Fantastik E-Spor Dizisi / Cross Fire

Daha önce de bir kaç Çin Espor dizisi izleyip yazmıştım. Şimdi sıra başrollerini Exo’nun eski üyesi Luhan ve Leo Wu’nun oynadığı Cross Fire’ı yazmaya geldi. 2020 yapımı 36 bölümlük bu diziyi, gece saat üç civarında bitirdim.

Oldukça ilginç bir kurguya sahip bu dizi 2008 ve 2019 yıllarında iki ayrı espor ekibinin başından geçenleri anlatıyor. Bir noktada fantastik bir yaklaşım ile iki takımın liderleri oyun içinde arkadaş oluyorlar ve bazı sorunları çözmeye çalışıyorlar. Yazı pek çok spoiler içeriyor, ama kişisel olarak ben süreçten hoşlandığım için dizi ya da filmlerin sonlarını izleyip başa dönmüşlüğüm bile olmuştur. Ama siz hoşlanmıyor olabilirsiniz, ben yine de bir uyarayım dedim.

Luhan’ın canlandırdığı karakter Xiao Feng / Seven 2008 yılında espor’un daha yeni yeni tanınmaya başladığı yıllarda bu spor için de yaşı geçmiş görülüp, alay edilen, bu konuda çok yetenekli bir oyuncudur. Ailesi düzgün bir işe girip çalışması konusunda onu sürekli uyarmaktadır, hatta sevgilisi onu terk edip başkasıyla evlenmiştir. Seven herkesin kabullendiği bir işe girse de mutsuz olduğunu fark edip arkadaşlarıyla şampiyonaya hazırlanır. Bu arada evine kiracı olarak aldığı Song Yan Fei / An Lan ile de hem iş hem aşk ilişkisi geliştirecektir.

2019 yılında liseye giden ve tekerlekli sandalyeye mahkum Leo Wu / Lu Xiao Bei / North ise polis babasının itirazına karşı birlikte bir motor kazası geçirdikleri ve ona Cross Fire oyununun öğreten ağabeyinin anısına bu işi sürdürmektedir. Bu kazada ağabeyi ölürken kendisi de yürüyemez hale gelmiştir. Kazayı yapan ise kaçmıştır. Liseli North’un sıra arkadaşı Dai Lu Wa ise koşucudur ve bu serüvende zamanla onlar da birbirlerine yakınlaşacaklardır. Lu Xiao Bei sıra arkadaşına dersleri konusunda yardım ederken, kız da ona bacağı konusunda çalışmalar yaptırmaktadır. Zaten zaman içinde genç oyuncu düzelir ve yürümeye başlar.

Biri 2008 diğeri 2019 yılında yaşayan bu iki kişi bir biçimde oyun içinde karşılaşıp arkadaş olurlar. Önce her ikisi de bu fantastik duruma inanmasa da sonra birbirlerini inandıracak kanıtlar geliştirirler. North Seven’ın erkek kardeşini kurtarmasını istese de pek çok bu tip dizi ve filmde olduğu gibi başarısız olurlar. Daha sonra gelişecek pek çok olayda birbirlerine yardımcı olacaklardır, hatta North Seven’ın hayatta kalmasına yardımcı olacaktır. Ben bu kadar söyleyeyim gerisini siz izleyin.

Haa bir de son not ben oyun kısımlarının pek çok yerini atlattım. Yani kim kimi vurmuş, nasıl öldürmüş çok da fazla ilgimi çekmedi. Bu Çin dizileri Kore dizilerinden uzun olduğu için atlatılan o kısımlar pek de bir şey kaybettirmiyor. kalanı zaten yetip de artıyor bile.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: