Çirkin Giysili Amigolar / Cheer Up

Bu ara az da olsa Kore ve Japon dizisi izliyorum. Fakat yazmak için zaman bulamıyorum. Bugün hiç olmazsa birini yazayım dedim. Kafam yine daha ağır şeylerle dolu olduğu için hafif dizileri tercih ediyorum doğal olarak.

‘022 yapımı dizi bir üniversite dizisi. Yonhee Üniversitesinin amigo takımına başlangıçta para karşılığı katılan, sonra Theia adlı takımda arkadaşlık, aşk, özveri, tutku hislerinin karşılığını bulan Do Hae Yi adlı birinci sınıf öğrencisi bir kızın ve tabii tüm takımın hikayesini anlatıyor.

Başrol kızımız fakir, babası ölmüş , annesi ve kendinden küçük erkek kardeşi ile part time pek çok iş yaparak yaşıyor. Dizide tabii ki aşk üçgeni var. Başrol erkeğin yanı sıra zengin çocuğu ikinci erkek de pek sevimli.

Takım kaptanı başrol çocuğun ilk aşkı da ortamı germese de takımı tamamlıyor. Dizideki ikinci ve üçüncü çiftler de kendini izlettiriyor. Özellikle doğal olduğunu sandığım şirin gözlü bir çift vardı, bayıldım.

Dizideki ikinci heyecan unsuru ikisi gerçekleşmiş üçlü bir kehanetin sonuncusunun beklentisi. Takımdan bir üyenin öleceğine dair. Takım üyelerinin başına kötü şeyler gelmektedir. Ne zaman birinin kafasına spot ışık düşecek beklentisi içinde izliyor insan diziyi. Öte yandan ben senarist olsaydım bu konuyu hiç işlemezdim. Gençlik dizisi dediğin arkadaşlık, aşk, okul ve yaşam olayları, üniversite kulüplerinin, bu dizi özelinde amigo takımının yaşadıkları filandır ve bu kadarı yeter. Yani açıkçası ben zaten gençleri bunun için izliyorum ve nostalji yaşayıp kendi gençlik yıllarıma dönüyorum. Zorlama bir gerginlik olmuş diğer unsur.

Sonuç olarak kampüs dizilerini sevenlere önerilir. Çocuklar çok sevimli, dizi kafa boşaltıyor, gerisini boşverin.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: