Çin Tarihi Dizilerine Giriş 101 / Love like the Galaxy

Blogumu okuyanlar tarih bölümü mezunu olduğum halde tarihi dizileri pek izlemediğimi bilirler. Kore dizileri içinde en az izlediğim tür tarihi olanlar. Sadece çok çok sevdiğim oyuncuların dizierini arada izliyorum. İzlediğim bu ilk tarihi Çin dizisinde de kural değişmedi. Nothing but you ve Amidst a Snowstorm of Love dizilerinde izlediğim Wu Lei’nin bir başka dizisini daha izlemek istedim. Kadın başrol oyuncuyu, yani Zhao Lu Si’yi ise daha önce Hidden Love dizisinde izlemiştim.

Leo Wu dizide kralın çok sevdiği evlatlığı. Ailesi kralın başa geçmesinde çok faydalı olmuş, ama sonra bir baskında öldürülmüşler. Aslında görünüşte anne ve babası yaşıyor ama amcasının soyuna bağlı. Biliyorsunuz yedi hanedanlık Çin’de hep kavga gürültü bi o bir diğeri başa geçmiş. 56 bölümlük dizide Ling Bu Yi adını taşıyan acımasız genç generalo savaştan bu savaşa koşuyor, öte yandan dizinin ana teması savaşlardan çok aşk. Tabii her tarihi dizide olduğu gibi bin bir türlü entrikayı izlemeye hazır olun.

Leo Wu’nun dizideki partneri, şu anda izlediğim dizi olan The Long Ballad’ta da başrollerden biri. Ama oradaki iki ayrı aşk öyküsünden ikincil olanda oynuyor. O dizide Dilraba Dilmurat’ın oynadığı savaşçı, inatçı kız modeli bu dizide Zhao lu Si’ye geçmiş.

Dizideki adıyla Cheng Shaoshang asker olan anne ve babasının bebekken annelerine bıraktıkları bir genç kız. Baba general, ama anne de savaşçı. İkizi erkek çocuğu alıp kızı geride bırakmışlar. Babaanne kızı cahil bırakmış eğitmemiş, kız usul adab bilmiyor, ama çok zeki. Kızın annesi ve babası savaştan dönünce olanı biteni anlıyorlar. Kızın annesi özellikle kıza çok hırçın ve anlayışsız yaklaşıyor. Eğitim tarzında iş yok yani. baba pamuk olsa da kız anneden uzaklaşıyor. Daha sonra nişanlanıyor, o nişan bozuluyor, bizim çocuğa şans doğuyor. Kız sarayda ana krsaliçe tarafından eğitilmeye başlanıyor, ama düşmanı çok. Her birini taklaya getirmeyi başarıyor. Kraliçe ile arasında özel bir bağ var.

Bu üstteki ilk nişanlı. Alttaki de iyi bir ailenin çok zengin yüksek düzeyde devlet görevlisi oğlu, o da kıza yanık.

Dizi 56 bölüm olunca olay da çok oluyor, aile sırları mı dersiniz, kraliyet taht kavgaları mı, aşk hikayeleri mi ne ararsanız var. Ben tabii kızla çocuğun sahnelerine odaklandım. Kimyaları çok tutmuş, zaten nette çıktıklarını itiraf ettiler diye pek çok haber de var. Şu anda izlediğim dizi The Long Ballad’ın tarihi bir yıl daha eski. Oradaki prenses karakteri ile buradaki karakteri o kadar farklı ki, şaşırmamak mümkün değil. Bu da iyi oyuncu olduğunu gösterir kızın. Kızın Netflix’te bir tarihi dizisini daha keşfettim, çocuğun dizileri bitsin belki bakarım.İnalcık’tan İstanbul tarihi araştırmalarını okuyorum bu günlerde, arada kafa dağıtmak için diziler iyi gidiyor.

Son söz olarak, eskiden Çinliler ne yer ne içer, ne giyermiş merak ediyorsanız, işte ne bileyim selamlamaları filan nasılmış, öğrenmek istiyorsanız bir bakın, yoksa çok gereksiz.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: