Kazanç Yoksa Aşk da yok / No Gain No Pain

12 bölümlük bu anlaşmalı evllik temalı diziyi yeni bitirdim. 16 bölüm olsaydı da izlerdim, niye kısa tuttunuz ki ? Üstelik Shin Min Ah’ı bu kadar özlemişken.

Diğer blogumdan da bilenler vardır, ben biraz uzak oturuyorum şehre. Ormana yakın bir yerde olduğumuzdan ( Bu konuda yazdığım yazı için şuraya bakabilirsiniz. ) buraya kargo getiren firma az. Amazon’un Prime’i getiriyor, bir de yakın köye Yurtiçi kargo şube açtı. Hepsi jet de haftada bir gün uğruyor. E işte kargo peşinde koştuğumuzdan Amazon Prime yüzünden Prime Video, Hepsi Burada’nın Premium’u yüzünden de Blu Tv izleyebiliyoruz. Bu dizi de Prime’daydı. Shin Min Ah’ı görünce tereddütsüz tıkladım. Yanında da bonus olarak Kim Young Dae ve Lee Sang Yi vardı, daha ne olsun ? Dörtlünün dördüncü ayağı ise Han Ji Hyun.

Şimdi Shin Min A hırslı, rekabetçi, keskin, lafını esirgemeyen bir kadın. Annesi alzheimer olmuş, bir bakımevinde kalıyor. Kendisi de iki kız kardeşiyle -ki bunlar öz kız kardeşleri değil, annesi ve babası pek çok çocuğa koruyucu ailelik yapmış-aynı evi paylaşıyor. Annesinin kendisinden esirgediği sevgiyi bu çocuklara vermesine de hep bozulmuş.

Durum böyleyken habire arkadaşlarının düğününe, cenazesine gidip para vermek zorunda kalan Son Hae Young karşılığını alamadığı için çok kızmaktadır. Ayrıca iş yerinde evli olmayan kadınlara işte terfi verilmemektedir. Bunun yanında iş yerinde evlilik yardımları da gözle görülür ölçüde fazladır. Son Hae Young genellikle sarf ettiği çabanın karşılığını alması gerektiğini düşünen bir kadındır. ( Çıktığı erkeklerden biri yatakta iyi değil diye onu terk etmişliği de vardır. )

Aynı iş yerinde çalıştığı son sevgilisini annesi ile ilgili söylediği bir sözden dolayı terk ettikten sonra sevgilisinin zaten kendisini aldatmış olduğunu da anlar, hatta düğünde verdiği parayı geri isterç Sevgilisi de ancak evlendiğinde parayı geri vereceğini söyleyince, epeydir aklında olan planı uygulamaya sokar ve markette çalışan çocuğa – dizideki adı Ji Uk- Kim Dae Young anlaşmalı evlilik teklif eder.

Çocuk markette çalışırken şöyle bir şeydi. Epey itirazdan sonra anlaşmalı evliliğe evet deyince ( tabii onun da farklı nedenleri var ) damatlık denemeye gittiler ve çocuk ipek böceği kozasından çıkan kelebek misali şöyle elf gibi ortaya çıktı :

Tabii kızımız “ Sen beni kandırdın, meğer yakışıklıymışsın !” diye kızdı. Düğünden sonra herkes damadı unutur nasılsa diye düşünüyordu. İşte düğün filan oldu, bi baktık nikaha gelen anne çocuğu tanıdı, meğer çocuk da koruyucu ailenin baktıklarındanmış. Çocukla ilgili bir başka sürpriz daha var ama onu da izleyip görün. Bu arada Dae Young’ı en son Shooting Stars dizisinde izlemiştim.

Kızımız damadı damatlıkla görünce :

Dizinin ikinci çifti kızın patronu Lee Sang Yi ve yazar kız kardeşi arasında. Bu çift de en az birinci çift kadar ilgi çekti. Hatta bu yüzden bir yan dizi yapmışlar iki bölümlük, o da 3 Ekim’de başlayacak. Lee Sang Yi’yi de çok severim ben. Ama genellikle aile dizileri ve normal dizilerde ikinci çift erkeği oluyor, yine de hep ilgi çekmiştir. Bir aile dizisi olan Once again’de de çok sevimliydi.

Bu alttaki de Spice up Our Love dizisinin afişi :

Dizi tam romantik komedi, hayattaki üzücü şeylerden de söz ediyor, ama tam ağlayacak gibi olurken araya komik bir şey koyuyorlar gülmeye başlıyorsunuz. Yani canınız sıkılmıyor. Bol bol Kore dizisi klişeleri de var biz kdrama severleri memnun edecek. Kızımızla oğlumuz arasındaki 12 yaş fark da hiç göze batmıyor. Nuna olacaksa böyle olsun, o gamzeler oldukça, daha çoook ekmeğini yer bu sektörün Shin Min A.

Son Not. Markette çalışan çocuk olarak şöyle de bir misafir oyuncumuz vardı : ( Byeon Woo Seok )

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: