BİR BAŞKA CASUS FİLMİ / THE BERLIN FILE

 

b7

Bu aralar akşamları aksiyon filmleri izliyoruz. Tatlı romantik komedileri de ben gündüzleri izliyorum. Nedeni de ahjussinin işten eve yorgun gelmesi ve ancak hareketli filmlerde uyumaması 🙂 Neyse bu vesileyle ben de polisiye seyretmiş oluyorum. Durduk yerde çok güzel değilse aksiyon filmi seyretme merakım yoktur.

Bu filmi Jun Ji Hyun oynuyor diye bir süredir merak ediyordum. The Berlin File 2013 yapımı. Ryoo Seung Wan yazmış ve yönetmiş. Film bir Berlin Otelinde bir Kuzey Kore casusu ( Ha Jung Woo ) bir Rus broker ve bir Arap teröristin buluşmasıyla başlıyor. Birsüre sonra toplantıyı İsrailliler basıyor, Güney Koreli casuslar da her şeyi izlemede. Başlarda kim kimdir, hangisi nerenin casusu, ne olmuş biraz şaşırabilirsiniz. Tabii Güney Kore’lileri birbirinden ayırmayı bir yıldır beceren biri olarak, bir de Güney Kore Kuzey Kore casusları arasında kalınca Kimdi bu şimdi ya, bi geri sarsana olayları oluyor.

b3

Filmin iki önemli casusu soldaki K Kore’li sağdaki G Koreli

 

Bu arada Jun Ji Hyun kızımız Kuzey Koreli casusun karısı ve o da casus, çevirmen olarak çalışıyor ama kendisinden yüzüğünü çıkarıp bilgi alınacak adamlara özel muamele yapması da istenebiliyor. Bu Güney Korelilerin Kuzey Koreli casusları aşağılaması ve her denileni yapar konuma sokması sinir bozucu. Güney Koreli kadın casusların rahibe olduğunu sanmıyorum, neyse. Zaten içinde Kuzey Koreli casus olan her filmde Kuzey Koreliler devlete karşı kukla, ezik, mazlum konumundalar. Bir süre iki ülke casusu birlikte çalışsalar bile, Güney Koreliler her noktada kendilerini öne çıkaracak sözler ediyorlar.

b5

Jun Ji Hyun burada baya esmer, zayıf ve sıradan giyinmiş- rolü icabı tabii bir tip. İnsanın aklına hemen Man from the stars’taki hali geliyor tabii. Burada kocasıyla kendilerini öldürmek isteyen Kuzey Koreli, Arap ve Güney Korelilerden kaçıyorlar. Bu arada filmde baya Türk de oynamış. Jenerikte gördüm. Arap teröristler habire bomba yapıyorlar, stereotype tabii. Bu arada ortada Döner Kebap kamyonları görüyorsunuz. Bizim ülkücüler Çinli diye G Korelilere saldırıyorlar ya, Güney Koreliler için de doğulu herkes Arap tabii, Türk, Arap, İranlı Iraklı fark etmiyor. CIA, Amerikalılar da her casus filminde olduğu gibi müttefik ama oportunist tipler.

b4

Yalnız bu Koreliler bu aksiyon filmlerinde takip, araba devirme şu bu işlerini pek güzel yapıyorlar. Sahnelerin hızından pür dikkat kesiliyorsunuz. Bir Amerikan filminin hızını aratmaz yani.

b1

Filmin sonu beklediğim gibi bitti. Eğer farklı bir bakış açısıyla çekilmiş bir casus filmi bulursam sizi haberdar ederim, ama bu öylesi değil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

1 Response

  1. bülent says:

    bu film gerçekten güzeldi ya. internete ilk düştüğü zaman izlemiştim. ama devamı çekilecek demişlerdi. devamı gelmedi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: