KORELİ MELINDA GORDON, MASTER’S SUN

m20

Master’s Sun’ı izleyeli çok oldu. Bir ara So Ji Sub’a takıp, tüm dizilerini arka arkaya izlemiştim. Fakat sonra Lee Min Ho’da olduğu gibi başkalarını keşfedince beğeni listemde gerilere düştü. Ama dizi benim için So Ji Sub’tan çok Gong Hyo Jin dizisi ve onun olduğu her dizi ve film benim için özel.

Master’s Sun 2013 yapımı, 17 Bölümlük Hong kızkardeşlerin yazdığı dizilerden. Hong kardeşler deyince herkes bir durun orada oluyor, çünkü dizilerinin hepsi çok satanlardan. Güney Kore’de anladığım kadarıyla gumiho, hayalet, vampir gibi gerçeküstü ögeler içeren diziler pek makbul. Bunların olmadığı, zaman atlamaları, beden değişimleri , yeniden doğuş gibi  konuları işleyen diziler de çok satıyor. İnanç sistemlerinin de buna uygun olması inanılırlık ve seyredilirlik oranını arttırıyor, biz de reenkarnasyon konusu işlense izleyicinin yarısı dinimizde böyle bir şey yok der, bir kısmı da safsata diye gülüp geçer. Demem o ki, orada hazır seyirci var.

Master’s Sun geçirdiği bir kazadan sonra hayaletleri görmeye başlayan Tae Gong-shil ( ( Gong Hyo Jin ) ile bir department store ve otelin sahibi olan Joo Joong-won ‘un ( So Ji Sub ) karşılaşmasını ve aşklarını anlatır. Tabii her dizide olduğu gibi ikinci erkek ikinci kadın, kayınvalide, arkadaşlar ve bu dizide bir de hayaletler mevcut. Joong Won’un Tae Gong Shil için büyük bir önemi vardır. Ona dokununca hayaletler yok olmaktadır. Joo Joong Won onun için güvenli bir sığınaktır.

m14

Başlarda dokunmalara bile sınırlar koyan başrol erkeğimiz nasıl olduğunu anlamadan aşık olur. Eski aşkının sırrını öğrenmek ancak Tae Gong Shil’in yapabileceği bir iştir. Ama artık olay bundan öteye geçmiştir. Dizi de hayaletlerin oluşturduğu olaylar da dizinin hareketlenmesine neden olur. Hayaletler pek korkunç değildir. Hatta bazıları sevimli bile sayılabilirdi. Korkunç olması planlanan bir kısmı ise insanı irkiltmekten bile uzaktı.

m1

 

 

m3

 

 

m2

 

 

Second lead ikinci erkeğimiz artık şimdilerde birinci erkek rolleri oynayan Seo In Guk. Son dizisini Jang Nara ile çekmekte,( I remember you )  en kısa zamanda bölümleri indirip seyretme niyetindeyim. Nuna romans seyretmeyeli bir süre oldu çünkü. Ve evet bence Seo IN Guk ikinci erkek rollerinde kalamayacak kadar karizmatik bir çocuk.

m7Dizide son seyrettiğim dizi Beloved Eun Dong’un sinir ikinci kadını Kim Yoo Ri de var. Okulda küçük güneş ( Büyük güneş Gong Hyo Jin, acayip zekiymiş kazadan önce ) olarak anılıyor. Kızımızı hep kıskanmış.

Kim-Yoo-Ri-The-Masters-Sun-Korean-Drama-Fashion2

 

Ben Kore dizilerinde çiftin birinden birinin uzaklaşıp bir iki bazen de üç yıl uzakta kalması olayını hiç sevmiyorum. Geri dönene kadar diğeri çok acı çekiyor filan, giden de genellikle kız oluyor. Kore sevdiceğinin geri dönmesini bekleyen yakışıklı erkek dolu, duy da inanma! Bu dizide de kısa bir ayrılık var.

m13

Ve pek çok dizi gibi bunun OST’i de çok güzel.
Dizide pek çok komik sahne de var, Ghost Whisperer’ı sevenler, bir de Kore versiyonunu izleyin 🙂

You may also like...

1 Response

  1. Deli Ajumma says:

    Keske her ajumma Gongvely gibi olsa, kiz tas 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: