Yangın var / Fireworks of my heart

Romantizm tadı kararında bu 40 bölümlük diziyi bitireli çok oldu. Hatta üstüne Pazartesi günü yazmayı planladığım bir de Kore dizisi bitirdim. Ama gündem ağır, içimden yazmak gelmedi. Sonra gündemin hiç bir zaman değişmeyeceği aklıma geldi. Ajumma oldum, haimoni olmaya yakınım, hep aynı, hep aynı. Sıkılmaktan, bunalmaktan, üzülmekten gına geldi, ne savaş, ne eziyet, ne acı bitiyor. Bir gün insanoğlunun aklı başına gelir de insan olmanın ne olduğunu anımsar mı ? Hiç sanmıyorum.

Haklarında sevgililer dedikoduları çıkan Yang Yang ve Wang Churan bu dizide lisede sevgili olmuş, sonra kötü anne yüzünden ayrılmış bir çift oynuyorlar. Yıllar sonra buluştuklarında Yang Yang itfaiyeci, Churan acilde doktor.

Bu görevleri nedeniyle sık sık birlikte oluyorlar ve küllenmemiş ateş alevleniyor. Bu Çin dizisi anneleri de Kore annelerinden betermiş. Çocuklar denk değilmiş, çocuk fakirmiş diye geleceğine bile engel olmuş cadı kadın. Öte yandan kız da biyolojik kızları değil aslında. Çocuk da yetim zavallım. Kızın bi kardeşi var, o da kıza yanık. Ama anne “ Höt !” Demiş onu da susturmuş. Bu üvey kardeşine aşık olma teması o kadar çok ki Kore, Çin ve Japon dizilerinde, sosyolojik alt yapısını araştıran bir tez var mı diye meraktayım.

Dizide bol bol yangın, kurtarma, acil sahnesi var. Bana biraz Descendants of the Sun’ı anımsattı. Kız ile çocuk deprem olmuş bir bölgede birlikte çalışıyorlar çünkü.

Çocuk da bir ara özel kuvvetlerdeymiş hem, sonra itfaiyeci olmuş. Her tür tehlikeye de atılıyordu. E kız da doktor Song hye Kyo gibi.

Bir de kavuşma olayı hemen başlarda olmuyor, o gerilimi seviyorum ben. Hemen kavuşurlarsa izleme isteğim kayboluyor. Bunda sonlara doğru tekrar bir araya geldiler, inatlaşmalar, kıskanmalar, kinler filan hoş tabii.

Yang Yang da kız da hoş. Bu arada Yang Yang estetikliymiş ya, çok olmasa da o da bir taraflarını düzelttirmiş. Korelilerden alışkınız da Yang Yang’ın çocukluk fotoğrafını gördüm, bana bir şey yok gibi gelmişti. Mükemmele oynuyorlar tabii.

Bu arada bu son yazdığım üç beş dizinin hepsini İngilizce altyazılı izledim ben, ama baktım nette Asya dizileriyle ilgili sitelerde Türkçe altyazılılarını da bulmak mümkün.

Çıkma iddialarına gelince , en son bu yılın Mayıs ayında Churan’ın Yang Yang’ın otel odasında üç gün geçirdiğine dair dedikodular var, şimdi birlikteler mi bilmem ama ben yakıştırdım valla, ikisi de göz okşuyor, bekarlar da , neden olmasın ? Tabii sonları Song Joong Ki ile Song Hye Kyo’ya dönmesin de! O kadar tantanadan sonra onlar baya hayal kırıklığı olmuştu çünkü.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: