Kırık Kalplere yara bandı, ezik ve berelere merhem verelim, Kore Dizilerinde ilk yardım klişesi

cityhunter

Sevdiceğe itinayla yara bandı takılır, City Hunter 🙂

“Bir Kore evinde olmazsa olmaz nedir?  derseniz, size “İlk yardım çantası” derim. Ayrıca hemen hemen her Kore Dizisinde esas çocuk ya da kız eczaneye girip yara bandı, ya da merhem almasa olmaz. Tabii daha ileri ilk yardım durumları da yaşamıyor değiliz, ama Kore’de aşıkların sevgisini göstermesinin bir yolu, ilk yardımı eksik etmemek, sevdiceğinin sağlığıyla ilgilenmek sanırım.

Yara Bandı durumunun en abartılı versiyonunu daha yakınlarda biten Oh My Venus‘te izledik. Çocuk kız her yaralandığında yara bandı takıp durdu. Zaten çocukluk travmasından dolayı sağlığa çok önem veren biriydi coachnim. Kız yara bantlarını biriktirdi ve sevgilisi trafik kazası geçirdiğinde de hastane kapısına bir yara bandı taktı. Dizimizin en sonunda ikinci bir klişeyle birlikte gördük ki esas kız ve çocuk küçükken karşılaşmışlar ve kız çocuğa bir yara bandı takmış.

ohmyvenus

Duvara yapıştırmış kız bunları 🙂

omv1

Bu da çocukken karşılaşma

Bu dizide Koçumuz takıntılı olduğundan başkaca yardım sahneleri de gördük :

ateş

Ateş ölçülüyor 🙂

ayak

Kızın ayağını ayakkabı sıkmış, kontrol ediliyor 🙂

kol

Kızın omzu çıkmıştı onu da taktı vallahi 🙂

Komedi dizisi olduğu halde sonunda beni dram gibi üzmüş olan Rooftop Prince’de Lee Gak parmağı kesildiğinde acayip telaşlanıyordu. Joseon Döneminden günümüze ışınlanan prensimiz, parmağını kan fazla akmasın diye havada tutarken gülmemek elde değildi. Kızımız parmağına yara bandı yapıştırmıştı tabii ki :
parmak

 

roftop

Çok acımış 🙂

Öte yandan prensimiz dizinin ilerleyen bölümlerinde kızımızı yangından kurtararak borcunu ödedi 🙂

rooftop2

Kızımız alerjik reaksiyon veren prense suni teneffüs yaptı, işte skinship 🙂

cpr

Bu ilk öpücük sayılır mı ? Rooftop Prince

Neredeyse tamamı ilk yardımla ilgili Emergency Couple’da ikili farklı zamanlarda hastalandı ve birbirleri için endişelendiler. Eski meski, insan aşık olunca eski karısına oluyor böyle şeyler işte.

 

em1

Emergency Couple

em2

Hem sinirinden arabayı saçma sapan kullanıp kızın kaburgasının kırılmasına neden oldu, hem de düşündüğü şeye bak töbe !

Eski eş muhabbeti olan Cunning Single Lady de buna benzer sahneler içeriyordu :

cunning

Cunning Single Lady

Hotel King’in en etkileyici sahnelerinden biri de sevdiceğini korumak için onu dövmeye çalışan adamın önünde duran Lee Dae Hae’nin yaralanmasından sonra Lee Dong Wook ‘un sinir krizi geçirdiği sahneydi. Kızın eline yapıştığı gibi eve götürdü, ilk yardıma başladı, bir yandan da onun yaralanabilecek olması düşüncesiyle endişe içinde bağırıp çağırdı, ardından da o “Asıl seni sevmesem öleceğim sözleri 🙂 ”

ep10

Nuna romanslarımızda da koruma olayları çok sık rastlanılanlardan. İşte I can hear your voice‘de Lee Jong Suk dayak yemiş, nunası tedavi ediyor :

Screen Shot 2016-03-26 at 09.43.12

 

Screen Shot 2016-03-26 at 09.38.33

Yara bantsız olmaz 🙂

 

Efendim en sevilen dizilerimizden It’s OK That’s Love‘da birlikte tatile çıktıkları bölümde kızımız kendi kendine saçını yıkamış, kol haşat, ama yüzde de sıyrıklar var, düşmüştü çünkü. Niye beni beklemedin ? diye soruyor, Jo In Sung ve sevimli bir yara bandı yapıştırıveriyor. Hakkaten ha, tedavi edilene kadar adamı öldürdü Gong Hyo Jin. Öyle adam beklenmez mi? Bekle, o yıkasın saçını Allahın salağı 🙂

itokthatslove

It’s Ok That’s Love

Playful Kiss’te çift maçı yapacaklar diye kızı sonuna kadar zorlayan Kim Hyun Joong, kızın ayağını burktuğunu görünce, hemen koşup yardım ediyor, maç için ortaya konan ödül parasını da vereceğini söylüyor. Kızı sırtında taşıması da cabası. Daha o zamanlardan yanıp yakılmaya başlamış, ama kendine bile itiraf etmekten çekiniyor.

Screen Shot 2016-03-26 at 10.16.58

Playful kiss

Aşağıdaki fotoğrafta She was Pretty’den. Huysuz ilk aşk, band takarken 🙂

she was pretty

She was pretty

 

Kült Kore Dizilerinde  Secret Garden’da kız dublör olduğu için yaralanmalara pek açıktı. Bir yaralanma sonrasında kızın hastane parasını ödeyen Binnieciğimiz sonrasında yara izini kontrol ediyor. İz kalmasınmış 🙂

secret garden

Secret Garden

Dizilerimizin olmazsa olmaz ikinci erkek sendromu yaşatan yakışıklı, cazip erkekleri de ilk yardımdan nasiplerini alıyorlar. Bir sonraki fotoğraf da Heirs’ten. Kim Woo Bin kızımızın verdiği yara bandına bakarken :

 

heirs

Heirs

 

 

Tabii bu ilk yardımlara sarhoşluk sonucu kendinden geçmeleri, ertesi gün çorbalarını filan katmıyoruz. Onlar resmen ayrı bir yazı konusu olur.

ilk yardım

Çiftimiz serkeş, her gün biri kapı önüne yığılıyordu 🙂 One More Happy Ending

One more happy ending’te kız stressten bayıldığında esas çocuğumuz hastaneye götürmüş, deliye dönmüştü :
HappyEnding10-00021 HappyEnding10-00022

Bir de kızımızın yemek yapıp çocuğu mide fesadına uğrattığı sahne vardı, sonrasında birlikte uyumuşlardı.

 

zehir

One More Happy Ending

Bir de ilk bölümde kız boğuluyor sanıp denize atlama, ama kız tarafından kurtarılma sahnesi vardı ki, dramalarda bu havuza, denize düşmüş kızı kurtarma sahneleri pek boldur.

om

OMHE

Bir sonraki BOF’tan. Bir de kıza seni başkasının kurtarmasındansa yüzme öğrendim dediydi. Bu işin bir de öncesi var, eşek herif numara yapıp kendisine suni teneffüs yaptırtmıştı :

boğ1

cpr1

BOF

Bitmemiş dizilerden Descendants of The Sun’da kızımız uçurumun kenarında asılı kaldı, yüzbaşının arabayı denize düşürmesiyle, sudan çıkarılıp suni teneffüs yapılması gerekli olduydu. Hoş gerekli miydi yüzbaşı kıza yumulmak için mi yaptı bilemiyoruz tabii 🙂

DOTS1

DOTS

 

Ve son olarak Hyde Jeckyll Me‘den Robin kişiliğinin kızı kurtarma sahnesi :

hyde

Hyde Jeckyyl me

Bazen kurtarmak istediğiniz kızı spor ayakkabısından tanırsınız :

 

wildromance

Wild Romance Lee Dong Wook eski sevgilisi ve yeni aşkı arasında kalmış, kimi kurtaracak sizce ?

 

Bazen de sudan çıkardığınız erkek birden kız oluverir :

 

sunk

aa

Dizilerin ikinci erkekler bazen öküz olan ilk erkeklerden daha yardımseverdirler :

fated to love you

Fated to love you

 

Şimdi bir kaç diziden örnek fotoğraflar verip, iki sıra dışı sahne ile sonlandıracağız.

dreamhigh

Dream High Kim Soo HYun

dream high

Dream High 2 Jinwoon

hello monster

Hello Monster

DOT’s’ta askeri doktorumuz, sevgilisinin yüzünü kremlerken. Bu da bir çeşit ilk yardım sayılır değil mi? Kurumuş ciltlere ilk yardım :

krem

DOTS

En son sahne  sahne Kore Dizisi tarihinde aşmış bir  sahnedir. Lee Min Ho’yu Personal Taste dizisinde Son Ye Jin’in karnını ovalarken görürsünüz. Adet sancısını geçirmek için. Herkese bu kadar anlayışlı bir erkek arkadaş dileğiyle, İlk Yardıma gereksiniminiz olmasın, ama olursa da Kore Dizisi oyuncuları gibi düşünceli tipler olsun yanınızda.

period

Personal Taste

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. G.KİPER says:

    Eline sağlık ajumma, yine çok faideli ve eğlenceli bir derleme yapmışsın ..Klişe mlişe, yine de seviyoruz izlemeyi onları.Bizim kültürümüzden farkını , bize göre saçma komik gelen alışkanlıklarını, hatta hiç uymayan yanları bile artık benimsedim.İlk seyrettiğim dizilerde, farkın farkında olarak seyrettiklerimi bile şimdi farkedemiyorum, öylesine alışmışım yani…o yüzden senin saptamalarını , okurken çok güldüm Devamını bekleriz efendim.

    • Deli Ajumma says:

      Teşekkür ederim , ben de çok içselleştirmişim her şeyi aslında, ama yazarken de farkları ve benzerlikleri görüyor insan ister istemez 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: