O Piti Piti, Karamela Sepeti / Love Buffet

Gerçekten dizinin başından sonuna kadar durum buydu. Kız resmen iki çocuk arasında o piti piti yaptı. Fahrenheit grubunun dört üyesinden ikisinin oynadığı bu diziye Aaron Yan için başladım tabii ki. Ama ikinci üye Calvin Chen’i de bu dizi ile tanımış oldum. O da çok sevimli bir çocukmuş. 2010 yapımı 13 bölümlük bu dizinin kadın başrolü ise Reen Yu’ydu. Güldüğü zaman genç ve sevimli gözüken bu kız somurttuğu ve ağladığı zamanlar yaşından en az 10 yaş büyük gösteriyordu. Çocukların arasında da 5 yaş varmış, ama hiç belli olmuyor. Aaron Calvin’den beş yaş küçük. 85’li. Kız 87’li . Calvin Chen 80’li. Şimdi aşağıya önce Fahrenheit yakışıklılarının iki  fotoğrafını koyalım. Bu da bir performansları.  Hepsi ayrıca oyunculuk yapıyor. Bizim çocuklar üstteki fotoğrafta sağdan iki tanesi.

Dizi  Nagamu Nanaji’nin yazdığı Pafe Chikku/ Parfait Tic  adlı bir mangadan alınma. Sitelerde İngilizce ve Türkçe altyazılı olarak mevcut. Bölümler 1 saat 15 dakika uyarıyorum 🙂

Zengin bir ailenin iki kuzen olan gençleri dedelerinin isteği üzerine birlikte okumak için şehir değiştirip başrol kızımızın (Xiao Feng ) oturduğu evin üst katına taşınırlar. Kuzenlerden Aaron Yan  kızla aynı bölümde sosyoloji okumaktadır. Calvin Chen dışa dönük, yardımsever, neşeli kuzeni canlandırırken, Aaron Yan içe dönük, çalışkan, huysuz kuzeni oynuyor. Kızımız önce Da  Ye ( Calvin Chen )’e aşık oldu. Ama her kıza aynı şekilde davranan çocuk, “Ben aşkın ne olduğunu bilmiyorum.” deyip çıktı işin içinden. Kızımız bir kalp kırıklığı yaşadı tabii. Bu arada da diğer kuzen ( Ah Yi / Yi Cheng ) kıza aşık oldu. Tam çıkmaya başladılar, çocuğun önceden takıntılı olduğu nuna belirdi. Kız erkek arkadaşı pek meşgul diye çocuğu çağırmaya başladı her yere. Çocuk da aşıkmış buna önceden , bizim kız bozuldu tabii haklı olarak. Çocuğa o kızla görüşme dedi, çocuğun da aklı kızda kaldı, olmadı ayrıldılar.

 

Ah Yi ile çıkarlarken  Da Ye yavaş yavaş kıza aşık olmaya başlamıştı. Kız ayrılınca bu sefer Da Ye ile çıkmaya başladılar. Tabii bu noktada Ah Yi kıskanmalara başladı. Ama Da Ye de kıskanıyor, kızın aklı hala Ah Yi’de diye.Ay kız da güzel bir şey olsa. Güldüğünde güzel, yoksa abus. Bak bir başka kız vardı, sunbae, o kız güzeldi. Herkes de demiş keşke o başrol olsaydı diye.

 

Ben bu kardeş ya da kuzenlerin aynı kıza takılması olayını sevmiyorum. Ya,  aynı aileden evlenip sonra nasıl yüz yüze bakacaksınız ? Ama bunların meşrep geniş, bir onunla bir bununla çıkıp hep beraber lay lay lom dolanıyorlar.

Hayır aslında kızın da bir suçu yoktu, kime elini atsa şerefsiz çıktı. Da Ye ile çıkarlarken   kız  Ah Yi’nin üzerine düşüp onu yanlışlıkla öptü filan. Bu klişe de bana öyle saçma geliyor ki, nasıl tutturuyorsun çocuğun dudaklarını kardeşim ? Ben de sakarımdır, çocukluğum ve gençliğim boyunca düştüm durdum, her tarafım mosmor, ama hiç bir erkeğin dudaklarının üzerine düştüğümü anımsamıyorum 🙂 Bir de yakışıklı, yetenekli ve zengin oluyor üzerine düşülen adamlar 🙂

Ay dur dur,  onu geçtim, bir  sahnede de Da Ye banyoda uyuyakalmış. Su basmış. Alt kata su sızınca kız bakmaya çıkıyor, ayağı kayıyor küvetin içine Da Ye’nin üzerine düşüyor. Kız sakarlıkta bir numara yani. Böyle bir Da Ye’nin bir Ah Yi’nin üzerine düşe düşe iki çocuğu da delirtti.

Şimdi bu gidip gelmeler beni sinir etti, ama diziyi izledim sonuna kadar. Neden mi ? Aaron Yan çok sevimliydi onun için.

Dizinin sonunda ihale kime kaldı, kız kimi seçti söylemeyeceğim. Bu konuda internette çok tartışma var. Benim gibi pek çok kişi de dizi sonundan çok memnun kalmamış. Ama sonunda eğlencelik bir dizi işte, beklentiyi yüksek tutmamak lazım.

Aaron Yan’ın dizinde bir sorun varmış. Ama kızı da dizinin en az 3 yerinde taşımak zorunda kalmış. Yönetmen “Nasıl istersen öyle taşı diyerek bana kolaylık gösterdi.” demiş.

 

Şimdi oyuncular  Fahrenheit grubunun  üyesi iki genç çocuk olunca,  OST‘u da Fahrenheit  söylüyor tabii ki. Dizi müziğini dinlerken Çince’den hoşlanmaya başladığımı farkettim, iki ay önce duymaya dayanamayan ben miydim, nerelere gideyim yorobun, geçenlerde de kendimi “Çince öğrensem Koreceme de yararı olur.”  diye düşünürken yakaladım, ben tutuldum , siz kaçın kurtulun !

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: