Aaaa, meğer bu kızmış !

Kore Dizisi klişelerinden biri de esas kızın erkek kılığına girmesi. Ben belki hepsini seyretmemişimdir, ama bunun bir Kore Dizisi klişesi olduğunu farkedecek kadar da izledim. Bunun tam tersi de var mı, bilmiyorum. yani erkek kahramanın kadın olduğu versiyon. Varsa da ben henüz rastlamadım. Bu dizilerin mihenk noktası , esas oğlanın kızın kız olduğunu keşfedeceği zamana kadar seyirciyi heyecanda tutmaktır. Arada kız açığa çıkacak gibi olur, hep birlikte heyecanlanırsınız. Ama uzatılabildiği kadar uzatılır. Seyirci bu çifti kadın erkek ilişkisi içinde de izlemek istediğinden son bölümlerde bu işin açığa çıkmış devam etmesi ratinglerin yararınadır. Eğer seyirciyi son bölüme kadar süründürürseniz resmen kabak tadı verir.

Bu gibi dizilerde erkek oyuncu, ya da oyuncular bunlar genellikle iki tane olur kaçınılmaz bir biçimde. Kendilerini bir süre sonra gay zannetmeye başlar, bu yüzden  bunalımlara girer, sonunda kendi durumlarını kabul edip, eh artık erkek de olsa gönül bu diyecek  kıvama gelirler ki, o sırada esas kızın gerçek bir kız olduğu ortaya çıkar. Bir de bu duruma gelen erkekten aslında kuşkulanılması gerekmez mi ?

Bu tür dizilerde kızı hem kız, hem de erkek halinde görürüz. Kız olduğu zamanlarda da tam bir afettirler ki esas çocuk bunları gördüğünde dibi düşer. Şimdi bu tür dizilerden benim izlediklerimi bir sıralayalım :

SUNGKYUNKWAN SCANDAL : Park Min Young ile Park Yoochun’ın başrollerini paylaştıkları bu dizi Joseon Hanedanlığı Döneminde Sungkyunkwan Üniversitesine erkek kılığında giren bir kızın öyküsünü anlatır. Esas çiftin ve yan karakterlerin sevimliliği diziyi canlı tutar.

Kızımız erkek ve kadın kılığında :

sunkpark-min-young-skk06

 

skk06_000a

 

YOU ARE BEAUTIFUL : Bu diziden daha önce söz ettiğim için burada sadece Park Shin Hye ( Gominam’ın kız ve erkek versiyonlarını veriyorum. )  Bu arada bu dizide kızın kız olduğunu ikinci adam dizinin başlarında, esas çocuk ortalarına doğru ve üçüncü şapşal da neredeyse sonuna doğru öğrendi.

minam9-0010680741894

 

 

He's_Beautiful-31

 

COFFEE PRINCE ( THE FIRST SHOP OF  COFFEE PRINCE ) 

Bu dizide de kırpık saçlarıyla Eun Hye erkek çocuk halini epeyce sürdürdü. Başrol erkeğimiz yine gay’im sandı. İkinci erkek oyuncumuz sevimli Lee Sun Gyun yine şanslıydı neredeyse baştan beri kızın kız olduğunu biliyordu, ama bu şansı kullanamadı.

Coffee-Prince-the-1st-shop-of-coffee-prince-20442386-500-334Yon-Eun-Hye-the-1st-shop-of-coffee-prince-20480294-542-437

 

-3-the-1st-shop-of-coffee-prince-25458503-640-480

 

 

TO THE BEAUTIFUL YOU 

Burada da uzun atlamacı sporcusunun peşine düşen sporcu bir kızımız var. Bu dizide çocuk kızın kız olduğunu erkenden öğreniyor, ama kendisine saklıyor. Nerdeyse sonlara doğru birbirlerine açılıyorlar. İkinci erkek ise durumu daha geç öğreniyor, onun için durum zaten ümitsiz.Bu dizinin başrollerini Shinee ve FX’in idolleri Min Ho ve Sulli oynuyorlar. Kıza hallenen çocuklardan biri Kim Woo Bin, bir de sevimli Lee Hyun Woo’muz var.

sulligirl

 

To-the-Beautiful-You_590x330

 

 

 

Bu dizilerden başka sanırım bir de Painter of the Wind dizisi var. O da tarihi bir dizi olduğundan seyretme olasılığım düşük. O yüzden de yalnızca yazmakla yetineyim.

You may also like...

4 Responses

  1. touchun says:

    Sungkyunkwan Scandal dizisinden kullandığınız fotoğraflar hariç çok eğlenceli bir yazı olmuş.

  2. bunusevdim says:

    Bu yazıyı okurken aklıma geldi de, erkek oyuncunun kadın rolü yaptığı filmler Türkiye’de var. Bizde durum Kore’dekinin tersi gibi. Yıllarca Huysuz Virjin izlemiş bir nesiliz biz. Artı Yeşilcam filmlerinde de erkek “kadın” karakter çok yaygındı bence. Hatta hemen gözümün önüne Şabaniye geldi resmen.

  3. Deli Ajumma says:

    Benim yazımı aynen alıp kullanmamalısınız, linki alıntı yapıp adımdan söz etmeniz gerekir. Bu sanki yazıyı siz yazmışsınız gibi olmuş. Düzeltirseniz sevinirim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: