Bildik Nuna Romansı / I am taking the day off / Kyou wa Kaisha Yasumimasu

 

Bildiğiniz gibi tüm nuna romansların belirli bir format var, Kore Dizisi olsun, Japon Dizisi olsun bu fortmattan uzaklaşmak pek zor. Hani en azından birinin sonunda sürprizli bir şeyler olsun, dişimi kıracağım, ama yok, illa ki hepsinde aynı düzende gidip bitecek dizi.

Bu Japon nuna romansını da ilk başladığında Dal Ja’s Spring’e benzettim. Çünkü saftirik bir kız, gerçi 33 değil 30’una girmek üzere. Eline erkek eli değmemiş, ailesi ve çirkin köpeğiyle yaşıyor. İşte her işe koşturuyor, ezik dediğimiz tiplerden. Hatta biriyle çıkıyorum diye yalan da söylüyor köpeğinin adını vererek. İşte yaşgününde iş yemeğinden sonra 21 yaşındaki yakışıklı stajyerle işi pişiriyorlar, o arada aynı kattaki şirketin CEO’su da kızın peşine düşüyor.Bundan sonrası deneyimsiz nunamızın iki erkek arasındaki çabalamaları.

Yukarıda “Ben öyle oynaşmak için otele giden erkeklerden değilim, seninle ciddi düşünüyorum.” derken genç beyimiz. Kız da 30 ama saftirik. Ne yapsa etkileniyor, delirtti beni. Bu duvara sıkıştırma hareketinin de pek etkili olduğu erkek sohbetinde konu edildi bu arada.

 

Kızımız Japon dizisi izleyenlerin hemen tanıyacağı Haruka Ayase. Ben daha önce Mr Brain’de ve Kame ile Love of My Life’da izlemiştim. Genç delikanlıyı ( Sota Fukushi ) My Tomorrow, your yesterday, Say I Love you ve Blade of The Immortal filminden anımsıyorum. Olgun erkeğimiz de ilk bakışta pek tanıdık geldi. Epeyce de karizmatik, yav ben bunu nerden tanıyorum oldum. Biraz araştırmayla Aaa Love Shuffle başrollerinden biri değil miymiş ! Ama orada pek şapşaldı. Burada saçlar açılmış , boyanmış filan ve bendeniz Hiroshi Tamaki’yi tanımamışım. Bizde çok saç boyamıyor erkekler. İmaj değişikliği için genelde ya kesilir, ya farklı taranır, bu Uzak Doğulular insanı şallak mallak ediyorlar.

 

Dizide işyeri olayları, aile ilişkileri, kadın erkek ilişkileri konu edildi. Ben genellikle atlayıp zıplamadan izledim. Öte yandan kızın oyunculuğunu beğenmekle birlikte ve olgun beyimiz de iyiydi ama  gencimizin zorlayıcı bir rolde ne yapabileceğini düşündüm. Çünkü genellikle manken gibi dolanmaktan ve feromon salgılamaktan  başka bir şey yapmadı.

Kızımız dizide  30 yaşında bir ergen davranışları sergiledi. İnsan Japonya’da da bu olur muymuş diyor resmen. Hadi bizim ülke olsa neyse. Kızın çirkin köpeği Mamoru  pek şirindi.

Dizinin sonu farklı olsaydı, o zaman daha gerçekçi olabilirdi. Aslında bu sonu bile bile izledim, ama sondan öncekşi bölümde acaba , farklı olabilir mi diye ümitlendim, ama her zamanki gibi beklenen oldu. Aslında Japonlar Korelilerden çok risk alıyorlar dizilerde, ama nedense belli bir şablondan vazgeçmedikleri dizi sayısı da çok.

İŞ Arkadaşları, yan öykü oyuncuları.

Bu çocuk da helalimsin öpücüğü vermeyi ihmal etmedi.

 

Kız çocuğun saçlarını kuruttu.

 

E tabi evde böyle bir şey olması fena değil, kıza da hak vermek lazım. Gerçi üniversitede diye evlenmeleri zora girdi , ama olsun.

 

Şapşal köpek ya 🙂

 

Yatışa bak tembelin

Bu da Theme Song.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: