Spor, Gençlik, Tutku / Tumbling

 

Bildiğiniz gibi ben gençlik filmlerini çok seviyorum. Buna bir de spor eklenmişse değmeyin keyfime. Öte yandan küçüklüğümden beri jimnastik tutkunuyumdur. Olimpiyatlarda jimnastik gösterilerinde ekrana yapışırım resmen. Aletli jimnastik, artistik jimnastik , ritmik jimnastik artık Allah ne verdiyse. Ama bu dizideki sporu ilk defa izledim. Neden olduğunu da sonradan anladım. Ritmik jimnastik nedir biliyorum. Bireysel olarak yapıldığında kurdeleler, halkalar , toplar filan  çeşitli aletlerle yapılıyor. o dalgalanan kurdeleler filan da çok hoş duruyor. nasıl atıyorlar da sonra tutuyorlar nefesim kesilerek izliyorum. Ama efendim ritmik jimnastik denilen  spor olimpiyatlarda grup olarak yalnızca kızların yaptığı bir spormuş. Ama Japonya erkek grupları da oluşturmuş. Henüz olimpiyat kategorisine alınmasa da Japonya’da bu sporu erkekler de tutkuyla yapmaya devam ediyorlarmış. Şimdi diziyi anlatmaya geçmeden işte tam şuradan size Japonya’daki bir erkek  grubunun  ritmik jimnastik gösterisini vereyim.

Dizimiz 11 bölüm, 2010 yapımı.  Spor, gençlik dizisi kategorisinde. Romantizm düzeyi çok düşük, bromans seviyesi çok yüksek, öte yandan oyuncular Japon Draması izleyenlerin mutlaka bir iki diziden tanıdığı çocuklar, o yüzden “Aaa bu şuradaydı, bu da buradaydı.” diyerek izleyebilirsiniz benim gibi.

 

Bunun gibi dizilerde oyuncu sayısı fazlaca oluyor. Aslında ana rolde olanlar 2-3 tane olsalar da, takım ruhunu işleyen dizilerde diğer karakterlerinde hayatına değiniliyor. Özellikle dizi Japon dizisi olduğunda. Kore dizilerinde anca başrollerin hayatı ve özellikleri didiklenir, o da bazen yüzeysel kalır. Fakat japonlar 10 -11 bölümde ki dizileri çocuksu, mangavari de bulsanız, ne yapıp edip karakterleri size tanıtıyorlar. Böyle olan Kore Dizisi var mı, diye düşündüm. Aklıma bir kaç tane geldi ve fakat onların da orijinali Japon dizisi 🙂

İlk önce bu tumbling nedir ona değinelim. Efendim bu ritmik jimnastikte takla atmak atmak anlamında. Ama tabii takla var, perende var varoğlu var, nasıl yapıldığına dair bir de video koyalım.  Dizinin Türkçeye çevrildiğini de belirtip ( Yeppudaa da gördüm, ben İngilizce altyazılı Kissasian’dan izledim ) dizinin konu özetine geçelim.

Wataru Azuma ( Yusuke Yamamato ) bir lisenin astığı astık kesitiği kestik lideridir. Yanındaki kendi gibi hayırsız arkadaşlarıyla kavga gürültü okula devam eder. Bir lokanta işleten annesi ise güzeller güzeli Natsuko’nun yanında ise süt dökmüş kedi gibidir. Biz annesini ( Nene Otsuka ) daha önce Hero 1 ve 2. sezonda ve  Last Cinderella’da izlemiştim. Yusuke ise Hana Kimi’de oynamıştı.  ( 2007 versiyonu ) Bu dizide saçlar şekil, önümden çekil durumda 🙂

 

 

Efendim bu yaramazın en yakınında iki tane de yancısı var. Biri daha önce A Girl and Three Sweethearts’ta izlediğim abi rolündeki sarışın. Ryosuke Tsukimori rolünde Shohei Miura. Japon drama severlerin yakından bildiği Sky Of Love’da da oynamıştı. Bizim To the  Beautiful you olarak izlediğimiz Kore Dizisinin Japon versiyonu Hanazakari No Kimitachi e 2011 ( Hana Kimi’nin 2011 versiyonu ) dizisinde de oynamış. Ben o dizinin iki versiyonunu da  izledim, ama yazmadım.

 

İkinci kankası da 4 küçük kardeşi olan, zor koşullarda yaşayan bir çocuk. Keiji Nippori rolünde Kento Kaku.

Dizinin ritmik jimnastik kulübündeki good boylarına yani iyi çocuklarına gelince, takım kaptanı rolünü yine Sky Of Love dizisinin başrolü Koji Seto üstleniyor Yuta Takenaka rolüyle. Bu spora tutkuyla bağlı bir genç. Çocukluğundan beri tek hayal, bir grup müsabakasında yer almaktır. Ama bulundukları lisede altı kişi olmadıklarından buna fırsat bulamamıştır.

 

Ve fakat bir saç rengi insanı nasıl değiştiriyor arkadaş . Ben bu çocuğu Koizora’da ( Sky of Love ) şöyle bir şeydi.

Aynı takımdaki arkadaşları Satoshi Tamiura, Tomo Yanagisita,Soran Tamato’dur.

Satoshi Tamiura Satoshi Tsuchiya rolündedir. kendisini BOF ( Hana Yori Dango’da izlemiştik :

Tomo Yanagisita ise Taku Mizusawa rolünde. Yine Hanazakari’de oynayanlardan.

Soran Tomato ise Atsushi Kaneko rolünde grubun sevimli dörtgözü.

Bu grupta bir de hepsinden yetenekli bireysek yarışmalarda derece alan, burnu büyük Tetsuya Hino rolünde Takahiro Nishijima vardır. Başta çocukları küçümser ve onlarla takılmaz.

Bu gruba bir de sonradan eklenen karizmatik Ryuichiro Kiyama’yı ekleyelim. Ortaokulda en yakın arkadaşının ölümünden sonra kimseye yanaşmamaktadır. Bu rolü de Shunsuke Daito oynuyor.

Shunsuke’de Hana Kimi ekibinden . 2007 çekiminden.

Bizim kırmızı saçlı problematik çocuk derslerinin kötü gitmesi yüzünden bir klübe yazılmak zorunda kalır. Bir çok kulübü denedikten sonra hoşlandığı kızın Ritmik jimnastik yaptığını öğrenip ritmik jimnastik kulübüne girer. Oradakileri tayt giyiyor, sporu da uyduruk niteler başta, ama sonra he bu sporu yapmak için ne kadar çaba gerektiğini farkedecek, hem de çocukların içindeki tutkuyu görünce hayatında hiç şimdiye kadar bir şeye bu kadar tutkuyla bağlanmadığını farkedecektir. Sebat eder ve küçüsenen takımını da arkadaşlarının yardımıyla iyi bir takım haline getirir. Ama bu süreçte bizim çocuklar dayak da yerler, öldürülme tehlikeleri de atlatırlar. Birbirlerini tanırlar, aileleriyle olan sorunla ortaya dökülür, her birinin farklı problemleri, farklı yaklaşımları vardır. Bunların hocası da aslen şarkıcı olan Exile grubundan Akira’nın oynadığı Tutaka Kashiwaki karakteridir. Onunla birlikte kızların çalıştırıcısı Ryoko Kaninika da öne çıkar. ( Dizideki adı Shoko Ezaki )

Çalıştırıcıları

 

 

 

Bir de bizim çocukların hemen her bölümde bir hamam sefası vard, hep beraber banyo yapıp sohbet etmeleri çok komikti.

 

Olmazsa olmaz

 

 

 

 

 

 

 

Hemen de sinirleniyorlar ergenler 🙂

Son söz olarak da Japonya’da çeteler, öğrencilere kabadayılık edenler şunu bunu görünce düzgün öğrenciler, ya da düzgün olmaya çabalayanlar için hayatın pek zor olduğunu düşündüm. Hoş dakkada bir ambulansın, polisin geldiği liselerde de bulunmadım mı, bulundum. Ergen olmak her ülkede zor vesselam. Eğer spor, gençlik dizileri seviyorsanız, benim gibi çoğu kez bromansı romansa tercih ediyorsanız, bu dizi sizlik.

 

You may also like...

8 Responses

  1. Gül says:

    Haklıymışsın ajumma bu dizi izlenmeli,tam da konu sıkıntısı nedeniyle birbirini tekrarlayan dizilerden sıkılmışlara göre.Gençlerin çoğu belirttiğin gibi hanazakari no kimitachi’den hatırladığımız tipler.Değerlendirme için teşekkürler,eline sağlık.

  2. zarife zebun says:

    ya bana yardım edin 7.bölümü ve devamını hiçbiryerde izleyemiyorum.nolur yardım edin lütfen.

  3. nazlı says:

    başka bir yerden izlenmiyor mu??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: