Kırık bir aşk hikayesi, A Man and a Woman

 

aman1

Gong Yoo’nun bu filmini merakla bekliyordum. Adamcağız çok sık dizi de çevirmediğinden bari filmlerde görüp de hasret giderelim diyoruz. Nihayet geçtiğimiz hafta izledim filmi.

Tabii filmin aynı adlı klasik filmi anımsatmaması olanaksız. 1966 yapımı bu Fransız filmi film müziğiyle de çok ünlüdür. Filmde  çocuklarının okullarında karşılaşan dul bir kadınla erkeğin aşk öyküsünü anlatır. Kadın aslında kocasını unutamamıştır. Bir fikir edinmek isteyenler için hemen bir video koyalım, müziği de anımsayanlar olacaktır. Bu arada Bir kadın ve bir erkek 20 yıl sonra diye de bir film çevrilmiş bunun ardından. ben ilkini izledim, ama ikincisini izlemedim, bir baksam iyi olacak.

Bizim filmimize gelince çift dul değil, evliler. Dolayısıyla “Aman Allahım zina! ” diyecekler şimdiden vazgeçsinler. Film içinde 2-3 yerde adult sahne de var, onu da söyleyelim, büyüklerinizle izleyip utanmayın.

Gong Yoo’ya filmde eşlik eden kadın oyuncu Jeon Do Yeon. Gong Yoo ‘dan 6 yaş büyük baya bir nuna yani. üstelik Allah affetsin, bence çirkin de yahu. nerden bulmuşlar bu kadını ? Baktım ben ne bir dizisini ne de bir filmini izlemişim. Kadın iyi oyuncu, pek çok ödülü filan var, tamam da, bir de göz zevki diye bir şey var. Gitti gül gibi Gong Yoo diye ağlayasım var 🙂 Şaka bir yana kadına bukalemun diyorlarmış farklı skalada roller canlandırdığı için, aynı bizim Shin ha Kyun gibi. Onu da pek çok kişi yakışıklı bulmaz ama garip bir cazibesi vardır.

Screen Shot 2016-07-19 at 8.28.17 PM

Aynı bizim klasik film gibi bu çift de Finlandiya’da çocuklarını getirdikleri kampta karşılaşırlar. Bu sorunlu çocukların katıldığı bir kamptır. Adam Finlandiya’da çalışan bir mimardır, kadın da bir moda firmasının müdürüdür, ama ne diye cehennemin dibine getirmiş oğlunu bilmiyorum. Neyse işte tanışma, konuşma filan derken bir saunada işi pişirirler. Öyle ki ertesi sabah birbirlerinin ismini bile bilmediklerini fark ederler.

İkinci buluşmaları Kore’de olacaktır. Beyimiz hatunu pek beğenmiş olmalı ki, iş yerinin önünde biter.

aman5

Çiftin birbirleriyle olan ilişkileri yanı sıra kendi eşleri ve çevreleriyle olan ilişkilerini ve mutsuzluklarının nedenini de görürüz.

Screen Shot 2016-07-19 at 8.30.44 PM

Screen Shot 2016-07-19 at 8.39.09 PMaman4

Birlikte olmak isterler, ama ayaklarından zincirlenmiş gibidirler. Bazen yalnızca aşk yetmez. Hüzünlü, kırık dökük bir aşk öyküsü yaşarlar.

aman3

Screen Shot 2016-07-19 at 8.29.38 PM

Film güzel yerlerde çekilmişti. Yıllar önce gittiğim Tampere adını filmde duymak hoşuma gitti. Gong Yoo’yu beklenmedik rollerde görmeyi seviyorum. Zombilerden hiç hoşlanmamama rağmen Train to Busan filmini de izleyeceğim sanırım. Gelecek dizisinin fantastik olması da benim için bir artı değil, ama Lee Dong wook ile paslaşmalarını merakla bekliyorum. Övüp övüp Kim Go Eun ile dizi çekmesine de şapka çıkartıyorum, kız da ne şanslı kicibeymiş!

Son söz filmin yönetmeni Lee Yoon Ki’nin duygusal açıdan zengin, aksiyondan çok kişilerin ruh halini irdeleyen filmler yaptığını düşünüyorum. İzlediğim diğer bir filmi için şuraya bakabilirsiniz.

İşte trailer, Gong Yoo severler izleyin 🙂

You may also like...

5 Responses

  1. selva says:

    bu filmi izledim ve adult dediğin sahnelerde kriz geçiriyordum resmen adamım ya dedim neden yaptın bunu bize:)gelecek dizisiyle benim de beklentilerim çok büyüktü ama maalesef beklentilerim düşüyor inşallah her şey mükemmel olur dizide 🙂

  2. Dilek says:

    Filmi şimdi izliyorum yorumları merak edip bi gezineyim dedim dediğin gibi başka bir kadın bulabilirlerdi bu konuda üzgünüm birde merak ettiğim film çekerlerken kamera arkasında yaklaşık 20 kişi falan oluyorlar belki daha fazla özel sahneleri o kadar kişi karşısında nasıl çekiyorlar

    • Deli Ajumma says:

      Bu tip sahneleri asgari kişiyle çekmeye çalışıyorlar. Bir de profesyonellik bu demek ki. Oyuncular iş olarak bakıyor buna. Ben ondan çok kadının kocasının, ya da çocuğunun izlediklerinde ne hissedeceklerini merak ediyorum. Çok da hoş bir şey değil.

  3. Ceylan says:

    Merhabalar,
    Kadının neden kamp için Finlandiya’ ya kadar gittiğini anlayamadığınızdan bahsetmişsiniz yazınızda. Eğitimdeki ölçme ve değerlendirme göstergelerinden biri olan ve dünyaca bilinen PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) verilerine göre Finlandiya uzun zamandır birinci sırada geliyor. Bugün Finlandiya denilince akla gelen ilk şey; özgün eğitim sistemleri. Başroldeki kadının varlıklı hayatını düşününce, otizmli çocuğu için en iyisini elde etmek uğruna eğitim konusunda bir numara olan Finlandiya’ya kadar gitmesi oldukça tutarlı olmuş senaryo açısından.
    Çok bilmişlik olarak algılamayın lütfen, sadece merakınızı gidermek istedim.
    Selamlar..

    • Deli Ajumma says:

      Rica ederim, bunun çok bilmişlikle ne ilgisi var. Bilginizi paylaşmışsınız, hepimiz de öğrenmiş olduk. teşekkürler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: