gezgini kocası onu izliyor uyurken :

 

Bir dizide de uykuda ağlama sahnesi çocuğun kıza ilgi duymaya başlamasına neden olmuştu. Witch’s Court tabii ki .

 

 

 

Peki siz hiç öğretmeninin kucağında uyuyan öğrenci gördünüz mü ? Ben gördüm, aklım gitti 🙂 Biscuit Teacher Star Candy.

 

Aslında sahneler çok, ama bir yerde de durmak gerek. Yazıyı It’s OK That’s Love’ın sahil sahnesiyle bitirelim. Jo In Sung’un sevgilisi uyanmasın diye yengece sus dediği sahnenin öncesi 🙂

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. Neva says:

    Bu hafta park si ho dizisi seyrediyorum.My golden life ta kiz arabada uyudu uyanmasini bekledi.Famili s honor da park siho uyudu hem gunesin batisini hem dogusunu seyrettiler.Yanliz bu dizini bir cok bolumunun turkcesi yok bos bir vaktimde translate yardimiyla bitirecegim.Kleuncheevit dizisinde agacin altinda uyuyan erkege omuz vermisti kiz.Benzer bir sahne de faith dizinde yasanmisti.lee min ho krali ,kraliceyi ve zamanda yolculukla getirdigi doktoru korurken uyumaya zaman bulamiyordu..Lee min ho bu dizide gunlerce uyuyordu vakit buldugunda.Yaramaz hayalet shin min ah Lee joon gi uyumaya hazirlanirken konusup durdu bir uyutmadi adami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: