Sıra dışı Kızlar, Evlenilecek Erkekler/Turn To Me Mukai-Kun

Yine bir mangadan alınma bu 10 bölümlük diziyi, geçen hafta içinde tek başıma izleyip bitirdim. Yobo başına biraz bakmıştı, baktım ilgisini çekmedi, ben de ısrar etmedim. Aslında kendi hızımda izlediğim zaman daha çabuk bitirebiliyorum. Hem onunla izlediğim dizileri atlatma , ilerletme olanağım da olmuyor, gerçi bunda ilerlettiğim bir yer de olmadı. Öte yandan dizinin temposu yavaş, en baştan söyleyeyim de , demedi demeyin.

Bu yukardaki Satoru Mukai 33 yaşına gelmiş ve hala evlenmemiş bir genç, anne evinde , annesi, kız kardeşi ve onun lokanta sahibi kocası ile yaşıyor. Etrafındaki iş arkadaşları filan evlenmiş, hatta çocuk sahibi olmuş, o yüzden bir bakıyor tek takılan kendisi, paniğe kapılıyor. Bir sevgilisi olalı da on yıl geçmiş aradan, klasik sahiplenme sözlerinden birini söylediği için sevgilisi tarafından terkedilmiş. Şaşkın mayın gibi bi o kızı bi bu kızı deneyip evlenmeye çalışıyor. Ezik biraz.

Eniştesinin lokantasının müdavimlerinden bir kız var. Sürekli ondan akıl alıyor. Ama aldığı akıllar da pek işe yaramıyor. Zaten kızın doğru düzgün aklı olsa kendisine yarayacak, o da çıktığı erkekle çok da anlaşıyor gibi değil, daha doğrusu hep rol yapıp, gerçek benliğini göstermiyor dahası göstermesinin ilişkiye zararı olacağına inanıyor.

Bu arada kendisinden küçük kız kardeşi gül gibi akıllı uslu kocasını çok çalışıp, ev sahibi olmak istiyor diye boşamak istiyor, efendim klasik evli çiftler gibi olmak onu sıkıyormuş. Ulan bulmuşunuz akıllı uslu, tam evlenilecek adamları bunuyorsunuz diyeceği geliyor insanın, hayır tersini yapınca mutlu olsalar neyse o da değil. Gerçi bu kız kardeş sonunda istediği gibi bir hayata kavuştu ama yine karşısındaki adamın iyi niyeti sayesinde,şiştim izlerken.

Diziyi böyle ara ara yemek yerken filan izledim eşlikçi gibi. Çok heyecanlı filan bir şey değil, ama dünyanın bir köşesindeki Japonların ilişkiler konusunda ne düşündüğünü merak ediyorsanız benim gibi izleyin. “ Hoş bunu bilmek ne işe yarayacak ?diye sorabilirsiniz de ; diğer bildiklerimizin hepsi işe yarıyor mu ? derim o zaman size. Yine de kişiler arası ilişkiler üzerine düşünmeyi sağlayan bir dizi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: