Kore’de diziler, showlar, haberler nasıl çekiliyor, dizilerden öğrenelim bari

p1

Son zamanlarda halen devam eden dizi The Producer’ı izliyorum, hem de bayıla bayıla. Bunda en büyük etken biraz da sevdiğim oyuncuların dizide yer alması. Zaten sanırım Kore Dizilerini oyuncu odaklı izliyorum ben. Jang Hyuk var mı, saldır,   Gong Hyo Jin mi, hemen seyret Jo in Sung mu yeme de yanında yat ! şeklinde 🙂 Producer da da hem Gong Hyo Jin, hem çirkin ama yetenekli Cha Tae Hyun, çekiklerin en sevimlisi uzaylı Kim Soo Hyun, bir de IU var. Pretty Man’de adamcağızın köprücük kemiğinde yüzmesi hala aklımda. Buradaki takıntılı hali de pek yakışmış kendisine. Bir tane de bizim evde olsa bunlardan da her tarafı düzenlese. It’s OK That’s Love’da da Jo In Sung böyleydi, o havluları renklerine göre sıralaması hala aklımda.

Producer çok genç olup, TV yorumları, reality show eleştirmeleri, Hallyu Star eleştirileri izlemeye sabrı olmayanlar için değil. Tam tersine bu işle biraz ilgilenen, ülke karşılaştırmaları yapabilecek, olaya sosyolojik açıdan da bakabilecekler için eğlenceli. Tabii işin aşk meşk kısmı da eksik değil. Oyuncular söylendiğine göre her zaman aldıkları paradan daha azına, prestij uğruna böyle bir dizide yer almak istemişler. Bölümler normalden uzun ( 80 dakika ) ama dizi 12 bölüm olarak tasarlanmış. İlk iki bölümden sonra da yönetmen değişti. Ama sanki daha iyi oldu. Yönetmen Worlds Within’i de yöneten Pyo Min Soo.

Senaryo ise My Love From The Star senaristi tarafından yazılmış. Yani Soo Hyun’un bu senaristle yeniden buluşması.Cuma Cumartesi oynayan dizinin ratingleri de fena değil ve bu dizide rating meselesi önemli. Çünkü onlarda da bizim gibi müthiş bir rekabet var ve tutmayan işler kaldırılıyor. Bu yüzden PD’ler gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar. Biz bu arada onların nasıl içtiğini, nerelerde yaşadıklarını, aile düzenlerini, sevgililerini, gündelik hayatlarını filan da gözlemliyoruz. Producer da izleyicilerin en merak ettiği nokta baştan beri çiftlerin nasıl şekilleneceği. Bize daha normal gelen yaş grubu şeklinde mi, yoksa Kore’de pek bir moda olan nuna romans mı 🙂 Benim fikrimi sorarsanız, IU’yu burada biraz donuk buluyorum. Gong Hyo Jin Tae Hyun ile de, Soo Hyun ile de yakışıyor. Bir alana bir bedava gibi bir uygulama olmadığına göre, sanırım nuna romansı tercih edeceğim. Zaten Cha Tae Hyun’un da poposunu kaldırıp, kızı almak için bir şey yaptığı yok. Anca mızmızlanıp dursun.

p7

Çocukluktan beri bu kadar emek vermişsin, ne diye evlenmiyorsun burnunun dibindeki şu sevimli şeyle anlamıyorum, deli herif!

 

 

p8

Şemsiye çifti, kız yanıp yakılıyor şimdiden, ama çocuk nunaya kaydı sanırım. Zaten önceki sevdiği de okuldan sunbaesiydi.

 

Bu dizide cameo oyuncular da çok. Jang Hyuk ki Tae’nin yakın arkadaşıdır, Lee Seung Gi, Jo Kwon, Nickhun ve saymakla bitmeyecek ünlü, ne de olsa dizimiz KBS’te geçiyor ve bunlar da program için girip çıkıyorlar. Bir kısmı esas karakterlerin eski erkek arkadaşı filan. Diziye renk katıyorlar yani.

 

p6

 

Şimdiden dizinin bitmesine dört bölüm kaldı. Sanırım tadı damağımızda kalacak dizilerden biri olacak.

Bu diziyi seyrederken daha önce izlediğim TV ve haberleşme iletişim ile ilgili diziler geldi aklıma. Bunlardan birisi daha çok Kore Dizisi yapımcılarıyla ilgili bir diziydi. Bu dizi de Kore Dizileri klişesi dışında bir diziydi bence. 2008 yapımı bu dizi Hyun Bin ile eski sevgilisi Song Hye Kyo’nun oynadığı The Worlds Within ya da diğer adıyla The World That They Live In.

w1

 

Ben Hye Kyo’yu That Winter The Wind Blows’ta daha çok beğenmiştim. Tipi daha hoştu. Burada o kırpık saçlarla belki dizideki karakterini daha iyi yansıtıyor, ama güzellik bakımından diğer dizide daha hoştu.  Hyun Bin’e gelince, o her zamanki yakışıklılığı ve bu dizideki erkek bencilliğini yansıtan haliyle, bir sevelim, bir dövelim hissi veriyordu. İkide bir kızı kırmak için kolaysın kolaysın dedi, ama sonunda sürüne sürüne geldi yanına. İşte gönül alma sahnesi :

 

w2

 

 

w3

Bu diziden anladığımız Kore Dizisi çekenlerin çok az uyuyabildiği, bolca içtiği, çok çalıştığı. Burada da rating kaygısı, çalışanların ilişkileri PD’lerin sorumluluk ve sorumsuzlukları, kısacası Kore Dizi dünyası hakkında pek çok ipucu var. Bir de yakışıklı ve güzel bir çift izliyorsunuz, daha ne olsun ?

Üçüncü dizimiz Pinocchio. Aslında olmayan bir sendromun hikayeleştirildiği, Park Shin Hye ve Lee Jong Suk çiftinin esas oğlan ve kızı oynadığı habercilik ile ilgili bir dizi. Burada da yalan ve çakma haberlerle kamuoyunun nasıl aldatıldığını, sahi sandığımız sahnelerin nasıl gerçekdışı olabileceğini, işlerin aslında nasıl yürüdüğünü görebiliriz.  Stajyer çömez gazeteci, habercilerin yaşamlarını da yakından izleme fırsatımız var.

pin1

 

İkinci erkek ve kız da sevimli bir şeyler, bu da dizinin izlenebilirliğini arttırıyor. Diziyi izlerken her ülkede ve bizim ülkemizde de olan bu tür şeyler aklımıza geliyor ve her şeye gözü kapalı inanmamanın gerekliliğini bir kez daha hissediyoruz.

 

 

pin9pin8pin6

pin5

 

Buradaki aşk hikayesine gelince, o kadar olayın içinde biraz geri planda kalmış gibi geldi bana. Bir de Lee Jong Suk ortaokul öğrencisi gibi, o yüzden stajyer haberciyi de canlandırsa çok fazla inandırıcı olmuyor gibi geliyor bana. Shin Hye’ye gelince, o kadar dizisini izledim, hala tamam olmuş bu diyecek kadar sevdiğim bir dizisini hatırlamıyorum. Ama Kova burcudur, akıllı kızdır o başka.

pin2

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: