Yaşam, Ölüm, Aşk, Arkadaşlık ve başka şeyler / Will Love In Spring

Go Go Squid dizisinden sonra Xi Li hatırına izlediğim bu dizi şimdiye kadar izlediğim en duyarlı Çin dizilerinden biri oldu. İyi ki izlemişim. 21 bölümlük ve 2024 yapımı dizinin daha çok olgun izleyiciye hitap edeceğini söyleyebilirim.

Konusuna kısaca değinecek olursak lisede başıbozuk kavgacı bir delikanlı olan Chen mai Dong, travmatik bir biçimde yakın arkadaşını kaybedince değişir ve ölü makyajcısı olur.

Kızımız ise küçükken geçirdiği bir kazada babasını kaybetmiş, bir ayağı da dizinden kesilmiştir. Çocukla aynı liseden arkadaştırlar ve hayata devam etme gücünü çocuğun söylediği bir söz yüzünden bulmuştur. Çok çalışıp medikal pazarlamacı olmuştur, gençliğindeki depresif halinden kurtulmuş Şanghay’da yaşamaya başlamıştır. Kızımızı daha önce Nothing but you adlı nuna romansta izlemiştim.

geçirdiği bir safrakesesi ameliyatından sonra nekahat dönemini annesi ve kardeşlerinin yanında geçirmek isteyen Zhuang Jie memleketi Nanyang’a gelir. Trende lise arkadaşına rastlar. O zamandan da hoşlandığı çocuk kendisine soğuk davranıp tanımamış gibi yapar. Ama daha sonra çocuğun büyükannesi sayesinde tekrar yakınlaşırlar.

Bu aşk dizisi çiftin kimyası ve iyi oyunculuğu bir yana, iyi yazılmış karakterleri ve senaryosu yüzünden de izlenmeye değer. Dizinin son bölümünün sonuna doğru hala kavuşup kavuşmayacakları belli değil. Dolayısıyla heyecan ve gerilim içinde izliyorsunuz. Çift baskın karakterli ve ikisi de işlerinden ve bulundukları yerlerden ayrılmak istemiyorlar. Öte yandan da çok aşıklar, itişmeli çekişmeli bir aşk izliyorsunuz ki en sevdiğim.

Dizi aşk dizisi olması yanı sıra hayata dair en temel sorunları irdelemekte de çok usta. Hemen her sahnede durup düşünüyorsunuz. Yaşam üzerine, ölüm üzerine, aşk, sevgi, aile üzerine. fakat ağır bir dizi de değil, yani bunaltıp, sıkmıyor ki bu da artılarından biri.

Son söz, bu ölü mumyacılığı ya da makyajı işi çok ilginç ya!

You may also like...

2 Responses

  1. Esra says:

    Önce ‘Will Love in Spring’ ardına da Li Xian’ın ‘Meet Yourself’ dizilerini izledim. İkisi de güzel gibi bir ara bakarım dediğim dizilerdi. Konularına baktığımda benzer konular işlenmiş olsa da iki dizinin de hem senaryosunu ve hem de oyunculuklarını çok sevdim. Hatta ikisi de en iyi C-dramalardan oldu benim için. Tavsiye ederim.

    • Deli Ajumma says:

      İşte ikisini de izledim şimdi de Li Xian dizisi kalmadı iyi mi 🙂 Bir dönem dizisi var, 3-4 bölüm çevrilmiş, öylece duruyor sitelerde. Üç tane diz anlaşması var, daha çekiliyor mu ne oluyorsa, daha eski bir iki dizi var onlar da pek benim kalemim değil, bekleyeceğiz mecburen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: