Birlikte şifalanmak / Meet Yourself

Her zamanki gibi, beğendiğim oyuncunun ardından yeni dizisine zıpladım. Bir süredir Li Xian izliyorum biliyorsunuz. Bu kez de Meet Yourself dizisini izleyip bitirdim. 2023 yapımı 40 bölümlük dizideki partneri Liu Yifei. Biz kdramacılar kendisini Song Seung Heon ile olan ilişkisinden hatırlarız. Evlendiler evlenecekler derken üç yılın ardından 2018 yılında ayrılmışlardı. Ben daha önce bazı filmlerini izlemiştim, bu izlediğim ilk dizisi.

Liu Yifei dizideki adıyla Hong Dou bir otelde yöneticidir. İş odaklı yaşamı yüzünden üç yıldır tatile bile gidememiştir. Üniversiteden en yakın arkadaşıyla aynı evde yaşamaktadırlar. Bir süre sonra arkadaşı kanser olur ve kısa sürede hayata veda eder. Bu noktadan sonra Hong Dou yaşamını sorgulamaya başlar ve istifa ederek kendini bulma amacıyla Yunnan’da küçük bir pansiyona gider.

Bu pansiyonda kendisi gibi hayatın zorluklarıyla savaşan pek çok arkadaş edinecektir. Bunlardan biri memleketini kalkındırmak amacıyla büyük şehirden geri dönen ve var gücüyle çalışan Li Xian dizideki adıyla Zhi Yao’dur.

Dizide bazı geri dönüşlerle kişilerin hayatlarını görürüz, bu arada pastoral görüntüler eşliğinde akıp giden hayatı sorgularız. Dizi ağır planlı ve belki de yüzden hoşuma gitti. Her şeye yetişmeye çalışıp, beceremediğimiz şu günlerde şöyle bir geri çekilip ben de kendimi bulmaya çalıştım. Li Xian daha önce izlediğim dizilerindeki soğukkanlı ve karizmatik halinden çok farklı bir tip canlandırmış. Güler yüzlü, duygusal, iyimser ve dürüst bir köylü çocuğu. Üniversite bitirmiş ama büyük şehirde özünü kaybetmemiş. Bu hali de çok hoşuma gitti. Çocuğun çekeceği planlanmış üç dizi var, izlemediğim dizileri de izlediklerimden çok önce çekilmiş. O yüzden bu dizi bitmesin istedim. Bir yandan da Emily in Paris, Umbrella Academy ve üç ayrı Kore dizisi izliyorum ama bu dizi sakinliğe kaçış gibiydi.

Yao’nun büyükannesini de çok sevdim. Çinli köylü teyzelerin başlıkları da çok hoştu.

Pansiyonun verandasında kediler eşliğinde meditasyon yapan tip de çok ilginçti.

Ana çiftin birbirine düşmesini izlemek de çok hoştu. Çocuğun heyecanını izlemek, nispeten daha sakin olan kızın yine de çocuğu bırakamamasını içten dilemek filan güzeldi. Biliyorsanız bu Çin dizileri Kore dizilerinden çok uzun. O yüzden her şey ağır gerçekleşiyor. Dolayısıyla sabırsız izleyiciye göre değil. Dizinin geri kalanı da size hitap etmeyebilir, dahası zamanınız olmayabilir. Benim gibi emekli bir ajummaya dizinin seyri uydu, ama size uymayabilir, şimdiden uyarayım.

Dizinin ana karakterleri de yukarda, benden bu kadar sayın okuyucu, severseniz izleyin.

P.S Ben dizisiyi Kissasian’dan İng altyazılı izledim, ama Türkçe altyazılısı da var.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: