Aslan yatağından belli olur :) Her Private Life

Tabii bizim aslan öyle bildiğiniz aslanlardan değil. Ryan Gold, namı diğer “Lion yani aslan Gold. ” Sacamız, yani aslanımız gerçekten de aslanlar gibi oynadı bu romantik komedi dizinin başrolünde. Canlandırdığı kendine güvenli, sevecen, hem yakışıklı, hem sevimli, bir o kadar da duyarlı, anlayışlı, düşünceli erkek rolüyle, yine kızlarımızın evde kalma yüzdesini yükseltti zannımca. “Yok öyle erkek, yok, dizilerde oluyor sadece!” diye bağırasım var. Yani birini bulsanız, diğeri olmuyor, yakışıklıysa düşünceli olmuyor, anlayışlıysa seksi, hepsi varsa, parası, kariyeri yoktur filan, hem siz de dört dörtlük müsünüz ? Neyse bekleyen derviş muradına ermiş misali, bu karizmatik ve seksi oyuncuyu başrol olarak izlemek de nasip oldu sonunda. Seri katil, ikinci erkek şu bu derken nihayet değerini anladı Güney Koreli yapımcılar.

Her Private Life 16 bölüm olarak tvN kanalında oynadı. Yönetmeni Hong Jong Chan Dear My Friends, Lİfe gibi kaliteli dizilerin yönetmeniydi. Senaristi hakkında pek bir şey bulamadım ama, dizi biz izleyenlerin senaryo için izlediği bir dizi değildi. Zaten çiftin kimyası, aslanın yelesiydi, bakışıydı, kızın elini nasıl da tutup öptüğüydü, başını omzuna koyup nasıl da ağladığıydı, kamera arkasında nasıl arkadaşlık ettikleriydi derken dizi bitiverdi. Tabii her bu tarz dizide olduğu gibi” Acaba aralarında bir şey var mı, yakışıyorlar evlensinler.” diye ajumma ajumma söylenmeler de oldu.

Kim Jae Wook aslında çocukluğunu Japonya’da geçirmiş. O yüzden genellikle dizilerde ya da filmlerde mutlaka biraz Japonca konuştururlar seksiliğine seksilik katılsın diye. Adam zaten Japon’a da benziyor ne hikmetse. Daha önce Voice , Dal Ja’s Spring ,Mary Stayed out Late, Temperature of Love dizilerini yazmıştım. Her fırsatta da bu adama romantik komedi çok yakışır niçin başrol oynatmıyorlar diye de hayıflanırdım. Kendisi aslında müzik okumuş, rock müzik yaptığı Walrus adlı bir de grubu varmış. Hemen bir örnek verelim. İşte şurada. Modellik de yapmış tabii.

Park Min Young’a gelince, en güzel estetik harikalarından biri olan bu kızı seviyorum. Ama Park Seo Joon ile olan son dizisini izleyemedim ben. Sanırım Seoı Kang Joon’un Go Dong Man rolünden sonra o chaebol rolü sevimsiz geldi. Ama Healer favori dizilerimdendir. Bu dizide PMY resmen defile yaptı. Hem o hem de Jae Wook giyilmedik marka bırakmadılar sanırım. Şimdi örnek versem sayfa dolar, pantolon takımlar, elbiseler, saatler, ayakkabılar, dizi değil satış merkezi mübarek.

Konudan da kısaca söz edecek olursak, Park Min Young bir galeride küratör, ama boş zamanlarında fangirl. Ya da tersi mi desek aslında full time fangirl de boş zamanlarında küratörlük yapıyor. Her fangirl böyle değil midir aslında ? Tabii bunu kimse bilmesin diye de azami dikkat gösteriyor.



Kim Jae Wook dahi bir ressam kızın bulunduğu galeriye yönetici olarak geliyor. Ama öncesinde bir müzayede de karşılaşıyorlar. Orada Ryan Gold 1987 yapımı olan kendisini satın almak ister mi diye soruyor 🙂 Bunu daha sonra da sık sık sordu , aralarında espri konusu oldu.

Sonra bir de fangirl olarak karşılaştılar. Aynı iş yerinde çalışmaya başladılar sonra da. İşte efendim önce sanki kasıntı biri gibiydi bu Ryan Gold beyefendi, bir baktık pamuk şekeriymiş. Kırılgan bir yanı varmış. Çocukken terk edilmiş, travmaları varmış, resim çizememeye başlamış. İşin içine tabii hemen bir çocukluktan tanışma hikayesi girdi , klasik klişe. Buradan devam etmeden önce kızımızın hayranı olduğu Cha Shi An’a gelelim. O da tabii herkesin tahmin ettiği gibi Ryan Gold ile ilintili çıktı. Rolü Jung Jae Won / One oynadı.Kendisi gerçekte de şarkıcı, rapçi, şarkı söyleyip, besteliyor. 94’lülerden.

Kızımızın annesini Kim Mi Kyung oynuyordu, en sevdiğim oyunculardan ve annelerden. Baba da Maeng Sang Hun’du. Taş biriktiren ajussi.

Kızımızın annesinin büyüttüğü ama biyolojik kardeşi olmayan ikinci erkek rolü Ahn Bo Hyun’a gitmişti. Sevimli bir ikinci erkek karakteri çizdi, ama başrol Kim Jae Wook olunca kimse ona bakmadı tabii.

Kızın çevresindeki fan arkadaşı, kocası , çocuğu, galerideki çalışanlar, Ryan Gold beyefendinin annesi filan pek çok sevimli oyuncu vardı.

İşte kızın fangirl olduğunu keşfetti aslan. Ama kendine güveni tam namcanın, aldırış etmedi, hoşuna bile gitti.

Galeri ile ilgili işler ilerledikçe arkadaşlık ilerledi, aşk başladı, çok hoş sahneler oldu, ağzımız kulaklarımızda izledik. Tabii geçmişe dayalı işin dram kısmı da oldu, ama uzatmadan tadında keserek, araya ayrılıklar filan sokmadan hallettiler, bu da dizinin artısıydı.

Şuraya her kareyi atasım var, ama gerisini izlemek size kalsın. Bizim gibi iflah olmaz romantik komedi tutkunlarının keyifle izleyeceği bir dizi olmuş. Senaryoda bazı şeylere takılmazsanız, örneğin sacamızın annesinin kaybolan oğlunu nasıl olup da bunca senedir bulamamış olması gibi, gayet güzel izlersiniz. Fangirl olanların da kendilerinden çok şey bulacağı bir dizi olmuş. O yaşta o kariyerde kadın nasıl olur da böyle tutkun bir fan olur demeyin, zaten fanlıkta mantık yoktur. Bu dizi de çoğumuzu Kim Jae Wook fanı yaptı. Bundan sonra namcamız alır, yürür, demedi demeyin.



Dizi müzikleri işte şurada.

You may also like...

9 Responses

  1. uçar leyli says:

    Ben de Ajumma kesin izlemiştir ne zaman yazacak acaba diyordum. Ne eksik, ne fazla tam kıvamında her zamanki gibi. Ben kendi adıma, ilk bölümlerini bayıla bayıla izlerken -birkaç saat sabredemeyip raw izlemeler falan- son bölümlerde hafif sıkılma emareleri gösterdim. Yedi yaşındaki kayıp bir çocuğun ailesini bulamayan Kore hükumetine saygılarımı sundum ayrıca, tamam 80’ler falan ama yani gene de çocuk okula da mı gitmiyordu anlamak güç. Ama Kim Jae Wook’u doya doya izlerken senaryoya çok da takılmamalı insan evet. Bir de Shi An’cığımızın (artık Ta Gon reis :D) bir numaralı fanının Duk Mi olduğunu anlamasını göresim vardı, olmadı.

    • Deli Ajumma says:

      O fanın Deok Mi olduğunu anlaması azıcık utandırıcı olurdu, ne de olsa yengesi, olmadığı iyi oldu bence 🙂

  2. Ruhsadan inciler says:

    Ahhh ahhh sen nasil park min young un diger dizisini izlemessin ya ben onu izledikten sonra ikisinide baska kisilerle gormeye katalanamiyorum yahu??

    • Deli Ajumma says:

      Ben Park Seo Joon’u Go Dong Man olarak izledikten sonra chaebol olarak çok sevimsiz buldum.

      • Bulent says:

        Cindy harika idi. deok mi nin Annesi muhtesrm bir oyuncu zaten. Cha shi ann i begendim. Guncel olarak izledigim bir dizi idi. Ucari leydi nin de dedigi gibi bende cha shi ann in drok mi yi fani olarak bilmesi gerektigini dusunmustum.

      • Ben de aynı şekilde Park Seo Joon’un sempatik Go Dong Man olarak izledikten sonra çok itici gelmişti chaebol rolündeki haliyle. Aynı düşündüğümüze sevindim 🙂
        Bu arada blogunuzu birkaç yıldır takip ediyorum, severek okuyoruz dizi yorumlarınızı efendim ^^
        Bu diziyi izlemedim henüz, kıza çok kanım ısınmadı nedense, ama belki de bir şans veririm.

        • Deli Ajumma says:

          Teşekkürler, kız kötü oyuncu değil, ben kendisini Healer’da sevmiştim, Kim Jae Wook ile de kimyası uyuşmuştu bence, o yüzden sıkılmadan izleyebildim.

  3. Hediye çayır says:

    Merhaba ilk kez yorum yapıyorum ama uzun süredir sizi takip ediyorum bütün kore dizilerini filmlerini bitirdim ve hep başlamadan siz ne demişsiniz çok önemli oluyor benim için bu diziyide çok severek izledim bromans yada yan karakterler benim içinde çok önemli Secretr kım i mutlaka izleyin seveceğinize eminim sadece hep dediğiniz gibi zaman duygu uygun değilmiştir o vakit.takimteyim sevgiler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: