미친 아줌마 / DELİ AJUMMA

Helikopter Anne / Under the Queen’s Umbrella

Uzun zamandır tarihi dizi izlememiştim. Zaten yakın dönem tarihi dizileri hariç, izlediklerim de hemen hemen hep bir fantastik ögesi olanlar. Bu konuda yazdığım yazıya şuradan ulaşabilirsiniz. Bu diziye başlama nedenime gelince tabii ki. Kim Hye Soo. En sevdiğim kadın oyunculardan. En son Juvenile Justice’ini izledim, ondan önce Hyena ve daha önce de Signal. Ödül törenlerinde giydiği tuvaletler tüylerimi diken diken etse de, dizilerini büyük bir keyifle izliyorum.

Şimdi Queen olunca bir de King olmalı değil mi ? Vardı tabii ki, hem de pek çok dizide severek izlediğimiz Choi Won Young, anası dul kraliçe ve karısı arasında kalan zavallı bir erkek, kral olduğuna bakmayın. Üstelik makamına anasının alavere dalavereleriyle çıkmış.

E yanındakinin kim olacağını deneyimli kdrama izleyicilerimiz hemen anlamışlardır zaten. Dul kraliçe. Cariyelikten gelip, ama kraliçeyi alt edip oraya yerleşmiş, oğlunu da kral yapmış. Dizinin en kötü karakteri. Dizi baştan sona bir onun bir kraliçenin ayak oyunlarıyla geçiyor. Bu rolü de deneyimli oyuncu Kim Hae Sook oynuyor ki 1955 doğumlu bu ajumma Güney Kore’de “ Ülkenin annesi “ olarak anılıyormuş. Kendisinin “Hallyu Yıldızlarının annesi, Kim Hae Sook’un Öyküsü” isimli bir de kitabı varmış. Sektörde 48 yıldır çalışan oyuncu üniversitede hemşirelik okumuş. Bir tane de gençlik fotoğrafını koyalım.

Bu arada tokalar nasıl ama ? Tüm royal kadınların kafasında bu kocaman iğnelerden var. Bazıları pek de güzel.

Ejderli

Şimdi dizide bu üçünden başka pek çok cariye ki hepsinin rütbeleri filan var, ve bir dolu da prens var. Tabii kraliçeden olan prensler daha önemli. Dizide veliaht prensin ölümünden sonra ki bu ölüm şaibeli bir ölüm olanlar anlatılıyor. Prenslerin, annelerinin çatışması, her prensin ayrı öyküsü, eğitimleri, yeni prens seçimi için yapılan yarışma, yani olaylar olaylar….

Bu üstte kraliçe oğullarını buzlu suya sokmuş dayanıklılıklarını arttırmak için, tabii benim aklıma hemen Moon Lovers’ın havuz sahnesi geldi.

Tabii bu dizideki prensler Moon Lovers’takiler kadar ünlü değil, ama bir kaçı iki üç yıl içinde o kadar ünlü olabilirler bence. Ben bir tanesi hariç diğerlerini izlememişim, ya da izlediysem de anımsayamadım. Ama sonradan veliaht prens olan Bae In Hyuk, Bo Gum prensi oynayan Kim Min Gİ ve yine kraliçenin oğullarından öne çıkan Produce 101’den Yoo Seon Ho yürür gider gibi duruyor.

Kraliçeden başka öne çıkan cariyeler de rollerini iyi yapıyorlardı. Tabii hep “ Çohaaaa çohaaa “ diye kralın aklını çelmeye çalışan devlet adamları deneyimli oyunculardan oluşuyordu.

Şer odakları, baba kız.

Kraliçe günümüzün deyimiyle “ Helikopter anne” yani çocuklarına ne olursa olsun uçarak gelip yardım eden anne olarak öne çıktı. Tabii güçlü karakteri, zekası, kendini eğitmesi, yardımseverliği filan onu sevilesi bir karakter yapıyor. Ben bu kadını bu tip rollerde izlemeyi çok seviyorum, karşısındaki düşmanlarını alt edince, ben yenmiş kadar mutlu oluyorum nedense.

Dul kraliçenin de hem iyi hem kötü rollerde bu kadar başarılı olması hayranlık verici. Örneğin nerede Hospital Playlist’te Yoo Yeon Seok’un annesini oynayan kadın, nerede bu dul kraliçe. Father is strange’in annesi de oydu, anımsayın.

Şimdi sonuç olarak şöyle söyleyeyim, benim gibi tarihi dizileri çok izlemeyen birini bile çekecek bir dizi bu, entrikalar şunlar bunlar da iç karartıcı değil, heyecanlandırıcı ve eğlendirici bir biçimde verilmiş. Prenslerin günlük yaşamı, eğitimi filan da çok güldürdü beni. çapkın olanı var, gay olanı vari soğukkanlı aklı başında olanı var zekisi var, hiç sıkılmıyorsunuz yani. İzleyin bu diziyi derim ben.

Exit mobile version