90 diziden sonra ilk seyrettiğim diziyi yazarsam / Boys Over Flowers namı diğer BOF

b1

Yaşıma başıma rağmen oldum olası ergen dizilerine bayılmışımdır. Kavak Yelleri, Güneşi Beklerken şu bu seyrettiğimi gören tanıdıklarım zaten pek de aklı başında olmadığımı düşündüklerinden cık cık cık yapıp, yorum yapmazlar. Ya da yorumlarını içlerinden mi yapıyorlar bilemiyorum. Zaten ben de ne düşündüklerine aldırmıyorum. İşte efendim bu Güneşi Beklerken zamanları, ama sonlara yaklaşıyoruz ve senaryo iyice sarpa sarmış, her kafadan bir ses çıkıyor, ben bir gün sıkıntıdan şu dizinin aslına bir bakayım bari dedim. Aman demez olaymışım. Bir kere o Korece’yi duydum, yine aklım gitti. Lost zamanlarına geri döner gibi oldum. İzleyenler bilir orada bir Koreli çift vardı. Adam kıskanç mı kıskanç Türk gibi maço bir şey. Habire kadına yakasını paçasını kapattırır, kadın da o kadar sıkıya rağmen yine de bildiğini okuyor filan. Ben o dönemlerde tez yazdığımdan, sıkıldığımda  habire elimde kuruyemiş dizi izliyorum. Korece’ye de bayıldım. Dillere zaten ilgim vardır, ben bunu öğrensem filan dedim, ama çalışma hayatı bir yandan, okul, tez öte yandan, bir de  ev gailesi , malum ajummayız da, başlayamadım. Ama Koreceyle ikinci karşılaşmam daha sakin bir zamanıma denk geldi. İngilizce açıklamalı videolar ve basit bir iki başlangıç kitabıyla kafa göz yararak başladım. KDrama, Kpop başlangıçlarına o kadar sevinmesem de Korece öğrenme başlangıcım için hep iyi olmuş diyorum.

Şimdi Lee Min Ho’nun ve Kim Hyun Joong’un bu dizideki fotoğraflarını görüp, başka dizilerle Kore dünyasına adım atmış olanlar, bunlar ne biçim tipler deyip diziye başlamıyorlar bile. Aslında bu dizide Kore Dramaların tüm klişelerinin hepsi vardır ve eğlenmek için de çok iyi dizidir. Tabii artık doksandan fazla dizi izlemiş biri olarak Kore Dizilerine başlamak isteyenlere BOF önermiyorum, ama şimdi bile dönüp geriye baktığımda kült bir çok sahne vardır diyorum. Bir kere bu dizide F4 diye anılan dört genç var ki Flower Boy imajlarıyla ünlüler. Öncelikle Flower Boy ne demek onu biraz açalım. Bu Çiçek Çocukları ya da bazen Hoş Çocuklar ( Pretty Boys ) ya da metroseksüeller olarak bilinen çocuklar bildiğimiz feminen tipler. Görünüşlerine dikkat ediyorlar, iyi giyiniyorlar, güzel kokuyorlar filan. 1990’ların sonuna doğru kullanılmaya başlanmış bu terim. Tabii tutucu kesim gay demiş bunlara hemen. 1997 ekonomik krizinden sonra kadınlar kendilerini erkeklerle eşit görmeye başlamışlar.İş gücünü azaltan firmalar kadınları daha çok işten çıkarmış, onlar da kadın ruhundan anlayan erkekleri tercih etmeye başlamışlar. Başka bir teoriye göre de Japon mangalarının ortalama kızlara aşık olan çiçek çocuk imajı etkili olmuş bu çocukların yayılmasında. Sonra da gelsin Jang Keun Suk’lar , Kim Hyun Joong’lar , aegyolar ( Sevimli hareketler ) filan.

b30

Dabıl-Es Fayf-Oh-Van, SS501 grubunun lideri Kim Hyun Joong’un da en bir Flower boy halleri, keman filan çalıyor, acayip uyumlu, sevecen, öl desen ölecek bir tip. Lee Min Ho’nun ( dizide Gu Jun Pyo ) öküzlüklerinin yanında en bir tercih edilesi. O sırada kız arkadaşıyla olan durumlar filan ortaya dökülüp skandallar filan olmamış, herkes second lead sendromundan ölüp bitmekte. Sonradan KHJ’un tipi değişti, namca halleri de var. Bu diziyi izleyen herkes Playful Kiss seyretmiştir ama ve WGM’sini de. Ben Barefoot Friends de  seyrettim itiraf edeyim.

kimhyun2

b45

b33

Dörtlünün biri de Kim Bum, o zaman o da sert bir imajdan çok uzak. Seramik filan yapan bir zengin bebesi. Zaten bu dörtlü çok zengin. Bunların bir giyinme sahnesi vardır, adamı öldürür. Hepsinin acayip giysileri saatleri , ayakkabıları filan. En son Lee Min Ho’yu gösterir, o o kadar zengindir ki özel uşağı giydirir filan.

kim bum1

Flower Boy

kimbum2

b41

Şu videoyu da buraya bırakayım, nasıl bir F4’ler görün :

Gu Jun Pyo yani LMH dizide tam bir öküz, yani Kerem Güneşi Beklerken’de o kadar öküz olamamıştı. Ben beslediğim bir sokak kedisine Gu Jun Pyo adını koydum, tam bir tomcat, sokak kedisi olduğu ve habire efelendiği için, anlayın işte. Bu Gu Jun Pyo’nun dizi boyunca ayshh demelerini birisi videolaştırmış, işte buyrun :

Şimdi kızımız Ku Hye Sun, fakir, sarsak, salak, tam bir Kore Drama kızı yani.Güzel de değil, bu adamlar ne diye bu kızın peşinde diye sorgulamıyoruz, eğer ki bir iki Kore Dizisi seyrettiysek, öyle trend çünkü. Bir de öpüşememe sahneleri var ki, hala sinir olurum. Bizim kız koşucuydu bu kız yüzücü. Aslında Ku Hye Sun Kız Kore’de entellektüel, kafası çalışan, kitap yazmış, oyunculuktan başka yönetmenlik de yapan donanımlı bir kız.  Oyunculuğu da fena değil. Ama ben nasıl sinir olmuşsam Jan Di haline , başka dizisini izlemedim kızın.

b32

b43

Bu dizide aklınıza gelebilecek her türlü klişe var, ayakkabı giydirmeden, sırta almaya, kolye hediye etmelerden, kılık değiştirip güzelleşmeye, cadı annelere her bir şey bulabilirsiniz. Cadı anne deyince :

itch

,b37

b28

b25

b9

b7

b3

Dizi 2009 yapımı ve de 25 bölüm. Japon mangası Hana Yori Dango’dan uyarlanmış, söylemeden geçmeyelim. Klasik 16 bölümden biraz uzun, ama eğlenmek isteyenlere birebir. Bir de Güneşi Beklerken seyredenler Kerem bir mimiği olduğu gibi LMH’dan almış bakalım bulabilecek misiniz ??

b5

Dizi çekilirken çocuklar çok eğlenmişler :

b17

Son olarak Big Bang’in Boys Over Flowers parodisini izlemeden olmaz derim ben. Diziyi izledikten sonra onu da mutlaka izleyin.İşte şurada.

You may also like...

5 Responses

  1. Beyza phantomhive says:

    Yarın sınavım var ajumma ama blogdan çıkamıyorum imdat! 😀 parodi beni yıktı ya gülmemden apart sallandı

  2. Şevval says:

    Bu dizinin üstüne kaç dizi bitirdim bunun kadar eğlenip ağlamadım hiç bi dizide.. ben de yeri apayrı be ajumma

  1. December 24, 2021

    […] rolünden sonrasında parlak zeka talebe rolüyle devam ediyor. Bildiğiniz benzer biçimde Kim Bum Boys Over Flowers’taki rolüyle parladıktan sonrasında Padam Padam, That Winter the Wind Blows, Dream, Mrs Cop 2, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: